پورابراهیمی:با عرضه نفت طبق نظر دولت مخالفیم

    کد خبر :741575

مدتی است که دولت با طرح گشایش اقتصادی سر و صدای بسیاری به پا کرده و در ادامه آن با رونمایی از طرح دیگری تحت عنوان پیش فروش نفت خام با استفاده از اوراق سلف موازی نفتی این مطلب را به ذهن افکار عمومی متباتر ساخت که منظور دولت از گشایش اقتصادی همان فروش اوراق سلف نفتی بوده ولی هنوز هیچ اطلاعاتی را برای شفاف سازی منتشر نکرده است.

اوراق سلف نفتی قراردادی است که بر مبنای آن شرکت ملی نفت، مقدار معینی نفت خام را در ازای پرداخت بهای نقدی از سوی خریدار به فروش می‌رساند تا آنرا در موعد سررسید شده به مشتری تحویل دهد. مشتری نیز می‌تواند در همان موعد نفت خریداری شده خود را به دولت(شرکت ملی نفت) به ازای قیمت روز بفروشد.

این اوراق همچون سپرده‌های بلند ملت بانکی سود میان دوره ندارد ولی تفاوت آن این است که مشتری می‌تواند سریعتر از موعد سررسید آنرا همچون سهام به فروش برساند.

حال با گذشت مدتی از رسیدن اخبار مختلف در مورد این اوراق بسیاری از رسانه‌های همسو و نزدیک به دولت بر این باورند که فروش اوراق سلف نفتی برای اولین بار است که در کشور عرضه می‌شود و همراه با دولتمردان این ندا را سر می‎‌دهند که باید به همین شکل به انجام برسد تا بتواند گشایش اقتصادی را برای کشور ایجاد کند.

در این میان ولی بسیاری از کارشناسان بر این باورند که طرح پیشنهادی دولت برای پیش فروش نفت اگر چه می‌تواند فواید کوتاه مدتی برای اقتصاد کشور داشته باشد اما هزینه بسیاری را نیز در دوره بلند مدت به کشور وارد می‌کند. زیرا با چنین شرایطی که دولت در مورد آن سخن می‌گوید بدهی سنگینی را برای دولت بعد به ارمغان خواهد آورد که شاید آنها را مجبور سازد تا از بانک مرکزی استقراض کنند که همین موضوع اثرات فاجعه بار تورمی را به کشور وارد خواهد ساخت.

در پی شفاف سازی اینگونه شبهات و پاسخ به سوال مخاطبان با محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشستیم که در ادامه آنرا می‌خوانید.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو در مورد عدم شفافیت در طرح گشایش اقتصادی دولت، اظهار داشت: کاملا مشخص نیست که منظور از گشایش اقتصادی دولت و شخص رئیس جمهور همان عرضه اوراق سلف نفتی بوده است یانه؟.

وی ادامه داد: جزئیاتی از گشایش اقتصادی که دولت آن را اعلام کرده در دسترس نیست و هنوز دولت طرح را همراه با جزئیات کامل به مجلس ارائه نکرده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: آن چیزی که در شورای عالی اقتصادی کشور مطرح شد این موضوع بود که دولت می‌خواهد روشی تازه‌ برای عرضه و فروش نفت ارائه دهد.

پورابراهیمی تصریح کرد: جالب این جاست که دولت فروش اوراق سلف نفتی را یک روش تازه نام می‌برد اما باید گفت این اتفاق در سال‌های گذشته نیز انجام می‌شده است.

وی افزود: از سال ۸۹ به اسناد قانون بازار سرمایه، شورای عالی بورس قرارداد سلف موازی را تصویب و از سال ۹۰ به بعد هم کمیته فقهی شورای بورس این اوراق را مصوب کرد و در سال ۹۳ نیز منتشر شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در زمان انتشار اوراق، جزئیاتش نیز همان زمان منتشر شد، بیان داشت: آن چیزی که برای مجلس مهم بوده این مورد است که باید فروش به صورت واقعی صورت گیرد، اما مد نظر دولت بدین صورت بود که می‌خواست سقف را افزایش دهد که با توجه به این که بدهی دولت را افزایش می‌داد نمایندگان با این اتفاق مخالف بودند.

به گزارش دانشجو،پورابراهیمی در پایان گفت: اگر فروش نفت به صورت قطعی باشد نه برای دولت بعد مشکلی ایجاد خواهد کرد و نه برای مردم، اما اگر دولت بخواهد طبق نظر خود عمل کند قطعا مشکل ایجاد خواهد شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید