آزادی نفتکش ایرانی، پیوستن کشورها به ائتلاف دریایی آمریکا را دشوارتر میکند
الاخبار نوشت: موفقیت ایران در ماجرای آزادی نفت کش «گریس ۱»، تنها منحصر به درگیری آن با بریتانیا نمیشود؛ بلکه این موفقیت بیش از هر چیز، تلاشهای آمریکا برای بستن دست ایران و جلوگیری از تثبیت معادلات بازدارندگی آن را با شکست مواجه کرد.
به گزارش انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: آمریکا تصور میکرد تحریمها علیه ایران بدون سر و صدا ادامه مییابد و ایرانیها هیچ برگ برندهای برای مقابله با این معرکه ندارند. اما مهمترین برگ برنده ایران، تنگه هرمز، خلیج فارس و دریای عمان بود؛ گذرگاه استراتژیکی که اگر امنیت ان متزلزل شود، این امر بر امنیت هم پیمانان واشنگتن و قیمت نفت تاثیری مستقیم میگذارد.
با پایان یافتن معرکه نفت کشها به نفع ایران، در واقع تلاش واشنگتن برای باجگیری و معامله بین آزادی تجارت دریایی ایران و امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز، شکست خورد. ایرانیها در این مرحله مقاومت فعال استراتژیکی را از خود نشان دادند، تا هیچ نقطه ضعفی برای سوء استفاده آمریکا و حمله آن باقی نگذارند.
از این رو، به دنبال ازادی گریس ۱، مسئولان ایرانی اظهار خشنودی کرده و سخنگوی دولت روحانی، علی ربیعی، این امر را یک پیروزی، بدون دادن امتیاز به طرف مقابل نامید.
اما در جبهه آمریکا، باید گفت: ازادی نفت کش ایرانی باعث محدود شدن گزینههای واشنگتن و دشواری اقناع هم پیمانان آن برای پیوستن به ائتلاف امنیتی در راستای حفظ امنیت دریانوردی در خلیج فارس شد. به همین دلیل بود که ایالات متحده تا آخرین ساعتها تلاش میکرد مدت توقیف نفت کش ایرانی را تمدید کند.
با توجه به اتفاقات چند روز اخیر، به نظر میرسد بوریس جانسون و دولت جدید او قصد پیوستن به آمریکا و قرار گرفتن در معرض سیلیهای ایران را ندارد؛ از این رو، بار دیگر مسیر دیپلماسی را برای حفظ توافق هستهای طی میکند و این امر در روزهای آینده نمود بیشتری مییابد.
همانطور که گذشت، گریس ۱ در حالی آزاد شد که تهران با قاطعیت ارائه ضمانتهایی به مسئولان جبل الطارق را با قاطعیت رد کرده و سخنگوی دولت ایران تصریح نموده است که این پیروزی بدون ارائه هیچ گونه ضمانتی و در نتیجه دیپلماسی قدرتمند و اراده محکم این کشور برای مبارزه در راستای احقاق حقوق ملت، به دست آمده است.