آیا می‌توانید تفاوت یک صفحه نمایش Quad HD با Full HD را بگویید؟

    کد خبر :702850

نمایشگر‌های QHD در سال ۲۰۲۰ به قدری تیز و زیبا هستند که این تصاویر با کیفیت بالا در گوشی‌های هوشمند موجب شده اند تا صحنه‌هایی حقیقی در نمایشگر‌های جدید پدیدار شود. اینگونه به نظر می‌رسد این ویژگی جدید نمایشگر‌ها در بین دوستداران فناوری از محبوبیت بالایی برخوردار است.

آیا عموم کاربران تفاوت بین FHD و QHD را می‌توانند تشخیص دهند؟ کمی بیشتر فکر کنید گوشی‌های مجهز به نمایشگر معمولی، قیمت ارزان دارند، اما به مراتب عمر باتری و عملکرد بهتری خواهند داشت.

به گزارش فرارو،صفحه نمایش‌هایی با رزولوشن و کیفیت بالا، بسیار فریبنده به نظر می‌رسند. در این مطلب، آزمایش کوچکی انجام شده است که چندین کاربر در سنین ۱۶ تا ۳۰ سال که در این پژوهش شرکت کرده اند تا محققان دریابند که آیا کاربران می‌توانند وضوح تصاویر را از بین دو دستگاه گوشی هوشمند مورد تست که تنها تفاوت شان نمایشگر‌ها است (Quad HD، Full HD) تشخیص دهند.

مشاهدات
برای بررسی نتایج این آزمایش از گوشی‌های وان پرو ۷ پلاس و وان پرو ۷T پلاس استفاده شد، که در گوشی اول نمایشگر FHD و دومی QHD استفاده شد. با وجود کمی تفاوت در این دو مدل، هر دو نمایشگر مشابه اولد ۶.۶۷ اینچی، با رزولوشن ۳، ۱۲۰ در ۱۴۴۰ دارند. همچنین در هر دو گوشی، میزان روشنایی ۱۰۰ ٪ قرار داده شد تا از ایجاد هرگونه ابهام در میزان “روشنایی” کاهش یابد.

هر کاربر به مدت ۹۰ ثانیه گوشی‌ها در اختیارشان قرار داشت. در ۹۰ ثانیه دوم، آن‌ها در ازای دریافت گوشی دوم، گوشی اول را باز می‌گرداندند. خودشان انتخاب می‌کردند که کدام تلفن را برای شروع کار برگزینند و سپس از آن‌ها سوالاتی پرسیده می‌شد که کدام یک از دستگاه‌ها وضوح بیشتری در مقایسه با دیگری دارد.

پس از آزمون گوشی دوم، شرکت کننده‌ها پاسخ خود را بیان کردند که فکر می‌کنند کدام دستگاه‌ها دارای صفحه نمایش واضح تری است.

تمامی شرکت کنندگان بیش از دو سال صاحب گوشی هوشمند بودند. دو نفر از آن‌ها به شدت طرفدار و به دنبال اخبار دنیای تکنولوژی بودند و بقیه افراد جزو کاربران معمولی محسوب می‌شدند. برخی می‌دانستند که شرکت OnePlus وجود دارد، اما هیچ یک از مشخصات دستگاه‌ها را قبل از آزمایش نمی‌دانستند. تنها قبل از شروع آزمایش، به همه شرکت کنندگان گفته شد که نمایشگر یکی از گوشی‌ها شفاف و با کیفیت‌تر است.

نتایج
در کمال تعجب، دقیقاً ۵۰ درصد افراد وجود یک نماشگر شفاف و واضح‌تر را حدس زدند و مابقی شرکت کنندگان که شامل ۵۰ درصد باقی می‌شوندنتوانستند پاسخ درست را حدس بزنند. می‌گوییم حدس، زیرا برخی از شرکت کنندگان کمی تردید و حتی عدم اطمینان داشتند. برخی دیگر مطمئن بودند که تلفن Full HD واضح‌تر از این دو است و همین امر باعث پیچیده‌تر شدن اوضاع شده بود.

