افزایش چشمگیر کاربران اینترنت ۵G تا سال۲۰۲۰

این روزها، اینترنت نسل چهارم از سریعترین اتصالهای اینترنتی است که در جهان مورد استفاده قرار میگیرد. پیش از این، دانلود ویدیو، موسیقی، برنامهها و بازیها بدون اتصال به وایفای امکانپذیر نبود. پس از ورود اینترنت 4G این مشکل تا حد بسیاری برطرف شد.
اینترنت موبایل از جیپیآراس آغاز شد که در آن زمان تحول عظیمی ایجاد کرده بود. با آمدن نسل دوم اینترنت یعنی 2G، استفاده از نسل اول کاهش یافت. پس از آن، برخی از گوشیهای تلفن همراه به نسل سوم 3G مجهز شدند که البته این سرویس، سرعت واقعی را در تمام شرایط ارائه نمیداد.
به گزارش بازتاب به نقل از تعادل ، پس از پایان دوره 3G نوبت به نسل چهارم یعنی همان 4G رسید و در واقع این سرویس صنعت موبایل را به صورت کلی تغییر داد. به طور معمول سرعتی بالغ بر 150Mb بر هر ثانیه را برای کاربران موبایل به ارمغان آورد. اینترنت 4G اکنون چند سال است که مورد استفاده قرار میگیرد و در واقع LTE – استانداردی جهت انتقال دادههای پرسرعت بیسیم برای تلفن همراه و ترمینالها را تا اواخر ۲۰۱۰ ارائه داد. 4G بیشترین نفوذ را در آسیای شرقی همراه با کشورهای کره جنوبی و ژاپن داشته است تا آنها تنها کشورهایی در جهان باشند که پوششدهی ۹۰درصدی از LTE را ارائه دهند.
درحالی که در بسیاری از کشورهای جهان اینترنت 4G هم هنوز یک استاندارد نوظهور محسوب میشود و خیلی از مناطق تحت پوشش آن قرار نگرفتهاند، روند توسعه و طراحی قطعات نسل آینده فناوریهای ارتباطی اینترنت موبایل را با سرعتی بالا صورت گرفته و احتمالا مودم 5G اینترنت به زودی روانه بازار خواهد شد. سرعت نسل پنجم اینترنت قرار است که حدود ۲۰ Gb در ثانیه باشد که به مراتب بسیار سریعتر از اینترنت 4G خواهد بود.
طبق پیشبینیهای صورت گرفته، جریان اینترنت 5G تا سال ۲۰۲۲ جریان اصلی اتصالات اینترنت را در دست خواهد داشت. از لحاظ بررسی وضعیت جغرافیایی در تمام نقاطی که اینترنت 4G در دسترس بوده، شبکه 5G نیز قابل دریافت است. همانطور که گفته شد، بیشترین نفوذ 4G در آسیا بوده است. آن طور که آمار پیشبینی شده، نشان میدهد در سال ۲۰۱۹ نیز حدود ۱میلیون مشترک اینترنت 5G در امریکای شمالی و نزدیک به
۲میلیون مشترک در آسیا و اقیانوسیه خواهند بود. طبق این آمار تعداد مشترکین اینترنت 5G در سال ۲۰۲۰ در تمام جهان به ۲۹میلیون نفر میرسد که در این سال نیز پیشبینی میشود که اکثر کاربران نسل پنجم اینترنت در آسیا و اقیانوسیه و امریکای شمالی باشند. در سال ۲۰۲۱ آمار کاربران اینترنت نسبل پنجم تا ۷برابر افزایش یافته و به ۲۰۳مشترک خواهد رسید و در سال ۲۰۲۲ اینترنت 5G با حدود ۴۵۴کاربر مهمترین جریان اتصال اینترنت در جهان خواهد بود.
اینترنت 5G یکی از مهمترین فناوریهایی است که هم کاربران علاقهمند به اینترنت پرسرعت موبایل و هم کمپانیهای سازنده توجه ویژهیی به آن دارند. همین حالا هم کاربرانی که به شبکه اینترنت 4G دسترسی دارند از سرعت فوقالعادهدریافت اطلاعات در بستر این شبکه روی موبایل و سیستمهای کامپیوتری خود بهره میبرند اما این موضوع هنگامی که اینترنت 5G به طور عمومی عرضه شود و در اختیار کاربران سراسر جهان قرار بگیرد، جهش فوقالعادهیی خواهد داشت.
در واقع اینترنت 5G نسل بعدی اینترنت 4G است که همین حالا هم اپراتورهای موبایل آن را در قالب شبکه اینترنت بدون سیم و از طریق سیمکارتهای مخابراتی در اختیار کاربرانشان قرار دادهاند. نسل پنجم اینترنت همراه به قدری سریع است که احتمالا از همان ابتدای عرضه از انحصار پلتفرم موبایل خارج شده و در بسترهای عمومیتری نظیر اینترنت خانگی نیز در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.