احداث کارخانه تبدیل نخاله به مصالح ساختمانی تا نیمه دوم شهریور

مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری تهران از احداث کارخانه تبدیل نخاله ساختمانی به مصالح مورد نیاز با ظرفیت ۳۳۰۰ تن تا نیمه دوم شهریور ماه سال جاری خبر داد.
عبدلی در نشست خبری امروز دوشنبه در تشریح آخرین اقدامات سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، گفت: یکی از پرکارترین معاونتهای شهرداری تهران معاونت خدمات شهری است و در میان سازمانهای زیرمجموعه این معاونت سازمان مدیریت پسماند یکی از بخشهای پرکار محسوب میشود.
وی افزود: به طور میانگین روزانه ۹۰۰۰ تن زباله از سطح شهر تهران جمعآوری میشود که میزان زباله این شهر در برخی از مواقع به ۱۲ هزار تن میرسد. البته در برخی از ماههای سال همچون فروردین و اردیبهشت میزان جمعآوری زباله از سطح میانگین مقداری کمتر میشود اما به طور میانگین روزانه ۹۰۰۰ تن زباله از سطح شهر تهران جمعآوری میشود.
وی ادامه داد: از میان زبالههای جمعآوری شده در سطح شهر تهران ۷۵۰۰ تن زبالههای خانگی هستند و ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تن زباله ارزشمند در میان زبالههای جمعآوری شده وجود دارد که معمولا قبل از جمعآوری توسط سازمان مدیریت پسماند توسط زباله گردها و یا افرادی که به صورت غیرقانونی به جمعآوری آنها مشغول هستند از سطح شهر میزانی از آنها جمع آوری میشود.
سازمان مدیریت پسماند روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن زباله شهرهای اقماری تهران را نیز جمعآوری میکند. ۱۰۰ تن زبالههای ویژه و پزشکی و ۴۳ هزار تن زبالههای ساختمانی به صورت روزانه از سطح شهر تهران جمعآوری میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه باید این سازمان به طور روزانه نسبت به رفت و روب شهر و تمیز نگهداشتن المانهای شهری از طریق پیمانکاران خود اقدام کند، افزود: ۲۷۰۰ دستگاه انواع ماشین آلات و تجهیزات در اختیار پیمانکاران ما قرار دارد که ۱۲۰۰ دستگاه از این ماشین آلات برای جمعآوری پسماند خشک به کار گرفته میشود.
به گفته عبدلی، سازمان مدیریت پسماند از طریق ۱۲۳ پیمانکار تایید شده با عقد قرارداد نسبت به رفت و روب شهر اقدام میکند که عقد قرارداد و نظارت بر تمامی امور مربوط به این پیمانکاران در این مناطق از صفر تا ۱۰۰ بر عهده نواحی ۱۲۳ گانه و مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران است و هزینه جمعآوری و رفت و روب شهر تهران روزانه ۴۳۰ میلیارد تومان است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع تشکیل اتاق فکر در این سازمان برای طراحی اقدامات جدید و تدوین طرح جامع پسماند اشاره کرد و افزود: ما در این سازمان حدود ۸ درصد نیروی انسانی اضافه داشتیم که به این میزان نیروی انسانی خود را کاهش دادیم. برخی ماشین آلات خود را که اضافه بودند به فروش رساندیم و به جای آن ماشین آلات مورد نیاز خود را خریداری کردیم و توانستیم از همین محل ماشین آلات مورد نیاز خود برای برف روبی را تامین کنیم.
وی افزود: با ادغام پیمانکاران جمعآوری زبالههای تر و خشک، علاوه بر کاهش هزینهها توانستیم در موضوع کاهش زباله گردها نیز تاثیر بهسزایی داشته باشیم. اقدام دیگری که قطعا در کاهش هزینهها و شفاف سازی میتواند به ما کمک کند موضوع تعیین صورت وضعیت الکترونیکی است که در حال حاضر به صورت پایلوت در برخی مناطق شهر تهران اجرایی شده است و تحقق این امر موجب شفاف سازی در پرداختهای ما به پیمانکاران خواهد شد.
به گزارش ایسنا، عبدلی به موضوع طراحی اپلیکیشن برای جمعآوری زبالههای خشک توسط برخی از پیمانکاران اشاره کرد و افزود: متاسفانه مافیای بزرگی با توجه به سود زیاد جمعآوری زبالههای خشک شکل گرفته که برای ساماندهی آنها توسط افراد خلاق اپلیکیشنی طراحی شده که اگر این اپلیکیشن به طور کامل اجرایی شود میتواند نقش به سزایی در ساماندهی جمعآوری زبالههای خشک داشته باشد. در حال حاضر این اپلیکیشن در منطقه یک به صورت پایلوت اجرایی شده که مقرر شده پیمانکار از درب منازل زبالههای خشک را به محلی که پیش بینی شده است منتقل کنند. امیدواریم بتوانیم با پیمانکاری به صورت دائم قرارداد بسته شود تا طرح جامع پسماند را تدوین کنیم. البته در اتاق فکری که تشکیل شده این کار را دنبال میکنیم تا نهایتا بتوانیم در مرکز علمی به عنوان سند بالادستی تدوین شود تا در آینده این سند راهی برای ادامه فعالیتهای سازمان مدیریت پسماند باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع نخالههای ساختمانی در سطح شهر تهران اشاره کرد و افزود: در شرایط فعلی که ساخت و ساز در شهر تهران به میزان زیادی کاهش پیدا کرده روزانه ۴۳ هزار تن انواع خاک و نخاله جمعآوری میشود که به صورت یک کوه در حال دپو است. بر همین اساس با یکی از شرکتها قراردادی بسته شد و مقرر شد که با احداث کارخانهای تا نیمه دوم شهریور ماه سال جاری بتوانیم با ظرفیت ۳۳۰۰ تن آوار و نخاله جمعآوری شده را تبدیل به مصالح ساختمانی مورد نیاز کنیم. این کارخانه با سرمایه ۶۰ میلیارد تومان و به صورت ۱۰۰ درصدی توسط بخش خصوصی احداث شده است و تلاش خواهیم کرد که بتوانیم دو کارخانه دیگر را همزمان با افتتاح این کارخانه کلنگ زنی کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع زباله سوزها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یک زباله سوز با ظرفیت ۱۵۰ تن در حال فعالیت است اما در مقایسه با نسبت زبالههای جمعآوری شده بسیار اندک است که امیدواریم با جذب سرمایه بتوانیم زباله سوزهای جدیدی را احداث کنیم.
وی ادامه داد: زبالههای پزشکی نیز که به موضوع بحرانی تبدیل شده روزانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن است که آمار دقیقی نسبت به آن وجود ندارد. چرا که مسئول این کار ما نیستیم و آمارها در اختیار وزارت بهداشت است. ضمن آنکه مسئولیت حمل و دفع زبالهها بر عهده تولید کننده است اما در حال حاضر به گردن ما افتاده و جمعآوری این زبالهها توسط ماشینهای مجزا و در محل مخصوصی با شرایط خاص انجام میشود. بی تردید زبالههای پزشکی باید سوزانده شوند و دفن روش صحیحی برای این زبالهها نیست.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در خصوص موضوع بکارگیری کودکان کار در جمعآوری زبالههای سطح شهر نیز گفت: میزان قابل توجهی از پسماند سطح شهر ارزشمند است که از جمله آنها میتوان به مقوا، کاغذ، پلاستیک و شیشه اشاره کرد که این مواد ممکن است هر کیلو زباله را تا حدود ۹۰۰ تومان ارزشمند کند که این موضوع انگیزه زیادی برای افراد سودجو برای زباله گردی فراهم میکند. لذا برخی از این افراد کودکان کار را در خارج از شهر اسکان دادهاند و بعضا با حقوقهای ناچیز برای جمعآوری زبالهها به کار میگیرند. برای مقابله با این بحران باید همه دستگاههای ذیربط از جمله بهزیستی و نیروی انتظامی، سازمان مدیریت پسماند را یاری کنند تا با این امر مقابله جدی انجام شود.