اقامتگاههای غیرمجاز چینی همچنان در کمین گردشگری ایران
اقامتگاههای غیرمجاز چینیها در ایران که مدتی پیش از سوی یکی از اعضای جامعه تورگردانان ایران خبرساز شد، همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
به گزارش خبرنگار مهر، چینیها نه تنها بازار محصولات تجاری و صنعتی ایران را قبضه کردهاند بلکه بازار گردشگری ایران را نیز دور زده و قصد تصرف آن را دارند. آنها از راههای گوناگونی استفاده میکنند تا گردش در ایران برایشان ارزان تمام شود. حال آنکه چین برای ورود گردشگران ایرانی محدودیتهایی ایجاد کرده است.
آنطور که فعالان گردشگری ایرانی میگویند چینیها برای ورود به ایران مشکلی ندارند ویزای آنها فرودگاهی صادر میشود و نیازی به واچر هتل ندارند اما اگر هر ایرانی بخواهد به چین برود باید حتما واچر هتل داشته باشد اخیرا نیز دولت چین اعلام کرده که ویزای انفرادی به ایرانیها نمیدهد و باید افراد در قالب گروههای ۵ نفره به بالا سفر کنند ضمن اینکه هیچ توری در چین نباید بدون راهنمای گردشگری باشد اینها الزامات کشور چین برای گردشگرانش است. چینیها در تلاشند تا فعالان گردشگری در کشورشان را به سود دهی برسانند اما آنها هنگام ورود به ایران هیچ یک از این الزامات را برای اجرا در کشور ما ندارند. به همین دلیل به راحتی میتوانند آپارتمانی را اجاره کرده و بدون مجوز، سالها از آن استفاده کرده و به گردشگران خود اجاره دهند.
چندی پیش در محل دائمینمایشگاههای بینالمللی تهران آژانسهای گردشگری ایرانی و چینی گردهم آمدند تا درباره استفاده از فرصتهای این بازار گردشگری صحبت کنند. در این جلسه افرادی از وزارت خارجه و سازمان میراث فرهنگی نیز حضور داشتند. در حضور این افراد مصطفی شفیعی شکیب از جامعه تورگردانان کشور اعلام کرد که در بسیاری از نقاط تهران گردشگران چینی اقامت غیرمجاز در آپارتمان دارند.
او گفت: تعدادی ساختمان در خیابان مطهری، رو به روی پارک ملت، خیابان صابونچی و… وجود دارد که توسط چینیها اجاره شده است آنها یک آشپز و یک مسئول چینی هم در این ساختمانها مستقر کردهاند که توریستها و یا تجار را در اتاقهای آن مستقر کنند. معمولا این ساختمانهای ۵ و یا ۶ طبقه دارای آپارتمانهای متعدد است و کل ساختمان را در اختیار دارند. من از وجود ۶ ساختمان برای اقامت چینیها در تهران مطلع شدهام. در فرودگاه فردی به دنبال این گروه از افراد میرود و آنها را به این خانهها میبرد. درحالی که این آپارتمانها هیچ مجوزی ندارند و فاقد هر نوع تابلویی هستند.
این صحبتها منجر به آن شد که مسئولان مختلف قول پیگیری بدهند. علی رفیعی، معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی استان تهران از کارگروه ارتقای امنیت گردشگران خارجی خبر داد و گفت: برای رسیدگی به موضوع فعالیت غیرمجاز چینیها، کارگروهی در کمیسیون ارتقای امنیت گردشگران خارجی و مقصدهای خارجی با حضور نمایندگان همه نهادهای مربوط تشکیل شده تا به همه جوانب این موضوع، اعم از فعالیت غیرمجاز دانشجویان چینی، شرکتهای تجاری و اقتصادی و سایر چینیها رسیدگی شود.
رفیعی اقدام چینیها در زمینه اسکان را تخلف دانسته و گفته بود: این تخلفات در کارگروه شناسایی و کار به مراحل پایانی نزدیک شده و درحال تصمیم گیری برای نحوه برخورد با آنها هستیم تا شاهد جمع آوری و برچیده شدن تمام این فعالیتهای غیرمجاز چه از سوی اتباع چینی و چه اتباع سایر کشورها باشیم.
همه این حرفها تنها چند روز طول کشید. شفیعی شکیب در پاسخ به پیگیریهای خبرنگار مهر توضیح میدهد: من همه لیست اقامتگاههای غیر مجاز را به سازمانهای مربوطه و هر کسی که از من اطلاعات میخواست دادم اما اتفاقی نیفتاد. هنوز این فعالیت در همان خانهها ادامه دارد. معمولا در کشور ما تنها دو هفته با موضوعی برخورد میشود و پس از آن همه فراموش میکنند. اگر کسی که به دنبال برخورد با این اقدام است بخواهد کاری کند به راحتی میتواند ببیند که در فرودگاه امام خمینی گردشگران چینی به کجا میروند و اصلا چطور وارد ایران شده اند. ما ده تا محله را نام برده و مشخصات این اقامتگاههای غیر مجاز را نوشته و داده ایم حتی از طریق جامعه تورگردانان نیز پیگیری کردیم اما نتیجه ای نداشت.
راحت سفر کردن چینیها در ایران اقدام غیر معمولی نیست سیاست ایران نیز بر همین بوده که ورود گردشگران چینی به ایران زیاد شود اما میبایست از کنار سفر آنها به ایران سودی نیز عاید کشور شود. از طرفی اگر ایران شرایط را برای سفر چینیها با برداشتن ویزا آسان کرده اما در قبال آن، دولت چین محدودیتها و سخت گیریهایی را برای حضور گردشگران چینی ایجاد کرده است. از جمله اینکه ویزای تک به افراد یا داده نمیشود و یا نرخ آن تا ۲۰۰ دلار افزایش یافته است به نحوی که افراد مجبور به گرفتن ویزای گروهی شوند. در آن صورت افراد اگر در قالب یک گروه ۵ نفره قرار گیرند، میتوانند ویزای ۲۵ دلاری دریافت کنند.