احتمال تغییر 50 درصد کابینه/ وزرایی که اصلاح طلبان به روحانی معرفی می کنند

    کد خبر :52690

آخرین اخبار پیرامون تشکیل کابینه دوازدهم، از رایزنی های فشرده اصلاح طلبان برای تغییرات گسترده در دولت روحانی حکایت دارد.
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی برای تعیین شاخص‌های وزرای انتخابی در دولت دوازدهم با رئیس‌جمهور دیدار و گفت‌وگو کرده است.
به گفته محمدرضا تابش عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس، این دیدار به منظور بررسی کلیات کابینه دولت دوازدهم و همچنین نقطه‌نظرات مربوط به کابینه، انتظارات و توقعات مردم و حمایتی که نمایندگان در جهت تحقق مطالبات و خواسته‌های مردم از دولت خواهند داشت، صورت گرفت.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس همچنین تصریح کرد: برهمین اساس کارگروه تعامل و ارزیابی در فراکسیون امید با تصویب هیأت رئیسه و شورای مرکزی این فراکسیون پیش‌بینی و تشکیل شده است.
تابش اضافه کرد: این کارگروه در دو سه هفته گذشته فعال بوده و نسبت به عملکرد وزرای فعلی براساس شاخص‌های فنی از نمایندگان نظرخواهی کرده که این ارزیابی به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه این کارگروه برای وزرای کابینه آینده به یک سری پارامترها وزن داده است، گفت: در این زمینه گزارشی از مؤلفه‌ها و پارامترهایی که وزرا در حوزه عمومی و فنی به زعم اعضای فراکسیون امید باید داشته باشند تهیه شده است که منتظریم رئیس جمهور زمانی را برای این موضوع مشخص و معین کند تا این گزارش تقدیم وی شود.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس ادامه داد: با توجه به اینکه عارف زمانی معاون اول رئیس جمهور بوده و یک شخصیت ملی است آن ملاقات به صورت فراکسیونی نبوده، اما پس از نامه درخواست فراکسیون امید برای ملاقات و دیدار با رئیس جمهور صورت گرفت.

بیشتر از ۵۰ درصد کابینه تغییر می کند
به گفته «بهرام پارسایی»، سخنگوی فراکسیون امید صبح روز گذشته و پیش از جلسه علنی مجلس، فراکسیون امید برای بررسی نحوه تعامل با دولت برای انتخاب کابینه، جلسه تشکیل داد که حول محور نحوه تعامل با دولت برای انتخاب کابینه بود. “در این جلسه اعضای فراکسیون نظر خود را ارائه کردند. این جلسه یک نظرسنجی و به قولی اظهارنظر دوستان درباره کابینه فعلی بود که در فرم‌هایی پر شد و درباره وزیران کابینه دولت یازدهم نظر دادند. نتایج در حال جمع‌بندی هستند. طبق همین نظرسنجی که داشتیم، انتظار این است که بیشتر از ۵۰ درصد کابینه تغییر کند.
او در پاسخ به اینکه چه وزیرانی کمترین اقبال را داشتند، گفت: «آنهایی را که مورد اقبال نبودند؛ نمی‌توانم بگویم؛ ولی آنها که مورد اقبال هستند، وزرای خارجه، نفت و بهداشت هستند که سه وزارت اول بودند. وزارت راه هم به سبب اینکه در خرید هواپیماها و شکستن تحریم‌ها پیشگام بود، با اقبال روبه‌رو شد».

دو گروه مسئول چیدن کابینه شده اند
یک خبرگزاری نیز به نقل از منابع غیررسمی شنیده ها و اخبار غیررسمی درباره چیدمان کابینه دوازدهم منتشر کرده است.
بنابر گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس برخی اخبار، شنیده شده کابینه دولت دوازدهم کاملاً متفاوت با کابینه گذشته و با تغییر برخی وزرای کنونی همراه خواهد بود.
دو گروه‌ از سوی رئیس‌جمهور مسئول بررسی گزینه‌های مطرح برای تصدی وزارتخانه‌ها و نحوه چیدمان کابینه شده‌اند؛ گروه اول شامل اسحاق جهانگیری، محمد شریعتمداری و محمدعلی نجفی و گروه دوم شامل محمدباقر نوبخت، محمود واعظی و محمد نهاوندیان هستند.
بر اساس این خبر که هنوز از سوی مسئولان دولتی تأیید نشده، گروه‌های مورد اشاره پس از ارزیابی‌ها و در جمع‌بندی نهایی‌ خود به حجت الاسلام روحانی اعلام کرده‌اند که برخی وزرا نباید تغییر کنند که از جمله آن می‌توان به وزرای امور خارجه، کشاورزی، نفت و معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده اشاره کرد. همچنین بر اساس اعلام این گروه‌ها چند وزیر باید از کابینه دولت خارج شوند.
طبق همین خبر غیررسمی گزارش شده معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور و محمد شریعتمداری گزینه‌هایی هستند که طبق اعلام این گروه‌ها باید در دولت حضور داشته باشند اما از مسئولیت قبلی خود در دولت به جایگاه دیگری منتقل شوند.
در همین زمینه شنیده‌های دیگر از این نکته حکایت دارد که جریان اصلاحات تلاش دارند تا با فشار بر دولت و القای این موضوع که نقش اصلاح‌طلبان در پیروزی روحانی برجسته است، سهم بیشتری از کابینه دولت دوازدهم داشته باشند و بتوانند گزینه‌های مدنظر خود را در کابینه جای دهند.
این اقدام جریان اصلاحات منجر به ایجاد اختلاف نظر در سران دولت شده است و برخی چهره‌های مطرح دولت که گرایش اعتدالی دارند با این موضوع مخالف هستند.

برخی از وزرا، قبل از اینکه عزرائیل به کمک بیاید، کنار بروند!
«محمدعلی ابطحی» معاون پارلمانی دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «بازنشستگی، سنتی است که دنیا به آن رسیده و در همه جا اجرا می‌شود. سنت بازنشستگی یعنی فردی پس‌از ۳۰ سال خدمت، قبل از اینکه عزرائیل به کمک بیاید، جایگاهش‌برای دیگران خالی شود نه اینکه اکنون بسیاری از مدیران در حد وزیر و معاون وزیر از سن بازنشستگی عبور کرده‌اند، اما هیچ‌کدام آماده بازنشستگی نیستند».
ابطحی افزود:«من پیشنهادی مشخص برای آقای روحانی دارم که بیایید به سنت بازنشستگی احترام بگذاریم. کسانی که ۳۰ سال برای کشور زحمت کشیده‌اند، دستشان درد نکند، اجازه بدهند تا نسل بعدی هم تجربه مدیریتی داشته باشد. سنت بازنشستگی باید مراعات و باور شود که نسل فعلی یک زندگی روزمره متفاوتی دارد. به عبارت دیگر معیارها و مبناهایشان در مورد جوانان را متفاوت ببینند، چرا که زندگی اجتماعی این نسل را اگر به رسمیت نشناسیم از خدماتشان هم محروم خواهیم ماند.
معاون پارلمانی دولت اصلاحات تصریح کرد: «مدیری با ۲۰ تا ۲۵ سال حضور در یک وزارتخانه حرف‌های جدید را مشکل می‌فهمد و ابتکاری ندارد. هنوز باید برای برخی مدیران ارشد مباحث را پرینت گرفت و داخل یک کارتابل به آنها داد، آنها ارتباطاتات دیجیتالی که جهان برآن مستقر شده را نمی‌شناسند که همین موضوع آسیب‌هایی زیادی برای کشور دارد».
«محمدرضا تاجیک» مشاور رئیس‌دولت اصلاحات پیش از این گفته بود:«برخی افراد که در گذشته وزیر یا نماینده بودند و خود را ژنرال به شمار می‌آوردند نوعی تفوق روحی و روانی نسبت به دیگران پیدا کرده‌اند و اجازه نمی‌دهند خون جدید در جریان اصلاحات شریان پیدا کند. ما باید در این زمینه «حصار شکنی» کنیم. به نظر من این لایه باید خودش و به صورت محترمانه کنار برود تا فرصت ظهور و بروز برای نسل جدید به وجود بیاید. اگر کنار نرود نسل جدید آنها را کنار خواهد زد».

نباید در دولت آینده اشتباهات دوباره تکرار شود
«رسول منتجب‌نیا» از فعالین اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد و در پاسخ به سوالی درخصوص عدم هماهنگی اعضای کابینه یازدهم با رئیس جمهور گفت:« وقتی که اعضای کابینه با رئیس جمهور هماهنگ نباشند این مشکلات به وجود می‌آید و می‌بینید که رئیس جمهور بایستی سپر بلای کابینه اش باشد یعنی اینکه اینها حتی از حقوق خودشان نیز نمی‌توانند دفاع کنند. حتی سوال‌های متوجه خودشان را نمی‌توانند پاسخ دهند و اشکال کار هم همین است که از افرادی استفاده شده که با وعده‌های رئیس جمهوری هماهنگ نبوده اند. این افراد هرچقدر با وعده‌های روحانی فاصله داشتند ساکت تر بوده‌اند و آنهایی که هماهنگ‌تر بودند مثل شیر در میدان حاضر بودند…لذا نباید در دولت آینده این اشتباهات دوباره تکرار شود».

منبع:خبرگزاری آریا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید