گوشت قرمز از مرحله بحران قیمت خارج شد

    کد خبر :860602
گوشت قرمز از مرحله بحران قیمت خارج شد

طبق اعلام مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت رفاه؛ گوشت قرمز از مرحله بحران قیمت خارج شده است.

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران می‌گوید: متوسط قیمت ۷۹ قلم کالای خوراکی پرمصرف ایرانیان در مهرماه امسال از کنترل خارج شده و به محدوده بحران رسیده است. همزمان ستاد تنظیم بازار در جلسه دیروز خود به ریاست محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور حکم کرد وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قیمت ۲۰ کالای اساسی را تا آخر وقت امروز پنجشنبه، محاسبه و به‌صورت رسمی اعلام کنند.

روند رو به رشد قیمت اقلام خوراکی ادامه دارد، حالا سیاست دولت برای کنترل گرانی‌ها به ثمربخش بودن تصمیم‌های ستاد تنظیم بازار تکیه دارد. بازوی تحقیقاتی وزارت کار می‌گوید: در نیمه نخست پاییز امسال، قیمت کالاهایی چون برنج ایرانی و خارجی درجه یک، گوشت مرغ، شیر، ماست و پنیر پاستوریزه، تخم مرغ، کره پاستوریزه، روغن مایع، موز، سیب و پرتقال، خیار و سیب‌زمینی، لوبیا چیتی، عدس، قندوشکر به همراه چای، در محدوده فراتر از حد بحرانی قیمت‌ها قرار دارند. این گزارش می‌افزاید: بیشتر این اقلام، به‌ویژه برنج درجه یک ایرانی، تخم مرغ و لبنیات، روغن، خیار و سیب زمینی و انواع حبوبات همچنان روند صعودی قیمت را تجربه می‌کنند و احتمال گران‌تر شدن آنها دور از انتظار نیست.

برآورد مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت رفاه نشان می‌دهد متوسط اقلام خوراکی نظیر گوشت گوساله یا گاو به همراه گوجه‌فرنگی از محدوده بحران خارج و در محدوده هشدار قرار دارند و تنها کالایی چون گوشت گوسفند، پیاز و رب‌گوجه‌فرنگی در مهرماه در محدوده مطلوب قیمتی جا خوش کرده‌اند. مرکز یادشده می‌گوید وقتی افزایش ماهانه قیمت کالاها حداکثر ۲ درصد یا در یک دوره یک ساله ۲۴درصد شود، به این معناست که قیمت این کالاها به بحران نزدیک و از کنترل خارج شده و می‌تواند موجب جهش تورم شود.

به گزارش همشهری، بازوی تحقیقاتی وزارت کار می‌گوید در مهرماه امسال نسبت به شهریور قیمت تخم‌مرغ ۱۶.۸ درصد، رب گوجه فرنگی ۱۶درصد، گوجه‌فرنگی ۱۴.۲ درصد و موز نزدیک به ۱۰ درصد گران شده و در مقابل قیمت پرتقال، سیب و مرغ و گوشت گوسفندی ارزان‌تر شده است. افزون بر این که در مقایسه روند قیمت در مهر امسال نسبت به مهر سال گذشته، قیمت گوجه فرنگی ۱۳۳ درصد، سیب زمینی ۸۳.۶ درصد و ماست هم ۸۱.۹ درصد گران‌تر شده و کمترین رشد قیمت در این بازه زمانی شامل موز به میزان ۴۷ درصد، گوشت گوسفندی ۳۲ درصد و برنج خارجی ۲۵ درصد بوده است.

دولت به جنگ گرانی می‌رود

سرانجام ستاد تنظیم بازار دولت، روز گذشته به این جمع‌بندی رسید که قیمت دست‌کم ۲۰ قلم کالای اساسی را حساب و رسما اعلام کند. محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهوری، در جلسه دیروز اعلام کرد: اگرچه کالاهای اساسی به وفور در فروشگاه‌ها موجود است اما اختلاف قیمت‌ها مردم را آزار می‌دهد که باید با تشدید نظارت‌ها، با متخلفان برخورد شود. اعضای ستاد تنظیم بازار توافق کردند برای جلوگیری از قیمت‌گذاری سلیقه‌ای، وزارت جهادکشاورزی و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ظرف ۲۴ ساعت فهرستی از مهم‌ترین کالاهای ضروری و اقلام پرمصرف خانوار را احصا و قیمت‌گذاری کنند و در اختیار مردم و بازرسان قرار دهند تا فروشندگان متخلف شناسایی و به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی شوند. در این جلسه گزارشی هم از اقدام‌های صورت گرفته برای عرضه مرغ منجمد و تخم مرغ با قیمت دولتی ارائه شد. یک تفاهمنامه هم امضا شد تا از ظرفیت‌های مردمی برای همکاری با وزارت صمت، جهادکشاورزی، دادگستری، سازمان‌های حمایت و تعزیرات حکومتی برای تشدید نظارت و بازرسی‌ها و برخورد با گرانفروشی در بازار هرچه سریع‌تر آغاز شود. بر این اساس سازمان بسیج مستضعفین، مسئول فعال‌سازی‌ ظرفیت‌های مردمی برای مقابله با گرانفروشی و تخلفات احتمالی شد. مسئولیت تنظیم بازار در استان‌ها هم بر عهده استانداران خواهد بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید