آبرسانی به 5200 روستا در دولت یازدهم

وزیر نیرو در تشریح عملکرد دولت یازدهم در حوزه صنایع آب و برق کشور ضمن اشاره به اینکه این صنایع در این دوره از رکود خارج شدند، اعلام کرد: در سه سال و نیم فعالیت دولت تدبیر و امید پنج هزار و ٢٠٠ روستای کشور به جمع روستاهای دارای آب پیوستند.«حمید چیت چیان» امروز یکشنبه در حاشیه نخستین همایش تقدیر از صادرکنندگان برتر تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق در محل وزارت نیرو، در جمع خبرنگاران افزود: در 15 سال اخیر، یعنی سال های قبل از دولت یازدهم، سالانه یک هزار و 500 روستا به شبکه آبرسانی کشور وصل می شدند؛ این در حالی است که فقط در پارسال ٢ هزار و 985 روستا آبرسانی شد.
وی آبرسانی به این تعداد روستا را به معنای افزایش کار برای شرکت های فعال در حوزه صنعت آب تعبیر کرد.
به گفته وزیر نیرو، هم اکنون ٢ هزار و ٩٠٠ شرکت پیمانکار کوچک و متوسط در آبرسانی به روستاها فعالیت می کنند و 50 هزار نفر در این شرکت ها مشغول به کارند.
چیت چیان گفت: اجرای پروژه استحصال آب در مناطق غربی کشور، شرایطی ایجاد کرده است که همه کارخانه های لوله سازی برای تامین نیاز پروژه، به صورت سه شیفت فعالیت می کنند و نمی توانند پاسخگوی نیازهای این بخش باشند.
وی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح ها منجر به خروج صنعت آب و برق از رکود شده است، به طرح های نیروگاهی در دولت یازدهم اشاره کرد و افزود: در سال ١٣٨٩ همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، چهار هزار مگاوات نیروگاه به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد و این رقم رو به کاهش بود، تا اینکه در سال 1393 به حدود 800 مگاوات رسید.
وزیر نیرو در این ارتباط ادامه داد: این روند از سال 1393 تغییر کرد به طوری که در سال 1394 یک هزار و 500 مگاوات به ظرفیت نیروگاه های کشور اضافه شد و در سال 1395 این رقم به 2 هزار و 200 مگاوات رسید.
چیت چیان از وارد مدار شدن چهارهزار مگاوات نیروگاه در سال جاری خبر داد.

** صادرات 4.6 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی در دولت یازدهم
وزیر نیرو همچنین درباره صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق گفت: از سال 1392 تا پایان سال 1395 به میزان چهار میلیارد و 600 میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی در حوزه آب و برق به کشورهای دیگر صادر شده است.
چیت چیان در این ارتباط به سهم صنعت آب و برق در صادرات خدمات فنی مهندسی کشور اشاره کرد و در مورد کاهش این سهم از 98 درصد در سال 1394 به 51 درصد در سال 95 گفت: میزان صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق کاهش نیافته ؛ بلکه سهم این بخش در سبد صادرات خدمات فنی مهندسی کشور به دلیل رشد فعالیت دیگر بخش ها کاهش پیدا کرده است.
وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره تامین برق مورد نیاز فصل تابستان نیز اظهار امیدواری کرد امسال خاموشی نداشته باشیم.

**اجرای 94 پروژه خارجی در سالهای 1392 تا 1395
وزیر نیرو در سخنرانی خود در نخستین همایش تقدیر از صادرکنندگان برتر تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق، به صادرات خدمات فنی مهندسی کشور در سالهای 1392 تا 1395 پرداخت و گفت: هم اکنون توانمندی صنعت آب و برق کشور به حدی رسیده است که 90 درصد از نیازهای سخت افزاری، مدیریتی و مشاوره ای بخش برق و 95 درصد نیازهای بخش آب توسط شرکت های داخلی تامین می شود.
چیت چیان، راهِ خلق ثروت، ایجاد اشتغال و ارتقای سطح دانش فنی کشور را افزایش صادرات ذکر کرد و گفت: صادرات این امکان را فراهم می کند که با دیگر کشورها رقابت کنیم و رقابت باعث می شود در مسیر ارتقای توان داخلی حرکت کنیم.
وی افزود: اگر در میدان صادرات تلاش کنیم، مدیریت کشور ارتقا پیدا می کند، اما اگر در این میدان حضور نیابیم، مدیریت کشور در همه سطوح به طور دائما درجا خواهد زد.
وزیر نیرو اضافه کرد: اگر ما موفقیتی قابل توجه در بازارهای صادراتی داشته باشیم، این امر توان و اقتدار ملی را بالا می برد و جایگاه ایران را نه تنها از نظر اقتصادی، ‌بلکه از نظر فرهنگی و سیاسی نیز ارتقا می بخشد و این امر شرایط فعلی ما را متفاوت خواهد کرد.
نخستین همایش تقدیر از صادرکنندگان برتر تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق امروز با حضور مرتضی سرمدی قائم مقام وزارت امور خارجه، مجتبی خسروتاج معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، علیرضا دائمی قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و توسعه صادرات، علی صالح آبادی رئیس بانک توسعه صادرات ایران و علیرضا کلاهی رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران در سالن همایش های وزارت نیرو برگزار شد.
در این همایش از 23 شرکت و 2 تشکل فعال در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی، تجهیزات و کالا در صنعت آب و برق تقدیر شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید