امضای تفاهم‌نامه با ۴ شرکت بزرگ خارجی برای احداث واحدهای جدید پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از امضای تفاهم‌نامه با شل، توتال و سوجیتس خبر داد و گفت: این شرکت‌ها در حال بررسی و برآورد فنی پروژه هستند و در پایان برآورد میزان دقیق سرمایه‌گذاری مشخص می‌شود.

مرضیه شاهدایی در سیزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به رفع تحریم‌ها، استقبال خوبی از سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران شده و تاکنون چهار تفاهم‌نامه با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی امضاء شده است که در مرحله اجرا قرار دارد.

وی با بیان این‌که برآوردهای اقتصادی و فنی پروژه‌های مذکور امسال به ثمر می‌رسد و منجر به امضای قرارداد می‌شود، تصریح کرد: هلدینگ‌های بزرگ برای تکمیل پروژه‌های خود از شرایط خوب به وجود آمده در پسابرجام استفاده کردند و با شرکت‌های خارجی برای انتقال تکنولوژی، آوردن دانش فنی و جذب سرمایه‌گذاری وارد مذاکره شدند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این‌که صنعت پتروشیمی صنعتی ارز بر است، توضیح داد: توسعه این صنعت به سرمایه‌گذاری بالا نیاز دارد و بدون کمک سرمایه‌گذار خارجی اتفاق نمی‌افتد. بعد از تحریم‌ها و پس از برجام شرایطی ایجاد شد که بین ایران و شرکت‌های خارجی اعتماد به وجود آمد و این زمینه‌ساز حضور پررنگ شرکت‌های خارجی در ایران شد.

شاهدایی با اشاره به پتانسیل ایران در توسعه صنعت پتروشیمی، تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی، وجود انواع خوراک‌ها، پایین‌بودن هزینه تولید و امثال آن برای سرمایه‌گذاران جذابیت ایجاد می‌کند.

وی در ادامه در مورد چهار طرح  جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ارزش این طرح‌ها مشخص نیست. یکی از شرکت‌ها اعلام کرده بین چهار تا شش میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد کرد در حالی که شرکت دیگر میزان سرمایه‌گذاری خود را حدود 2.5 میلیارد دلار اعلام کرده است. تاکنون با شرکت‌هایی مانند شل، توتال، سوجیتس و امثال آنها تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم که این شرکت‌ها در حال بررسی و برآورد فنی پروژه هستند و در پایان برآورد میزان دقیق سرمایه‌گذاری مشخص می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به مشکلات مالی در زمان تحریم، اظهار کرد: در زمان تحریم تلاش کردیم راهکاری برای برطرف کردن مشکلات بانکی پیدا کنیم. البته بخشی از این مشکلات نگرانی روانی هستند اما هنگامی که وارد مذاکره می‌شویم متوجه می‌شویم شرکت‌هایی که صنعت پتروشیمی را می‌شناسند تمایل دارند در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

وی ادامه داد: یکی از راهکارهایی که برای رفع مشکلات بانکی در نظر گرفتیم این بود که از آنجایی که سطح بین‌المللی شرکت‌ها بالا است برای این‌که نگرانی بانک‌ها برطرف شود پیشنهاد کردیم شرکت‌ها خودشان با بانک‌ها وارد مذاکره شوند و سرمایه‌گذاری در ایران را تضمین کنند که این تضمین هم از جانب ایران و هم از جانب شرکت‌های سرمایه‌گذار در ایران صورت بگیرد. سیگنال‌هایی که از دو یا سه شرکت معتبر جهانی دریافت کرده‌ایم نشان از این دارد که شرکت‌های بیمه‌ای این روش را پسندیده‌اند.

شاهدایی با بیان این‌که میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای توسعه طرح‌های پتروشیمی حدود 40 میلیارد دلار است، افزود: طرح‌هایی که از خوراک گاز طبیعی استفاده کنند و زنجیره را تکمیل کنند در اولویت قرار دارند و سعی می‌کنیم برای این طرح‌ها از صندوق توسعه ملی کمک بگیریم.

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید