اجرای ۳۷ پروژه با ۲ میلیارد دلار سرمایه خارجی
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: ۳۷ پروژه با دو میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در شهرکهای صنعتی کشور اجرا میشود.
صادق نجفی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: دولت برنامه گستردهای برای آسیبشناسی تولید کالا و خدمات در کارگاههای کوچک و متوسط در نظر گرفته است تا به رشد اشتغال در این قبیل کارگاهها کمک کند و این برنامه اخیرا از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران آغاز شده و نتایج آن برای رفع مشکل کارگاههای مذکور در اختیار دستگاههای مسئول و ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به مفاد این برنامه گفت: بیش از ۴۰ هزار واحد تولیدی و خدماتی در ۹۶۶ شهرک صنعتی کشور استقرار دارند که توجه به مشکلات آنها میتواند بستر مناسبی برای افزایش فرصتهای شغلی فراهم کند.
این مقام مسئول به ظرفیت بالای سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی کشور اشاره کرد و گفت: هماکنون در ۸۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی که از زیر ساختهای مناسبی برخوردار هستند، امکان واگذاری زمین به متقاضیان وجود دارد.
نجفی حمایت از توسعه صنایع کوچک و ایجاد زیر ساختهای عمرانی در شهرکهای صنعتی را ماموریت اصلی سازمان اعلام کرد و گفت: این مساله که از مجموع ۸۵ هزار واحد صنعتی کشور حداقل ۸۱ هزار واحد جزو صنایع کوچک و متوسط هستند، باعث میشود تا به مشکلات این حوزه بیشتر توجه کنیم.
به گزارش صدا وسیما،وی افزود: یکی از کارهایی که به توسعه صنایع کوچک و ساماندهی آنها کمک می کند، تخصیص اعتبارات مناسب به اداره شهرکهای صنعتی است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران مشکل اصلی اشتغالزایی در صنایع ایران را نبود ارتباط میان کارگاههای تولیدی با بازار مصرف دانست و گفت : بازاریابی تولید ملی حلقه مفقوده نظام اقتصادی ایران است که باعث میشود عرضه محصولات تولیدی در بازار با مشکل روبرو شده و صنایع با مشکل مواجه شوند.
وی گفت: دولت برنامه گستردهای برای حمایت از تولید ملی و توسعه اشتغال صنعتی دارد. به عنوان نمونه تا پایان دولت دوازدهم حدود ۳۱ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در کشور ایجاد، نوسازی یا تکمیل ظرفیت میشوند.
نجفی ادامه داد: در اجرای این طرح بر اساس گستردگی هر استان سهمیهای در نوسازی، تکمیل ظرفیت یا ایجاد صنایع جدید در نظر گرفته شده که بین ۷۰۰ تا ۱۳۰۰ واحد است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامه اعزام کارشناس به واحدهای تولیدی برای آسیب شناسی و بهبود وضعیت تولید خبر داد و گفت: بر اساس این طرح کارشناسان سازمان در ۳۱ استان برای آسیب شناسی شاخصهایی مانند بازار، سرمایه در گردش، نوسازی صنایع و … خدمات مشاوره ای ارائه میدهند.
این مقام مسوول با اشاره به طرح رونق کسب وکارهای مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی کشور از اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی برای ایجاد اشتغال پایدار در سطح کشور خبر داد و گفت: طی توافق انجام شده با بانکها مقررشد تسهیلات مناسبی برای نوسازی، بازسازی و افزایش ظرفیت و سرمایه در گردش صنایع در نظر گرفته شود.
نجفی ادامه داد: بانکها با اختصاص تسهیلاتی با نرخ سود مناسب به طرحها و واحدهای صنعتی نقش تعیین کنندهای در ایجاد رونق در صنعت کشور و رفع مشکل بیکاری برعهده دارند.
وی افزود: بنا داریم با استفاده از این فرصت، طرحهای صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰درصد مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی را سریعتر به بهره برداری برسانیم. در این زمینه میتوان امیدوار بود از این محل حداقل ۸۰۰۰ واحد صنعتی نوسازی شوند و ۱۲ هزار واحد افزایش ظرفیت پایدار پیدا کنند.
نجفی گفت: با اظهار اینکه علاوه بر منابع سیستم بانکی، برای استفاده از سرمایههای خارجی هم برنامهریزی گستردهای کردهایم، گفت: این سازمان حدود ۳۷ پروژه به ارزش نزدیک به ۲ میلیارد دلار با همکاری سرمایهگذاران خارجی در دست اجرا دارد و به دنبال آن است تا طرحهای با مزیت بالا را به خارجیها و کشورهای مختلف و همچنین به ایرانیان مقیم خارج معرفی کند و به این منظور صنایع مزیتدار هر استان مشخص خواهد شد.
وی افزود: همچنین برخی از این صنایع در نمایشگاههای مختلف با هدف ارایه توانمندیها و قابلیتهای بالای خود حضور خواهند یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: این سرمایهگذاریها درخصوص کالاهای حوزه فناوری اطلاعات، پوشاک و صنایع پایین دستی پتروشیمی و مس است که در این عرصه ها نیازمند سرمایهگذاری خارجی هستیم.
وی در ادامه با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای سرمایهگذاری خارجی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که به سرمایهگذاران خارجی که نسبت به تاسیس شرکت در ایران اقدام کنند، ۱۰۰ درصد مالکیت میدهد و اجازه میدهد که عایدات خود را از بخش تولید به خارج بفرستد.
نجفی گفت: البته هرچند مشکلات بانکی و اتصال به ارتباطات مالی بین بانکی (سوئیفت) کماکان وجود دارد، اما در بسیاری زمینهها هنوز سود بالاتری نسبت به سایر کشورها وجود دارد و فقط باید فضا را برای حضور خارجیها مهیا کنیم.