اشتهای کاذب تا اسپاسم چشم از عوارض کمخوابی

خواب برای بدن همانقدر حیاتی است که ویتامین C برای حفظ سلامت. همانطور که بدن نمیتواند ویتامین C را ذخیره کند و باید روزانه آن را دریافت کند، خواب نیز باید هر شب به میزان کافی تأمین شود تا سلامت جسم و روان تضمین گردد.
پزشکان تأکید دارند که کمخوابی میتواند زمینهساز بروز بسیاری از اختلالات جسمی و روانی باشد. بر اساس مطالعات جهانی، بیخوابی یا کمخوابی منجر به مشکلاتی نظیر کاهش تمرکز، ضعف حافظه، افزایش اشتهای کاذب، پرخوری و در نتیجه ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت، بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و اختلالات خلقی میشود.
یکی از دلایل مهم این اختلالات، کاهش ترشح هورمون ملاتونین در اثر بینظمی در ساعت خواب است. البته مشکلات خواب میتوانند ناشی از عوامل متعددی باشند، بنابراین در صورت تداوم، لازم است با پزشک متخصص مشورت شود.
تأثیرات کمخوابی بر مغز
تحقیقات نشان دادهاند که بیخوابی مداوم میتواند به پیری زودرس مغز، بهویژه در نواحی جلویی، گیجگاهی و جداری آن منجر شود. بیخوابی با کاهش قدرت شناخت، تمرکز، استدلال و توان یادگیری همراه است و عملکرد کلی ذهن را مختل میکند.
تأثیرات کمخوابی بر چشم
خواب ناکافی میتواند باعث خشکی چشم، خستگی، حساسیت به نور، خارش، قرمزی، تاری دید و حتی بروز رگهای خونی برجسته در چشم شود. همچنین، اسپاسم یا پرشهای غیرارادی عضلات پلک که گرچه دردناک نیست، ولی آزاردهنده است، میتواند از دیگر نشانههای بیخوابی باشد.
میزان خواب مورد نیاز
هیچ نسخهی یکسانی برای همه وجود ندارد، اما بیشتر تحقیقات توصیه میکنند که بزرگسالان سالم بهطور متوسط به ۷ تا ۹ ساعت خواب در شبانهروز نیاز دارند. با این حال، تفاوتهای فردی نیز باید در نظر گرفته شود.
به گزارش ایسنا، در نهایت، خواب کافی و باکیفیت، بخش جداییناپذیر از سبک زندگی سالم است و نقش کلیدی در سلامت بلندمدت دارد.