نمایشگر FHD
با توجه به عدم دریافت نتیجه مشخص و مطمئن در کنار معایب و مشکلات نمایشگر QHD برابر HD نسبت به صفحه نمایش Full HD، این سؤال مطرح می‌شود: آیا ما واقعاً به نمایشگر‌های QHD نیاز داریم؟

در نظرسنجی که در اواسط سال ۲۰۱۸ انجام دادیم، ۴۳ ٪ از رای دهندگان گفتند که گوشی‌های با نمایشگر Quad HD را ترجیح می‌دهند، با این حال، وقتی اضافه شدند، بیش از ۵۲ ٪ بیان کردند که آن‌ها صفحه‌های Full HD را ترجیح می‌دهند یا اصلاً برای شان فرقی نمی‌کندکه کدام یک از این نمایشگر‌ها در گوشی شان استفاده شده باشد. این میانگین از نظرسنجی‌های انجام شده در Android Authority و کانال‌های Twitter، Facebook، YouTube و Instagram انجام شده است.

در این قسمت باید به گوشی‌های وان پلاس اشاره نماییم که گوشی‌های هوشمند خود را در حالت “سوئیچ خودکار” (Auto Switch) ارسال می‌کند که بین Full HD و Quad HD بر اساس محتویات روی نمایشگر رزولوشن آن تغییر می‌کند. سامسونگ رزولوشن گوشی‌های خود را تا چند سال گذشته بر روی حالت Full HD تنظیم می‌کرد – این شامل دستگاه‌های سری Galaxy S. و Note می‌شود.

این بار در سال گذشته، بر اساس برخی از تحقیقات انجام شده مشخص شد که کاربران می‌توانند با استفاده از صفحه نمایش FHD، عمر باتری گوشی خود را نزدیک به ۱۰-۲۰ ٪ افزایش دهندالبته کاهش رزولوشن مطمئنانمی تواند همین نتیجه را به همراه داشته باشد. با این حال، به طور متوسط ۱۵ ٪ مقدار کمی نیست. (با رزولوشن ۱۰۸۰p می‌توانید عمر باتری ۱۵-۲۰ ٪ افزایش دهید.)

مزایای عملکرد دلیل دیگری برای این تغییر است. با توجه به بهره گیری از رفرش ریت ۱۲۰Hz استاندارد جدید، SoC گوشی‌های هوشمند باید فریم‌های بیشتری را تولید کند. وقتی هر فریم ۷۵ ٪ بزرگتر باشد، این کار سخت‌تر می‌شود. با کاهش رزولوشن، می‌تواند این میزان فشار بر گوشی را کاهش داد.

سپس استدلال تراکم پیکسل وجود دارد. هر نمایشگر ۶.۵ اینچی با کیفیت Full HD بی عیب و نقص به نظر می‌رسد. ۳۳۰ppi در ۱۰ اینچ در نظر شما محدودیتی است که در آن چشم انسان می‌تواند پیکسل‌ها را مشاهده کند. مگر اینکه تلفن خود را به طور غیر منطقی نزدیک به چهره خود نگه دارید، دیگر به ۳۳۰ppi نیاز ندارید.

نمایشگر QHD در مقابل FHD

در حالی که نتایج این آزمایش محدود قطعی نبود، کاملاً واضح است که تمایل به بهره گیری از نمایشگر‌های QHD بیشتر از اینکه یک نیاز باشد در واقع خواسته است. یک خواسته که چه بخواهیم و چه نخواهیم، مشکلات و نواقصی را دارد که عمر باتری را کوتاه می‌کند. تا کنون، کمپانی‌هایی مانند وان پلاس و سامسونگ همچنان گوشی‌های هوشمندخود را با وضوح مطلوب QHD به بازار عرضه می‌کنند که وضوح و رزولوشن بالا را در کنار دوام باتری تعادل می‌بخشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید