قانون حجاب و عفاف منتشر شد

    کد خبر :1108194
قانون حجاب و عفاف

سرانجام محتوای قانون حجاب و عفاف که به تصویب مجلس رسیده و رئیس مجلس، قالیباف، وعده ابلاغ آن را در ۲۳ آذرماه داده است، منتشر شد. این قانون در ۷۴ ماده و پنج فصل تنظیم شده است و شامل مجموعه‌ای از وظایف برای نهادهای مختلف اجرایی کشور، از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت ارتباطات، نیروی انتظامی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر است.

در این قانون، مسئولیت‌های مختلفی در زمینه حجاب برای این نهادها تعیین شده است. با بررسی محتوای این قانون، مشخص می‌شود که چرا دولت نسبت به اجرای آن حساس است و خواستار تعلیق و اصلاح آن شده است. از جمله مسائل جنجالی این قانون، جریمه‌های اقتصادی تا ۱۶۵ میلیون تومان و محرومیت افراد از خدمات اقتصادی، بانکی و اداری است.

بازتاب_یکی از نکات قابل توجه، جریمه‌های مالی برای بی‌حجابی است. طبق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، جریمه اولین تخلف بی‌حجابی معادل ۵ میلیون تومان است. برای مرتبه دوم، جریمه مجموعاً به ۱۵ میلیون تومان افزایش می‌یابد. این جریمه‌ها برای بدپوششی در سطوح مختلف به ترتیب از ۲۰ میلیون تا ۱۶۵ میلیون تومان تعیین شده‌اند. همچنین، افرادی که جریمه‌های خود را پرداخت نکنند، قادر به استفاده از خدمات اداری، مالی و اجتماعی نخواهند بود.

در ماده‌ای از قانون، آمده است که در صورت عدم پرداخت جریمه، خدماتی نظیر صدور یا تعویض گذرنامه، شماره‌گذاری و تعویض پلاک خودرو، صدور مجوز خروج از کشور و دیگر خدمات مرتبط به پرداخت جریمه مشروط خواهد بود. علاوه بر این، طبق این قانون، تصاویری از دوربین‌های وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع باید در اختیار نیروی انتظامی قرار گیرد تا متخلفان شناسایی شوند.

در خصوص نحوه شناسایی و احراز هویت افراد متخلف، ماده ۴۸ قانون تعیین می‌کند که هر فردی که در اماکن عمومی مرتکب بدپوششی شود، ابتدا از طریق سامانه‌های هوشمند نیروی انتظامی شناسایی و جریمه خواهد شد. در صورت تکرار تخلف، جریمه‌ها افزایش می‌یابد و در نهایت متخلفان به مجازات‌های سنگین‌تری محکوم خواهند شد.

قانون همچنین مسئولیت‌هایی برای نهادهای مختلف، از جمله وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی و وزارت ارتباطات تعیین کرده است. وزارت کشور باید شناسنامه اجتماعی مناطق مختلف را بر اساس تنوع فرهنگی و اعتقادی تهیه کند، در حالی که وزارت راه موظف به طراحی ساختمان‌هایی است که حریم خصوصی را در برابر نگاه نامحرمان محافظت کند. نیروی انتظامی نیز مسئول تقویت سامانه‌های هوشمند برای شناسایی متخلفان است.

در این قانون همچنین شرایط خاصی برای گروه‌های مردمی امر به معروف تعیین شده است. این گروه‌ها باید دارای مجوز از وزارت کشور، مدرک تحصیلی کارشناسی یا سطح دو حوزه علمیه و گواهی پایان دوره آموزش امر به معروف باشند. همچنین، کسب‌وکارها و مشاغل که تبلیغ بی‌عفتی یا بدپوششی را انجام دهند، به مجازات‌های سنگین‌تری از جمله جریمه‌های مالی و ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی محکوم خواهند شد.

این قانون همچنین مجازات‌هایی برای افرادی که در مکان‌های عمومی برهنه شوند یا پوششی داشته باشند که عرفاً برهنگی محسوب شود، تعیین کرده است. در این موارد، افراد بلافاصله بازداشت و به دادگاه معرفی خواهند شد. این قانون همچنین برای ورود مردان به مکان‌های اختصاصی زنان، مجازات‌هایی در نظر گرفته است.

در نهایت، این قانون، پرداخت جریمه‌ها را ظرف مدت ده روز پس از قطعیت حکم، الزامی کرده و در صورت عدم پرداخت، خدمات مختلفی از جمله صدور گذرنامه و گواهینامه رانندگی را مشروط به پرداخت جریمه کرده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید