از حقوق خود در آمبولانس آگاه باشید

    کد خبر :1124927
حقوق آمبولانس

اتفاقات اخیر در آمبولانس‌ها و حواشی ناشی از تعرض به بیماران و انتشار اخبار مرتبط با این مسائل در فضای مجازی باعث نگرانی‌های روانی زیادی برای مردم شده است.

به همین دلیل، برای بررسی حقوق بیماران، به سراغ دکتر امین گلریز، عضو هیأت علمی دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری رفته‌ایم.

در طول روز، شاهد حرکت بسیاری از آمبولانس‌ها هستیم که بیماران را به بیمارستان‌ها منتقل می‌کنند. این وسیله نقلیه از کودکی در ذهن ما به عنوان وسیله‌ای نجات‌دهنده شکل گرفته، اما گاهی ممکن است این محیط امن به محلی برای اعمال غیرانسانی برخی افراد تبدیل شود. اخیراً، خبری در شبکه‌های مجازی منتشر شد که در آن افراد در آمبولانس‌ها به بیماران تعرض کرده‌اند. این اخبار موجب شد تا با دکتر امین گلریز به گفت‌وگو بنشینیم و در مورد قوانین مرتبط با حقوق بیماران صحبت کنیم.

حقوق بیماران در قانون اساسی

طبق قانون مجازات اسلامی، عنوان مستقلی به حقوق بیماران اختصاص نیافته است، اما سازمان نظام پزشکی برخی آیین‌نامه‌ها و منشورهای حقوق بیمار را در بیمارستان‌ها وضع کرده است. در صورتی که به یک بیمار جراحت وارد شود یا تعرضی به وی صورت گیرد، چون بیمار به دلیل وضعیت جسمی خود قادر به دفاع از خود نیست، این اقدام از لحاظ اخلاقی و قانونی بسیار شدیدتر از تعرض به افراد عادی است.

مقررات رسیدگی به جرایم مربوط به بیماران

دکتر گلریز معتقد است که کاش قانون مجازات اسلامی به‌صراحت از واژه “بیمار” استفاده می‌کرد و تعرض به بیماران را به‌عنوان یکی از موارد تشدید مجازات معرفی می‌کرد. او افزود که این عدم تمایز میان بزه‌دیدگان سالم و بیمار، نشان‌دهنده یک خلأ قانونی است. طبق قوانین موجود، اگر فردی به بیمار تعرض کند، باید مجازات‌های شدیدتری نسبت به تعرض به افراد سالم در نظر گرفته شود، زیرا قبح اجتماعی این اعمال بسیار بیشتر است.

تشدید مجازات متجاوزین

گلریز اشاره کرد که اگر فردی متهم به تعرض به بیمار در آمبولانس باشد و در شرایطی که می‌داند دوربین‌های نظارتی وجود دارد همچنان این عمل را انجام دهد، نشان‌دهنده شدت تخلف و تجاوز به اعتماد بیمار است. چنین فردی باید علاوه بر مجازات اصلی، از مجازات‌های تکمیلی مانند اخراج، تبعید یا انفصال از خدمت نیز برخوردار شود.

آموزش حقوق بیماران و نظارت بر آمبولانس‌ها

این وکیل دادگستری تأکید کرد که باید به بیماران اطلاع‌رسانی شود که از لحظه ورود به آمبولانس تا رسیدن به بیمارستان از چه حقوقی برخوردار هستند. همچنین باید در آمبولانس‌ها شرایطی فراهم شود که بیمار یک همراه داشته باشد و بتواند روند درمان را نظارت کند. دوربین‌های موجود در آمبولانس‌ها باید به درستی کنترل شوند تا از هرگونه سوء استفاده جلوگیری شود.

نتیجه‌گیری

دکتر گلریز در پایان گفت که قانونگذار باید به پرونده‌های مرتبط با تعرض به بیماران توجه بیشتری داشته باشد و اینگونه پرونده‌ها باید با اولویت بررسی شوند تا حقوق بیماران به درستی حمایت شود.

ایرنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید