جدیدترین اخبار
11 اسفند 1399 ساعت 09:36 آرشیو کد خبر :789288
برای چاپ کلیک کنید

شیرین‌کننده‌های مصنوعی مقاومت آنتی‌بیوتیکی را افزایش می‌دهند

شیرین‌کننده‌های مصنوعی مقاومت آنتی‌بیوتیکی را افزایش می‌دهند

محققان دانشگاه کوئینزلند (UQ) دریافتند، شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند ساخارین و آسپارتام می‌توانند سرعت گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی را افزایش دهند.

به نقل از کوئینزلند نیوز، سالانه بیش از ۱۱۷ هزار تن شیرین‌کننده مصنوعی در سراسر جهان مصرف و به‌عنوان افزودنی ایمن در محصولات غذایی محسوب می‌شود اما تاثیر آن‌ها بر مقاو مت آنتی‌بیوتیکی ناشناخته است.

دکتر جیان هوا گوا، از مرکز مدیریت آب پیشرفته UQ اظهار کرد: دانشمندان بررسی کردند که آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی انتقال ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را بین باکتری‌ها تقویت می‌کنند یا خیر.

وی گفت: نتایج تحقیقات گذشته ما نشان می‌دهد که بسیاری از موارد معمول در خانه مقاومت‌آنتی‌بیوتیکی را افزایش می‌دهند و به همین دلیل، تحقیق در مورد تاثیر شیرین‌کننده‌های مصنوعی را آغاز کردیم.

گروه محققان، چهار شیرین‌کننده مصنوعی رایج از جمله ساخارین، سوکرالوز، آسپارتام و آس‌سولفام‌پتاسیم را مورد آزمایش قرار دادند.

ژیگانگ یو، دانشجوی دکترای این دانشگاه اظهار کرد: شیرین‌کننده‌ها موجب تسریع چشمگیر تبادل باکتری از طریق فرآیندی معروف به نام «مزدوج» می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: این فرآیند معادل همیوغی باکتریایی یا جفت‌گیری در نظر گرفته می‌شود و در صورت تماس مستقیم دو باکتری رخ می‌دهد. در این روش، ژن‌های مقاومت از اهداء‌کننده به گیرنده منتقل می‌شوند و در نتیجه، گیرنده ممکن است به یک سویه باکتری مقاوم در برابر چند دارو تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به مصرف زیاد داروهای غیرآنتی‌بیوتیکی، یافته‌های ما نیز خطر احتمالی مرتبط با وجود شیرین‌کننده‌های مصنوعی در مواد غذایی و نوشیدنی‌ها را برجسته می‌کند.

مقاومت ضدمیکروبی به یک تهدید عمده برای بهداشت عمومی در سطح جهان تبدیل شده است.

دکتر گوا می‌گوید: برای آزمایش این‌که آیا استفاده طولانی مدت از شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجب افزایش مقاومت ضدمیکروبی در سیستم ادرار و روده انسان می‌شود، تحقیقات بیشتر بر روی حیوانات یا آزمایش داخل بدن نیاز است.

وی توصیه کرد: «ما باید در استفاده از این محصولات رایج بسیار مراقب باشیم، زیرا استفاده بیش‌ازحد می‌تواند به سرعت مشکلات ناشی از مقاومت ضد میکروبی را افزایش دهد.»

نتایج این تحقیق در نشریه ISME منتشرشده است.

Ad

روی خط خبر

  • روایت معاون دفتر رئیس جمهور از دو مأموریت پایانی دولت
  • کارگری که 500 میلیون تومان را به صاحبش بازگرداند
  • جزئیاتی جدید از پیشرفت مذاکرات ایران و 1+5 در وین
  • مذاکرات ایران و عربستان به دور دوم کشیده شد
  • 49.5؛ رقمی که مرکز آمار برای تورم نقطه ای فروردین تعیین کرد
  • بازداشت الاغ سواران کرونایی در شهر گراش
  • مفقود شدن یک زیردریایی اندونزی حامل ۵۳ سرنشین در حین انجام تمرینات
  • استفاده از دوز استنشاقی واکسن «رازی کووپارس» در کارآزمایی بالینی
  • ششمین محموله واکسن روسی اسپوتنیک-وی فردا به تهران ارسال می‌شود
  • کرونا کیانوش عیاری را هم درگیر کرد
  • روحانی: امنیت، دغدغه مشترک ایران و پاکستان است
  • انفجار بزرگ در تاسیسات امنیتی حساس در مرکز فلسطین/ فیلم
  • پیش‌بینی خاموشی گسترده در صورت تداوم افزایش مصرف
  • قیمت هر بند کاغذ تحریر در بازار بدون معامله‌ به ۷۰۰ هزار تومان رسید
  • بانک مرکزی سایت‌های فروش رمز ارز را فورا تعطیل کند/ هشدار درباره یک کلاهبرداری بزرگ
  • سکه به کانال ۱۰ میلیون تومان برگشت
  • سعید خال: رکورد ثبت فوتی‌های روزانه در بهشت زهرا طی ۵۰ سال اخیر شکسته شد/فیلم
  • بادامچیان کاندیدای ریاست جمهوری شد /طرفدار دولت فراگیرم
  • جزییات افزایش قیمت برق اعلام شد
  • زاهدی: برگزاری کنکور سراسری بستگی به شرایط شیوع کرونا دارد
  • پاسخگویی ۲۴ ساعته وزارت راه و شهرسازی به سوالات شهروندان درباره سامانه املاک و اسکان
  • رونمایی هوآوی از خودرو الکتریکی Arcfox Alpha S
  • ضرورت تمدید محدودیت‌های کرونایی برای دو هفته دیگر
  • ۸ نکته کلیدی برای درج اطلاعات در سامانه املاک و اسکان
  • روحانی: امریکایی ها باید دقیق اعلام کنند کدام تحریمها حذف می شود
  • بقایی و مشایی مورد عفو قرار نگرفته‌اند
  • قیمت جهانی طلا به ۱۷۸۴ دلار در هر اونس رسید
  • آغاز مذاکره برای امضای معاهده چهارجانبه هند، افغانستان، ازبکستان و ایران
  • روحانی: همه کارهای امام(ره) بر مبنای حکمت، خرد و مصلحت بود/ به ارتش و سپاه افتخار می‌کنیم
  • زمان نام نویسی مدارس نمونه دولتی تمدید شد
  • Ad