اشتغال‎زایی به سبک “متوسلیان”

    کد خبر :93020

حاج محمد حسین متوسلیان،پسر عموی سردار حاج احمد متوسلیان است که به گفته ی خودش از بچگی در شیرینی پزی بزرگ شده است. وی می گوید:در این سالها برای ۸۰نفر از جوانان و خانم های بد سرپرست و بی سرپرست به لطف خدا اشتغالزایی کردم.

به گزارش تسنیم، سالهاست بازار کار ایران با جمعیت انبوهی از فارغ التحصیلان دانشگاهی مواجه شده و صف طولانی از تقاضا برای کار هم شکل گرفته است. جوانانی که ویژگی مشترک همه آنها تحصیل دانشگاهی در رده های مختلف کاردانی تا دکترا بوده و تقریباً همگان از طرز فکر یکسانی نسبت به شغل و آینده کاری هم برخوردارند.

کسب و کارهای کوچک راهکاری است که می تواند در شرایط وجود بیکاری در جامعه ، تاثیر مهمی بر کاهش بیکاری و تولید ثروت و درآمد داشته باشد. بررسی ها نشان می دهد،کسب و کارهای کوچک در کشورهایی که اجرا شده، نقش مهمی در رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی آنها داشته و منجر به ایجاد فرصت های شغلی بیشتر، کاهش بیکاری،افزایش ثروت و در نتیجه کاهش فقر،هدایت تعداد بیشتری از جوانان به سمت خود اشتغالی و تقویت روحیه خود اتکایی آنها شده است.

یکی از کسب و کارهای خرد اما پُر رونق شیرینی پزی است. ایران مهد هنر در دنیا است و شیرینی یزد نیز در صنعت شیرینی پزی در دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است و تنوع شیرینی های یزد بیشتر از تمام نقاط ایران و جهان است.
هر کشور و قومی در هر گوشه از این جهان پهناور دارای ویژگی های خاص خود می باشد و شاید کمتر سرزمینی را بتوان یافت که در زمینه های مختلف جایگاه جهانی داشته باشد.
ایران یکی از کشور هایی است که در بسیاری از هنر ها در جهان نامدار است. یزد تنها شهر بادگیر ها و کویر و صنایع دستی نیست بلکه در صنعت شیرینی پزی نیز نامی جهانی دارد و در این عرصه، آنچه خوبان همه دارند را یکجا دارد و نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا نیز نمی توان جایی را یافت که به این میزان تنوع در شیرینی های مختلف را داشته باشد.
بی شک نام قطاب و باقلوا و پشمک و حلوا ارده ذهن ها ، هر فردی را به استان یزد معطوف می کند.

حاج محمد حسین متوسلیان،پسر عموی سردار حاج احمد متوسلیان است. وی 63 ساله و لیسانس هستند.حاج محمد حسین متوسلیان از کارآفرینان با تجربه و استخوان خرد کرده های عرصه شیرینی پزی یزد است. او پسرعموی سردار حاج احمد متوسلیان است که برخی از منابع از اسیرشدن این سردار اسلام خبر داده اند.

این کارآفرین درباره اشتغالزایی در عرصه شیرینی پزی می گوید: اجداد ما از 350 سال پیش در حرفه شیرینی پزی مشغول به فعالیت بودند تا اینکه وقتی من 5 سالم بود در کارگاه شیرینی پزی پدرم با این حرفه آشنا شدم و به این شغل علاقمند شدم. هم درس میخواندم و هم به پدرم کمک میکردم.

وی ادامه می دهد:با افزایش سن تجربه ام هم بیشتر می شد. اطرافیانم همه شیرینی پز بودند.از عموها تا دایی ها همه شیرینی پزی می کنند. با فوت پدرم مسئولیت کارگاه شیرینی پزی به من واگذار شد تا در سن 24 سالگی راه پدرم را ادامه دهم.اما از بچگی مشغول شیرینی پزی هستم.

حج محمد حسین متوسلیان ادامه داد: سعی کردم برای افراد ضعیف و مستمند اشتغالزایی کنم. در این سالها برای جوانان و خانم های بد سرپرست و بی سرپرست به لطف خدا اشتغالزایی کردم و در حال حاضر در فروشگاه و کارخانه شیرینی پزی توانستیم برای 80 نفر اشتغالزایی داشته باشیم. پسرهایم هم به این شغل روی آوردند و شیرینی پز شدند.

وی درباره گسترش شغلش می گوید: دو شعبه در معبر طالقانی یزد داریم. با توجه به اینکه اجداد ما شیرینی پزی داشتند، ما هم به این کار علاقه داشتیم.63 سال دارم و ساکن یزد هستم. در بلوار طالقانی و دانشگاه یزد مشغول فعالیت شیرینی پزی هستیم. در حال حاضر دو شعبه شیرینی پزی داریم و یک کارخانه به وسعت 4هزارو 200 متر است. سال هاست که مشغول این کارهستم.همواره در طول کار صلوات می فرستم تا برکت کارم بیشتر شود.

وی درباره حمایت دولت گفت: تسهیلاتی را از برخی از بانک هادریافت کردیم که مستقیم در تولید به کار گرفتیم و به تازگی هم از بسیج سازندگی پیشنهاد هایی برای حمایت از مجموعه ما شده است.

حج محمد حسین متوسلیان اظهار داشت: یکی از ابتکارات ما در کار این بود که پشمک یزد را با شکلات درست کردیم علاوه براینکه مورد استقبال قرار گرفت به کشورهای دیگر مانند کانادا ،دانمارک ،آلمان عربستان و افغانستان صادر کردیم.

وی ادامه داد: در ابتدای کار یک زمین ملکی را داشتیم و یک سری وسایل از پدران ما باقی مانده بود. تمام کسبه ما را قبول داشتند و دارند. با توجه به آبروی پدرانمان همه ما را قبول دارند. در طول فعالیت برای کار بسته بندی از خانم ها استفاده می کنیم و برای تولید از مردان استفاده می کنیم. همواره از خدا می خواهم کمک کند تا بتوانیم اشتغالزایی را گسترش دهم.

حج محمد حسین متوسلیان درباره میزان تولید می گوید: در طول ماه حدود 500 کیلو شیرینی تولید می کنیم. اعتقاد داریم که پول بانک و تسهیلات باید در تولید هزینه شود. دولت باید تسهیلات را به کسی بدهد که پول را به تولید هدایت کنند. در مواد اولیه روغن ، شکر مشکل داریم در همین راستا خواستار حمایت دولت هستیم.

وی درباره بیکاری جوانان معتقد است: اگر کسی بخواهد کار کند، همیشه کار هست. فرد باید خودش اقدام به کارآفرینی کند. پدران ما از ساعت 4صبح مشغول فعالیت بودند جوانان امروز به دنبال شغل هایی هستند که پشت میز نشینی و کار کارمندی هستند. برای حل مشکل اقتصادی باید همه مردم دست به دست هم دهند، کار کنند و به تولید بها دهند، تا تولید رونق بگیرد و مشکلات حل شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید