آمریکا نمیگذارد ایران به WTO ملحق شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با وجود اینکه ایران جزو اولین کشورهایی بود که درخواست پیوستن به WTO را داده است اما به خاطر مخالفتهای آمریکا و مسائل سیاسی درخواست ما عقب افتاده است در حالیکه ما هیچ مشکل فنی نداریم.
محمدرضا نعمتزاده امروز در نهمین نشست اجلاس اقتصادی مشترک ایران و ویتنام در مذاکره با وزیر کشاورزی و توسعه روستایی ویتنام اظهار کرد: پیشنهاد میکنیم دو کشور تا دو ماه آینده نقشه راهی برای همکاریهای مشترک تهیه و در اختیار یکدیگر برای نهایی شدن قرار دهند.
وی افزود: دهمین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور نیز پیشنهاد میشود در ویتنام برگزار شود و ما مهمان شما باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از حضور شرکت نفت ویتنام در دنا تشکر میکنیم و امیدواریم منجر به سرمایهگذاری و تولید مشترک شود.
وی همچنین گفت: از برگزاری نمایشگاه اقتصادی شما در ایران و همچنین بالعکس در ویتنام استقبال میشود. برگزاری جلسات سه ماهه با حضور معاونین وزیر معرفی شده در دو طرف بسیار لازم است و رفت و آمدهای تجاری، صنعتی و تخصصی از ایران به کشور شما و بلعکس یکی از برنامههای جدی برای افزایش اطلاعات از یکدیگر است.
وی با اشاره به لزوم راهاندازی پایگاه اطلاع اینترنتی برای اطلاعرسانی روابط اقتصادی دو کشور گفت: یک سایت اینترنتی باید برای روابط دو کشور ایجاد شود تا دو طرف به آن دسترسی داشته باشند. از این طریق نظرات انعکاس شده پاسخ داده میشود.
نعمتزاده گفت: ظرفیت تجارت بینالملل کشور ویتنام خوب و بهتر از کشور ما است بنابراین ما میتوانیم از تجارب کشور شما استفاده کنیم.
آمریکا نمیگذارد ایران به WTO ملحق شود
وی با اشاره به اینکه ایران جزو اولین کشورهایی بود که درخواست الحاق به سازمان تجارت جهانی (WTO) داد گفت: به دلیل مخالفتهای آمریکا ما از پیوستن به سازمان تجارت جهانی عقب افتادهایم در حالیکه هیچگونه مشکل فنی نداریم و مسئله سیاسی است که امیدواریم حل شود و در این زمینه نیازمند حمایت ویتنام هستیم.
وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه سرمایهگذاری مشترک میتواند منجر به توسعه همکاریهای دو کشور باشد گفت: یک شرکت ویتنامی اکنون در قشم سرمایهگذاری و فعالیت خود را شروع کرده است که از این بابت خوشحالیم و امیدواریم که میزان فعالیتهای مشترک افزایش یابد و بلعکس نیز امیدوار به سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی در ویتنام هستیم.
نعمتزاده گفت: شما (ویتنام) نیاز به گچ دارید توصیه میشود که در این زمینه شرکتهای شما در ایران سرمایهگذاری کنند و آن را از کشورمان تامین کنند. همچنین برای ساخت ماشینهای خطوط تولید تجربیات مناسبی داریم که آمادگی در اختیار قرار دادن آن به ویتنام وجود دارد.