انتشار ۳ کتاب جدید از سوی نشر ققنوس
«روش تحقیق معاصر در علوم انسانی»، ««مارتین هایدگر» فلسفه برای نوآموزان و «فلسفه علم پدیدارشناسی هرمنوتیک» از سوی نشر ققنوس منتشر شد.
به گزارش خبرنگاران پویا،«من اسپارتاکوس هستم»، ««مارتین هایدگر»، «روش تحقیق معاصر در علوم انسانی» ،«فلسفه علم پدیدارشناسی هرمنوتیک» توسط انتشارات ققنوس منتشر و روانه بازار نشر شد.
«مارتین هایدگر» فلسفه برای نوآموزان اثر راینر روفینگ با ترجمه طالب جابری است. مرتین هایدگر در ایران فیلسوفی نام آشناست.در این کتاب فسلفه به زبان ساده تشریح شده است.
در معرفی این کتاب آمده است: «مارتین هایدگر یکی از برجستهترین فیلسوفان قرن بیستم است. علاقه به تفکر و شخصیت او همچون گذشته ادامه دارد. دریدا، فوکو، آدورنو، بلومِنبرگ و دلوز که خود همگی از متفکران نامدارند مشتاقانه و نقادانه به بررسی آثار هایدگر پرداختهاند.
آثار هایدگر به واسطه ساختار زبانی جزو پیچیدهترین متنها شمرده میشوند. کسانی که مایل به مطالعه خود «هستی و زمان» نیستند، در کتاب حاضر پاسخهایی برای مهمترین پرسشها خواهند یافت که به شیوههای جذاب، روشن و قابل فهم نوشته شدهاند. تمایز هستی و دازاین در چیست؟ مرگ نزد هایدگر چه نقشی بازی میکند؟ تکنیک چه نقشی بازی میکند، تکنیکی که هایدگر آن را تحت عنوان «گِشتِل» به عنوان دیدگاه بنیادی ما نسبت به جهان میفهمد؟ چرا او با ناسیونال سوسیالیستها (نازیها) همکاری کرد؟ در کتاب حاضر افزون بر این توضیحات، مطالب کوتاه و سرگرمکننده زیادی در باب موضوعات مختلف خواهید یافت.»
انتشارات ققنوس کتاب «مارتین هایدگر فلسفه برای نوآموزان» را در 159 صفحه منتشر کرده است.
«روش تحقیق معاصر در علوم انسانی» (مباحثی در سیاستاهای روش) اثر احمد محمدپور از دیگر کتابهای منتشره ققنوس در مرداد ماه است.
در پشت جلد این کتاب آمده است: «برخلاف نگرش حاکم بر روششناسی تحقیق که معتقد است روشهای کمی و کیفی پژوهش صرفا ابزاری در خدمت فرضیات برآمده از رویکردهای نظری هستند، کتاب حاضر نشان میدهد که روشهای تحقیق برخاسته از جهانبینیها و موقعیتهای زیست جهان ما هستند که درک و تفسیر ما را از جهان شکل میدهند. از این رو، فنون پژوهش پیش از آنکه ابزار تحلیل دادههای اجتماعی به شمار روند، شیوههای مواجهه ما را با جهان به نمایش میگذارند. بدین سان، روششناسی از مجرای پرسش و پاسخ یا مراوده مستمر ما با جهانی که در آن زندگی میکنیم رابطهای تنگاتنگ با «هستیشناسی» پیدا میکند.
کتاب حاضر روشهای تحقیق را شیوههایی برای نگریستن به جهان یا بودن در آن و مواجهه با مسائل پیشاروی انسان و معضلات فلسفی، اجتماعی، سیاسی و غیره میداند و بدین وسیله با تعریفهای طبیعتگرایانه و ذاتگرایانه مرسوم در روششناسی علوم انسانی مخالفت میورزد.
این کتاب با بررسی بستر شکلگیری برخی از مهمترین جریانهای نظری و عملی در علوم انسانی معاصر و برجسته کردن سویههای هستیشناختی و معرفتشناختی آنها، فهم متفاوتی از روش تحقیق و کاربرد معاصر آن به خواننده ارائه میدهد و میکوشد مواجهه او را با پدیدههای اجتماعی در افقی وسیعتر میسر سازد.»
این کتاب در 11 فصل تنظیم شده است و مجموعهای از گفتارها مقاله ها و مطالب متنوعه و مرتبط با هم است که در طول چند سال فراهم شده ایت. برخی از مقالات این کتاب در گذشته درقالب مقالات در مجلات علمی معتبر منتشر شده است.
این کتاب در 528 صفحه با شمارگان 1100نسخه و قیمت 39 هزار تومان راهی بازار شده است.
« فلسفه علم پدیدارشناسی هرمنوتیک» سومین کتاب ققنوس در مرداد ماه است.این کتاب به قلم محمد حسین ملایری با مقدمه ای از حسن روحانی و پاتریک هیلان منتشر شده است.
روحانی در مقدمه این کتاب مینویسد:در حالی که اصل بازاندیشی و «نوخوانش» متفکران گذشته در غرب به دلیل تحولات نوین در علم و جامعه، امری متداول و در عین حال مورد اقبال بوده و هست، متاسفانه در کشور ما کمتر در این طریق گامی برداشته میشود. این جانب با آگاهی از ظرفیتهای عظیم نهفته در آرای حکیم متأله صدرالدین شیرازی رجای واثق دارد که عرضه تحولات یک سده اخیر به تفکر صداریی میتواند خوانشهای نوینی از گستره علم منجر گردد.»
در معرفی این کتاب آمده است: «پدیدارشناسی هرمنوتیکی یکی از جریانات مهم در فلسفه علم است که تاریخ آن به هوسرل و هایدگر میرسد. هایدگر خود با علوم طبیعی آشنایی نداشت؛ اما دانشمندانی همچون پرفسور پاتریک هیلان و برنارد لونرگان به نحوی درخور توجه بینشهایی عرضه داشتند بسیار فراتر از آنچه هایدگر بسط داده بود.اثر پیش رو به این دستاوردها میپردازد.»