جدیدترین اخبار
30 آذر 1398 ساعت 15:32 پزشکی و سلامت کد خبر :664505
متخصصان انگلیسی بررسی کردند

میزان نیتریت، عامل سرطان‌زاییِ گوشت‌های فرآوری‌شده

در حالی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۲۰۱۵ میلادی گوشت‌های فرآوری شده را در دسته سرطان‌زاها طبقه‌بندی کرده بود، یک مطالعه جدید با بیان این که سرطان‌زا بودن گوشت‌های فرآوری شده بسته به میزان نیتریت موجود در آنهاست، این طبقه‌بندی را به چالش کشیده است.

 

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) یکی از بازوهای سازمان جهانی بهداشت گوشت فرآوری شده را به عنوان ماده‌ای که مواد افزودنی به آن اضافه شده، نمک‌سود، دودی یا تخمیر شده یا از روش دیگری برای حفظ و تقویت طعم آن استفاده شده است، تعریف می‌کند.

 

از نمونه‌های گوشت‌های فرآوری شده می‌توان به سوسیس، بیکن، ژامبون، کالباس، گوشت دودی و گوشت‌های کنسروی اشاره کرد.

 

برخی از تولید کنندگان مواد غذایی از نیتریت سدیم برای فرآوری گوشت‌ها، تقویت رنگ آن‌ها یا به عنوان ماده نگهدارنده برای افزایش ماندگاری آن‌ها استفاده می‌کنند. با این حال، همه گوشت‌های فرآوری شده حاوی نیتریت نیستند و در سال‌های اخیر گوشت‌های فرآوری شده عاری از نیتریت از جمله انواع ژامبون و بیکن در دسترس مصرف کنندگان قرار گرفته است.

 

محققان پژوهشگاه امنیت جهانی غذا در دانشگاه کوئینز بلفاستِ انگلیس مطالعات اخیر را در مواجهه با این چالش و در مورد ارتباط بین مصرف گوشت فرآوری شده و سرطان‌های روده بزرگ، راست‌روده و روده کوچک بررسی کردند.

 

آن‌ها دریافتند که فقط در حدود نیمی از مطالعات به شواهدی رسیده‌اند که حاکی از ارتباط مصرف گوشت‌های فرآوری شده با سرطان روده بزرگ است. با این حال، این نسبت هنگامی که تجزیه و تحلیل‌های خود را به مطالعاتی محدود کردند که فقط شامل بررسی تأثیر گوشت‌های فرآوری شده حاوی نیتریت بوده، این میزان تقریباً به دو سوم معادل ۶۵ درصد رسید.

 

به گفته محققان آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، نیاز به تجدیدنظر در طبقه‌بندی سرطان‌زاها داشته و باید بین گوشت‌های فرآوری شده حاوی نیتریت و عاری از آن تمایز قائل شده و خطرات آن‌ها را برای سلامت جداگانه ارزیابی کند.

 

با این حال محققان توصیه کرده‌اند که افراد مصرف گوشت‌های فرآوری شده را به حداقل رسانده و بر اساس توصیه متخصصان از یک رژیم غذایی سالم و متناسب پیروی کنند.

 

بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، اگرچه یافته‌های محققان نشان می‌دهد همه گوشت‌های فرآوری شده خطر یکسانی ندارند اما با این حال هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

 

Ad

روی خط خبر

  • وام مسکن ۴۰۰ میلیون تومان شد
  • بیمه معلم 4200 میلیاردی شد
  • آسان‌ترین روش ممکن برای جلوگیری از ابتلا به کرونای شدید
  • اعمال جریمه برای افراد کرونایی که قرنطینه خانگی را رعایت نمی‌کنند
  • اطلاعیه معاونت حمل و نقل و ترافیک درباره کارت بلیت خبرنگاران
  • واکنش‌ها به شاهنامه‌خوانی فراستی در تلویزیون
  • مهران رجبی: به خاطر سلفی گرفتن کرونایی شدم!
  • نمایشگاه دائمی توانمندی‌های نیروی هوافضای سپاه افتتاح شد
  • قیمت لحظه ای دلار امروز چند است؟
  • اظهارات مهم فرمانده کل ارتش از تریبون مجلس
  • نمایش ۵ اثر ایرانی در جشنواره شرقی ژنو
  • هجوم خودرو به میان جمعیت هواداران ترامپ در کالیفرنیا
  • تصمیمات بانک مرکزی درباره کالا‌های دپو شده در گمرک
  • تمدید مهلت واریز آورده اولیه مسکن ملی تا 11 مهر
  • ترافیک سنگین در آزادراه قزوین_کرج
  • روحانی کنار برود و راه را باز کند
  • متن طرح اختصاص کالابرگ برای کالاهای اساسی
  • جدول زمانی آموزش تلویزیونی دانش‌آموزان یکشنبه ۶ مهرماه
  • آمریکا شرکت سازنده ریز تراشه SMIC چین را تحریم کرد
  • نرخ رسمی ۴۷ ارز ثابت ماند
  • اخراج یک کارگردان از جشنواره سن سباستین
  • امسال مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین در شهرری برگزار نمی شود
  • جیب بر اتوبوس های BRT بازداشت شد
  • وزیر آموزش‌وپرورش بسته تحولی دانش‌آموزی را ابلاغ کرد
  • توزیع تخم مرغ با نرخ مصوب در کشور آغاز شد
  • درخواست زالی برای اعمال محدودیت‌های یک هفته‌ای
  • صرافی ملی نرخ دلار و یورو را دوباره گران کرد
  • اوضاع کرونا حتی از اسفند و فروردین هم بدتر شده است
  • حکم سردفتر متخلف در پرونده طبری صادر شد
  • خانه‌ای در شرق تهران، محل ساخت برندهای بین المللی لوازم آرایش
  • Ad