آموزش و پرورش عشایری جلوهای از عدالت آموزشی است
معاون آموزش ابتدایی گفت: آموزش و پرورش عشایری جلوهای از عدالت آموزشی است و بزرگترین سرمایه اجتماعی آن، معلمان سختکوش عشایری هستند
رضوان حکیم زاده در آیین افتتاحیه بیستمین دوره اردوی دانش آموزان عشایر کشور گفت: بیش از ۱۸۲هزار دانشآموز عشایری در شش هزار و۸۰ مدرسه در ۱۲هزار و ۲۹۷ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: ۱۰۰ مدرسه عشایری در سراسر کشور فقط با یک دانشآموز به کار خور ادامه میدهد و این موضوع جلوهای روشن از تحقق عدالت آموزشی است که به برکت وجود نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای همه لازم التعلیمان این مرزوبوم فراهمشده است.
این مقام مسئول گفت: اردوی دانش آموزان عشایری رنگینکمانی از عشایر دلیر، غیور و توانمند کل کشور است و عشایر عزیز همه فضیلتهای نیکوی انسانی را در خود دارند.
حکیم زاده گفت: باید در این مراسم یاد و خاطره محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش و پرورش عشایری در کشور را گرامی بداریم، مردی که عاشقانه روشنایی سواد را به سیاه چادرهای عشایر برد و کسی که اندیشه تعلیم و تربیت کودکان ایل را همیشه در ذهن داشت و سواد را بیشتر از هر عاملی مایه تحول و نجات انسانها میدانست.
وی افزود: آموزش و پرورش عشایری جلوهای از عدالت آموزشی است و بزرگترین سرمایه اجتماعی آن، معلمان سختکوش عشایری هستند که باعزت نفس، عشق به وطن و با قلب خود به شغل مقدس معلمی مبادرت میورزند.
وی ادامه داد: برای دانش آموزان عشایری باید افقهای وسیعتر در نظر بگیریم و نباید آنها را فقط به آموزش مهارتهای کشاورزی و دامپروی محدود کنیم و علاوه بر آموزش مهارتهای فوق، عشایر باید در بین خود؛ وکیل، پزشک، مهندس و پرستار نیز داشته باشند و با تعلیم و تربیت تمام ساحتی باکیفیت میتوان به این هدف دستیافت.
به گزارش مهر، وی در پایان خاطرنشان کرد: اصل اساسی فرهنگ عشایری؛ حفظ ارزشهای زندگی عشایری است و دانش آموزان عشایر فقط پوششهای رنگارنگ ندارند بلکه روح آنها نیز رنگارنگ و لطیف است و باید آنها را پاس بداریم و کاری کنیم که همه کودکان ایرانزمین مانند کودکان عشایری بتوانند قانون طبیعت را قبل از آموزش حروف الفبا بیاموزند و باید تلاش کنیم فرهنگ حفظ محیطزیست و نیز آشنایی و دوستی با طبیعت را در همه دانش آموزان کشور نهادینهسازیم.