آبیاری برخی مزارع جنوب تهران با فاضلاب خطرناک
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، از آبیاری ۱۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی کشور با فاضلاب انتقاد کرد و گفت: متاسفانه بخشی از مزارع جنوب تهران و استان البرز با فاضلاب خام و خطرناک آبیاری می شود.
عباس پاپی زاده با انتقاد از آبیاری ۱۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی کشور با فاضلاب، گفت: در دنیا بازچرخانی فاضلاب مورد توجه ویژه قرار گرفته و از آن به عنوان منبع آبی جدید یاد می کنند.
وی، بازچرخانی فاضلاب را راهکاری مهم برای مقابله با بحران آبی و استفاده از آن در کشاورزی برای پیشگیری از آبیاری مزارع با فاضلاب دانست و افزود: سیاستگذاری در استفاده از آب های نامتعارف از مهم ترین رسالتی است که وزارت جهاد کشاورزی باید آن را دنبال کند زیرا بهترین منابع برای آبیاری فضای سبز و کشاورزی به شمار می رود.
وی با انتقاد از اینکه بخشی از مزارع جنوب تهران و استان البرز با فاضلاب خام و خطرناک آبیاری می شود، تصریح کرد: بارها به سازمان حفاظت محیط زیست تذکر داده و از سازمان بازرسی خواستار ورود به این موضوع شدیم اما متاسفانه این معضل رفع نشده و نظارت دقیقی بر نحوه آبیاری مزارع صورت نمی گیرد.
پاپی زاده با بیان اینکه شهرداری ها و آب و فاضلاب کشور باید ملزم به تکمیل تصفیه خانه کلانشهرها شوند، گفت: خروجی آب از تصفیه خانه هایی که مورد تایید سازمان های استاندارد و محیط زیست قرار می گیرد را می توان برای مصارف کشاورزی و آبیاری مزارع استفاده کرد.
وی با انتقاد از برخی اظهارات مبنی بر اینکه خشکسالی و کمبود منابع آب در روی آوردن کشاورزان به استفاده از فاضلاب برای آبیاری موثر بوده است، ادامه داد: باید با تشدید نظارت ها از فعالیت مزارعی که با فاضلاب آبیاری می شوند جلوگیری کرد زیرا سلامت مردم در معرض تهدید قرار می گیرد.
به گزارش مهر، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، بر ضرورت ورود جدی تمامی دستگاه های نظارتی از جمله سازمان غذا و دارو، استاندارد، بازرسی قوه قضائیه به موضوع آبیاری مزارع با فاضلاب تاکید کرد و گفت: صحت و سقم آبیاری مزارع جنوب با فاضلاب باید بررسی و اطلاع رسانی شود زیرا این موضوع با سلامت مردم سروکار دارد.