افزایش قیمت گوشی‌ها با طرح رجیستری

    کد خبر :126860

اگر گوشی‌هایی دارید که بلا استفاده است، در شبکه فعال کنید تا در سامانه طرح رجیستری ثبت شود و قاچاق یا مجاز بودن آن مشخص شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه با آغاز رجیستری، تمامی گوشی‌های فعال در سامانه ثبت شده و این کار نیز هزینه‌ای برای مردم ندارد، گفت: عوارض گمرکی برای گوشی در حد پنج درصد است و تاثیری در بازار ندارد. ظرف هشت روز آینده نیز برندهایی را که دیگر نمی‌توان از گوشی‌های قاچاقشان استفاده کرد اعلام می‌کنیم.

حسین فلاح جوشقانی با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره آغاز فاز نخست طرح رجیستری توضیح داد: در مرحله اول بحث مانیتورینگ و پایش شبکه را داریم؛ به این معنی که گوشی‌هایی که از قبل در شبکه فعال بوده یا در دست مردم هست و می‌خواهند فعال کنند را شناسایی و در دیتای بانکی خود ثبت می‌کنیم.

وی درباره این که در حال حاضر مردم برای فعال کردن گوشی‌های خود در شبکه باید چه اقدامی کنند، اظهار کرد: به هیچ عنوان در این مرحله مردم لازم نیست کاری کنند. تنها لازم است از گوشی‌های خود استفاده کنند و اگر گوشی‌ای دارند که بلااستفاده است، در شبکه فعال کنند تا در سامانه ما ثبت شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان این که سامانه از امروز به صورت رسمی راه‌اندازی شده است، گفت: به چند دلیل طرح رجیستری را به صورت مرحله‌ای انجام می‌دهیم. یک اینکه اطلاع‌رسانی کافی کرده و مردم کاملا از ابعاد این طرح و روش‌هایش مطلع شوند. دیگر اینکه از سیستم خود مطمئن شویم و اگر احیانا مشکلی دارد، بتوانیم در این مدت برطرف کنیم و اینکه مطمئن باشیم برای مردم مشکلی پیش نمی‌آید و در بازار به اندازه کافی محصول برای عرضه وجود دارد.

غیرفعال شدن گوشی‌های قاچاق ظرف یک هفته
فلاح جوشقانی درباره اجرای رسمی طرح رجیستری نیز توضیح داد: طرح به طور رسمی از امروز آغاز شده است اما قبل از اینکه دیگر نتوان از گوشی‌های قاچاق استفاده کرد، یک کمیته راهبری داریم و حتما به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنیم که البته زمان دوری نخواهد بود و ظرف هشت روز آینده وارد این مرحله خواهیم شد. به صورت گام‌به‌گام یک سری برندها را اعلام کرده و به تدریج همه گوشی‌ها را وارد این مرحله کنیم.

وی ادامه داد: زمانی که ما برندهای مورد نظر را اعلام کنیم، مردم باید گوشی‌هایی را بخرند که از مبادی رسمی وارد شده باشند. ما نیز سامانه‌هایی را اعلام می‌کنیم تا مردم از طریق آن بتوانند استعلام کنند. البته حتی فارغ از این طرح، لازم است مردم گوشی‌های خود را از نمایندگی‌های معتبر که پشتیبانی فنی دارند و دارای کیفیت هستند، خریداری کنند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات درباره وضعیت گوشی‌هایی که از خارج از کشور وارد می‌شوند، نیز بیان کرد: برای کسانی که به صورت مسافری گوشی وارد کشور می‌کنند به تدریج سامانه‌های گمرکی آماده می‌شود که آنها را هم مانند سایر گوشی‌هایی که در دست مردم است، ثبت کند. گوشی‌هایی که از خارج از کشور باشند و بخواهند به صورت رومینگ استفاده کنند نیز برای مدت معینی اعلام می‌شود که بتوانند در شبکه ما کار کنند.

گوشی‌های قاچاق پس از تاریخ اعلام‌شده سرویس نمی‌گیرند
فلاح جوشقانی با اشاره به گوشی‌هایی که از قبل به صورت قاچاق وارد کشور شده‌اند، ‌ اظهار کرد: تا پیش از تاریخی که ما اعلام کنیم، هر گوشی که در شبکه فعال باشد هیچ مشکلی ندارد و به عنوان گوشی مجاز تلقی می‌شود اما بعد از آن تاریخ، بر اساس مدل‌هایی که ما اعلام می‌کنیم، اگر آن گوشی از مبادی قانونی وارد نشده باشد، در شبکه سرویس نخواهد گرفت.

وی در پاسخ به این که اگر گوشی گارانتی خارجی داشته باشد هم قاچاق محسوب می‌شود، گفت: هر گوشی که از مبادی غیررسمی وارد کشور شده باشد، از نظر ما قاچاق محسوب می‌شود. گوشی‌ها حتما باید از طریق نمایندگی‌های معتبری که نماینده رسمی آن سازنده جهانی هستند وارد شوند و گارانتی‌هایی که این نمایندگی‌ها اعلام می‌کنند از نظر ما معتبر است. مباحث مربوط به گارانتی نیز مربوط به وزارت صنعت است که اقداماتی را انجام می‌دهند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات در ادامه با بیان اینکه یکی از اهداف این طرح این است که دیگر گوشی‌های غیررسمی و غیرمجاز در بازار نباشد، افزود: نمایندگی‌ها موظف هستند در قبال گوشی‌ها مسئولیت بپذیرند زیرا ما تضمین بازارشان را می‌کنیم. نفعی که مردم از این طرح می‌برند نیز این است که گوشی باکیفیت و مجاز و از یک نمایندگی معتبر می‌خرند. نمایندگی‌ها در قبال گوشی‌هایی که می‌دهند مسئولیت دارند. بحث دیگر اهتمامی است که برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور صورت می‌گیرد.

افزایش قیمت گوشی در حد پنج درصد
فلاح جوشقانی در پاسخ به اینکه واردات قانونی مشمول عوارض و تعرفه گمرک می‌شود و درنتیجه قیمت گوشی بالا می‌رود، گفت: عوارض گمرکی برای گوشی در حد پنج درصد است و تاثیری در بازار ندارد. مالیات بر ارزش افزوده نیز همین الان گرفته می‌شود و ربطی به طرح رجیستری ندارد و الان فروشندگان این مالیات را دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به اقداماتی برای رقابتی کردن بازار و کاهش قیمت و افزایش کیفیت بیان کرد: این اتفاق حتما باید بیفتد. ما تمهیدات لازم را با کمک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت معدن تجارت و گمرک دیدیم که گوشی در کمترین زمان ممکن از برندهای مختلف و از طریق نمایندگی‌های مختلف وارد بازار شده تا از این طریق شوکی به بازار وارد نشود. وزارت صنعت نیز با وندورهای مختلف صحبت کرده که وارد بازار کشور شوند و در داخل کشور تولید کنند تا محصول با کیفیت وارد بازار شود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات درباره سوءاستفاده از طرح رجیستری و دریافت هزینه‌های اضافه هشدار داد: طرح ثبت گوشی تلفن همراه یک مقدمه است برای یک طرح بلندمدت که بر اساس آن بتوانیم بازار را تعادل بدهیم تا مردم به گوشی ارزان و باکیفیت برسند. ممکن است عده‌ای به بهانه مختلف بخواهند برای ثبت گوشی‌ها در سامانه رجیستری هزینه‌ای بگیرند. در حالی که این طرح به هیچ عنوان هزینه‌ای برای مردم ندارد. مردم نیز نباید به اطلاعاتی که از کانال‌های مختلف غیررسمی داده می‌شود، اعتماد کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید