انتقادهای زَهردار فایننشال تایمز از نشست ضد ایرانی «ورشو»
نشریه «فایننشال تایمز» روز چهارشنبه در یادداشتی با موضوع نشستی که قرار است به ابتکار آمریکا و با موضوع وضعیت غرب آسیا در شهر «ورشو» لهستان برگزار شود، نوشته است که این نشست در حقیقت تلاشی برای ایجاد ائتلافی ضدایرانی است که در بهترین حالت میتوان آن را «اتلاف وقت» دانست.
به گزارش فارس، «رونا خلف» نویسنده فایننشال تایمز این نشست را که قرار است روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن برگزار شود، «بیهوده» خوانده و نوشته است: «با وجود آنکه آمریکاییها انکار میکنند، اما نیت واقعی [از برگزاری این نشست] ایجاد یک ائتلاف ضدایرانی است که این احساس را تقویت کند که جهان پشت سر رویکرد سختگیرانه [دونالد] ترامپ [رئیسجمهور آمریکا] علیه جمهوری اسلامی صف کشیده است.»
این یادداشت با اشاره به اینکه دولت ترامپ با هر اقدامی از جمله با خروج از برجام و حمایت از عربستان سعودی بر میزان تنش در غرب آسیا افزوده، تأکید میکند: «تضعیف توافق هستهای ایالات متحده را تضعیف کرده و هیچکس از این کشور پیروی نکرده است.»
به نوشته خلف، هرچند در عنوان این نشست اشارهای به ایران نشده و مقامهای آمریکایی نیز تلاش کردهاند اینطور وانمود کنند که این نشست بر ایران متمرکز نیست، اما واقعیت این است که هدف از برگزاری این کنفرانس «تیمسازی علیه ایران» است و دهها کشور نیز به آن دعوت شدهاند.
نویسنده، به میزبانی لهستان از این نشست هم اشاره کرده و نوشته است که دولت راستگرای ورشو در تلاش است تا با چنین اقداماتی رضایت واشنگتن را جلب کرده و خود را به این کشور نزدیکتر کند.
هدف ثانویه آمریکا از برگزاری این نشست هم به نوشته فایننشال تایمز، کنار هم قرار دادن مقامهای رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی در یک مجمع عمومی و علنی است: «در سالهای اخیر تماسهای روزافزون دو طرف عمدتا مخفیانه بوده، اما ایالات متحده مایل است که این وضعیت تغییر کند.»
با این وجود، مشخص نیست که کدام کشورها در این نشست شرکت کنند. تاکنون روسیه علنا اعلام کرده که در نشست شرکت نمیکند. «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گفته به کنفرانس ورشو نمیشود. با این حال، آلمان، فرانسه و انگلیس گفتهاند که نمایندگانی را به این نشست اعزام میکنند.
فایننشال تایمز در ادامه نوشته است: «این کنفرانس در بهترین حالت برای تمام شرکتکنندگان اتلاف وقت است. در بدترین حالت، این نشست اقدامی تحریکآمیز است که ایران را به سمت بازنگری در تعهدش به توافق هستهای سوق میدهد.»
در پایان این یادداشت، خلف با بیان اینکه اگر آمریکا در توافق هستهای مانده بود، میتوانست اروپا را با خود علیه فعالیتهای منطقهای ایران همراه کند، نوشته است: «اما به جای این کار، ایالات متحده در حال ساخت توهمی از وجود یک ائتلاف ضدایرانی است، در حالی که اروپا بین زنده نگاه داشتن توافق هستهای و عدم چشمپوشی از رفتارهای بد ایران، گیر افتاده است.»