امکان باروری در بیماران شیمی درمانی به حداقل می رسد

    کد خبر :569504

رئیس مرکز تحقیقات سلامت مردان، با اشاره به اینکه درمان بیماران سرطانی ممکن است روی سلول های باروری اثرات مخربی ایجاد کند، از امکان فریز اسپرم و تخمک در چنین افرادی قبل از شیمی درمانی خبرداد.

سید جلیل حسینی، در مراسم افتتاح آزمایشگاه بیوبانک، آندرولوژی و ژنتیک در بیمارستان شهدای تجریش، ضمن معرفی مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری کمک به ارتقای سلامت، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی به زبان ساده در سطح جامعه را یکی از مهم ترین اهداف این مرکز دانست.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه امکان باروری در افرادی که تحت شیمی درمانی هستند به حداقل می رسد، اظهار کرد: داروهای درمان سرطان و یا شیمی درمانی می توانند به سلول های اسپرم زا آسیب جدی وارد کنند.

وی در ادامه هدف اصلی از راه اندازی آزمایشگاه بیوبانک، آندرولوژی و ژنتیک دردانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را فریز سلول جنسی اسپرم آقایان عنوان کرد و گفت: با راه اندازی این آزمایشگاه بیماران مبتلا به سرطان پس از اتمام دوره درمان می توانند از اسپرم فریز شده خود برای بچه دار شدن استفاده کنند.

رئیس مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، در ادامه حفظ بافت های نرمال در آزمایشگاه بیوبانک را برای فعالیت های پژوهشی و بررسی های ژنتیکی و فراژنتیکی موثر دانست و اظهار امیدواری کرد که دستاوردهای این آزمایشگاه در درمان و تشخیص سریع تر سرطان ها کمک کننده باشد.

افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز در این مراسم مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری را به عنوان مرکزی موثر و یونیک در سطح دانشگاه و کشور معرفی کرد و گفت: این مرکز تاکنون اقدامات موثری در راستای ارتقای سلامت مردان انجام داده است.

وی با اشاره به اهمیت پژوهش و تحقیق در دانشگاه گفت: توجه و تمرکز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به پژوهشی تمایز یافته است، این تمایز می تواند در سه سطح گروههای علمی، استاد و محقق و یا پژوهش متمایز تعریف شود.

زرقی در ادامه بابیان اینکه گاهاً در برخی حوزه ها از سلامت مردان غافل شده ایم، ضرورت توجه به سلامت مردان را خواستار شد.

وی از اعلام شیوه نامه واحد همتاپروری در راستای توسعه کیفی و کمی تحقیقات خبر داد و گفت: در راستای ارتقاء توانمندی دانشجویان که در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند شیوه نامه و برنامه واحد همتا پروری، جهت فراخوان دریافت پروپوزال گرانت های تحقیقاتی در نظر گرفته شده است.

زرقی در ادامه اذعان داشت: همتا پروری تلاشی سنجیده برای حفظ و توسعه سرمایه های فکری و دانشی برای آینده و تشویق افراد به پیشرفت است، مسئله همتا پروری و استعداد یابی در دانشگاه که اصلی ترین تولید کننده دانش و اطلاعات در جامعه است بسیار مهم است چرا که برون داد هر دانشگاه تربیت نیروی انسانی با اخلاق، ماهر و متخصص است.

به گفته وی، یکی از مهم ترین موضوعاتی که در دانشگاه تعقیب می شود، پژوهش های جامعه نگر است.

زرقی، توجه به آحاد جامعه و پاسخگویی اجتماعی را یکی از اهداف دانشگاههای نسل چهارم دانست و توضیح داد: باید نتیجه تحقیقات و نتایج مطالعات به زبانی ساده به مردم منتقل شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید