اعتراض اهالی منطقه و کارشناسان به شیوه مرمت قلعه دختر

    کد خبر :1124000
مرمت قلعه دختر

قلعه دختر تهران، یکی از آثار تاریخی متعلق به دوره ساسانی، در ارتفاع ۳۲۵۰ متری از سطح دریا و در یکی از قله‌های البرز مرکزی قرار دارد.

این قلعه به‌دلیل موقعیت جغرافیایی دشوار و عدم دسترسی مناسب، سال‌ها در وضعیت نابسامانی قرار داشت. با این حال، به‌دست مرمت‌گران ایرانی، این اثر تاریخی مرمت شد، اما برخی کارشناسان و اهالی محلی معتقدند که مرمت این بنا به‌صورت غیراصولی انجام شده و هویت تاریخی آن آسیب دیده است.

برای صعود به قلعه دختر، سه مسیر شرقی، غربی و شمالی وجود دارد که از روستاهای آهار، شهرستانک و ده تنگه می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. با وجود دسترسی سخت، این بنا مورد مرمت قرار گرفته است.

منوچهر آهاری، یکی از اهالی منطقه، معتقد است که باید حساسیت بیشتری در حفظ و نگهداری این میراث تاریخی به‌کار گرفته می‌شد. او اشاره کرد که پس از گذشت زمان و تخریب‌های طبیعی، به‌طور ناگهانی تصمیم به مرمت قلعه گرفته شد، اما اعتراضات اهالی و دهیاری در مورد شیوه مرمت به جایی نرسید. به گفته آهاری، مرمت‌گران بنا به جای مرمت آن، عملاً بنای جدیدی ساخته‌اند.

با وجود اعتراضات، معاون میراث‌فرهنگی استان تهران از مرمت این بنا توسط فرامرز پارسی و همکارانش در شرکت مهندسین مشاور عمارت خورشید خبر داد و گفت که این مرمت به‌طور مشارکتی انجام شده است. او تأکید کرد که تمامی دیوارها و پی بنا به‌دلیل حفاری‌های غیرمجاز تخریب شده بود، اما بخش‌های تاریخی داخل بنا حفظ شده است.

حسین رایتی مقدم، کارشناس مرمت، نیز بر اهمیت حفظ تاریخ و زیبایی‌شناسی بناها در مرمت تأکید کرد و گفت که اگر این اصول رعایت نشود، مرمت‌گر ممکن است به بنای تاریخی آسیب وارد کند.

در نهایت، برخی پژوهشگران تاریخ‌نگار همچون داریوش شهبازی، پیشینه نام قلعه دختر را با پرستشگاهی که در دوران قبل از اسلام بر فراز آن ساخته شده، مرتبط می‌دانند. این نام به الهه زایش در دین زرتشتی اشاره دارد و نشان‌دهنده اهمیت مذهبی این منطقه در دوران پیش از اسلام است.

 

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید