نفت سنگین ایران ارزان تر شد

    کد خبر :880887
نفت سنگین ایران ارزان تر شد

جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد که قیمت نفت سنگین ایران ماه میلادی گذشته بیش از هفت درصد کاهش داشته است.

قیمت نفت سنگین ایران در دسامبر به ۷۴ دلار و ۶۸ سنت در هر بشکه رسید که پنج دلار و ۸۲ سنت معادل ۷.۲ درصد کاهش در مقایسه با قیمت۸۰ دلار و ۵۰ سنت نوامبر داشت که دومین کاهش ماهانه متوالی بود. میانگین قیمت نفت سنگین ایران در سال ۲۰۲۱ به ۶۹ دلار و ۸۰ سنت در مقایسه با میانگین قیمت ۴۰ دلار و ۷۷ سنت در سال ۲۰۲۰ رسید.

ارزش سبد نفتی اوپک ماه میلادی گذشته تحت تاثیر کاهش شاخص های قیمت مرتبط، برای دومین ماه متوالی کاهش داشت. ارزش سبد نفتی اوپک در دسامبر پنج دلار و ۹۹ سنت معادل ۷.۵ درصد در مقایسه با نوامبر کاهش پیدا کرد و به ۷۴ دلار و ۳۸ سنت در هر بشکه رسید. با این حال میانگین ارزش سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۱ به ۶۹ دلار و ۸۹ سنت در هر بشکه رسید که ۲۸ دلار و ۴۲ سنت معادل ۶۸.۵ درصد افزایش در مقایسه با ۴۱ دلار و ۴۷ سنت در سال ۲۰۲۰ داشت.

طبق گزارش منابع ثانویه، تولید نفت اوپک متشکل از ۱۳ کشور در دسامبر به ۲۷.۸۸ میلیون بشکه در روز رسید که ۰.۱۷ میلیون بشکه در روز در مقایسه با نوامبر افزایش داشت. تولید نفت عمدتا در عربستان سعودی، آنگولا، عراق و امارات متحده عربی افزایش پیدا کرد اما در لیبی و نیجریه کاهش داشت. تولید نفت ایران هشت هزار بشکه در روز در دسامبر نسبت به ماه پیش از آن رشد کرد و از ۲.۴۷۰ میلیون بشکه در روز به ۲.۴۷۸ میلیون بشکه در روز رسید.

اوپک دورنمای مثبتی برای بازار نفت پیش‌بینی کرد

همچنین اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود به رشد قوی تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۲ با وجود شیوع واریانت اُمیکرون و افزایش نرخهای بهره همچنان خوشبین ماند و تاکید کرد بازار تا پایان امسال به خوبی حمایت می‌شود.

این دیدگاه خوش بینانه اوپک با صعود قیمت‌های نفت به بالاترین حد از سال ۲۰۱۴ همزمان شده است. عرضه محدود از صعود قیمتها پشتیبانی کرده و گزارش اوپک نشان می دهد این گروه در دسامبر تولیدش را کمتر از میزانی که متعهد شده بود، افزایش داد.

اوپک در گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴.۱۵ میلیون بشکه در روز رشد می کند که برآورد مذکور تغییری نسبت به ماه پیش نداشته است. مصرف نفت در سه ماهه سوم از مرز ۱۰۰ میلیون بشکه در روز عبور می کند.

در گزارش اوپک آمده است اگرچه واریانت جدید اُمیکرون در نیمه اول سال ۲۰۲۲ بر تقاضا تاثیر خواهد داشت که البته به تدابیر قرنطینه بیشتر و افزایش نرخ بستری شدن در بیمارستان و تاثیر آن بر نیروی کار بستگی دارد اما پیش‌بینی‌ها درباره قوی ماندن نرخ رشد اقتصادی بدون تغییر مانده است.

اوپک اعلام کرد افزایش نرخ های بهره که در سال ۲۰۲۲ برای مهار رشد تورم پیش بینی شده و ریسکی برای تقاضا برای نفت دیده می شود، بعید است دورنمای تقاضا برای نفت را متاثر کند. افزایش نرخهای بهره در سه ماهه دوم امسال با فصل رانندگی تابستانی در نیمکره شمالی مصادف می شود که تقاضا برای سوخت را تقویت خواهد کرد.

طبق گزارش اوپک، انتظار نمی رود اقدامات پولی بر روند رشد اقتصاد جهانی خللی وارد کند بلکه در واقع به کنترل داغی بیش از حد اقتصادها کمک می کند. انتظار می رود بازار نفت تا پایان سال ۲۰۲۲ به خوبی پشتیبانی شود.

تقاضا برای نفت امسال به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا رشد خواهد کرد. بنا بر آمار اوپک، جهان آخرین بار در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

قیمت نفت پس از انتشار گزارش اوپک نزدیک به ۸۸ دلار در هر بشکه معامله شد که بالاترین قیمت از سال ۲۰۱۴ به شمار می رود در حالی که پیشتر تا مرز ۸۸ دلار و ۱۳ سنت پیش رفته بود.

این گزارش افزایش تولید نفت اوپک را نشان داد که در راستای تسهیل محدودیت عرضه اوپک پلاس انجام می شود. اوپک پلاس هر ماه تولیدش را ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می دهد که سهم ۱۰ عضو اوپک از این افزایش، حدود ۲۵۳ هزار بشکه در روز است اما تولید این گروه کمتر از میزان تصویب شده افزایش یافت زیرا بعضی از تولیدکنندگان قادر به بالا رفتن سطح تولیدشان نبوده اند.

تولید نفت اوپک در دسامبر به میزان ۱۷۰ هزار بشکه در روز رشد کرد و به ۲۷.۸۸ میلیون بشکه در روز رسید که بسیار پایینتر از افزایش تولید تصویب شده برای این گروه بود. لیبی و نیجریه با کاهش تولید روبرو شدند در حالی که تولید عربستان سعودی افزایش داشت.

معامله گران به نظاره نشانه‌های بهبود عرضه شیل آمریکا نشسته‌اند زیرا قیمت‌های بالاتر باعث سرمایه‌گذاری بیشتری می‌شود و چنین اتفاقی، مانعی بر سر راه تلاش‌های اوپک پلاس برای پشتیبانی از بازار خواهد بود.

اوپک پیش بینی خود از رشد تولید نفت شیل آمریکا در سال ۲۰۲۲ را از ۶۰۰ هزار به ۶۷۰ هزار بشکه در روز افزایش داد اما پیش بینی رشد عرضه غیراوپک در سال میلادی جاری را بدون تغییر نگه داشت.

به گزارش ایسنا، این گروه پیش بینی کرد جهان به ۲۸.۹ میلیون بشکه در روز نفت اوپک در سال ۲۰۲۲ نیاز خواهد داشت که نسبت به پیش بینی ماه گذشته تغییری نداشته و به منزله وجود فضای بیشتر برای تولید بالاتر از سوی اعضای اوپک است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید