جدیدترین اخبار
5 خرداد 1397 ساعت 10:54 پزشکی و سلامت کد خبر :289700

سنجش ید نمک های خوراکی/کاهش ۶۱.۵درصدی بیماری گواتر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با بیان اینکه طی دو دهه پوشش مصرف نمک یددار به ۹۸ درصد در کشور رسید، گفت: در این مدت، بیماری گواتر از ۶۸ درصد به ۶.۵ درصد در کشور کاهش یافته است.

دکتر زهرا عبداللهی، با بیان اینکه ید ماده ای حیاتی است که در ساخت هورمون‌ های تیرویید نقش اساسی ایفا می‌ کند، افزود: از سال ها قبل، کمبود ید به عنوان مشکل عمده تغذیه ای در کشور وجود داشته است و طبق بررسی های کشوری در سال ۶۸، شیوع ۷۰ درصدی گواتر در کشور تایید شد که گواتر نیز نشانه بارز کمبود ید در بدن است.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۰ که کمیته کشوری پیشگیری و کنترل کمبود ید تشکیل شد، به عنوان راهکاری عملی و ارزان قیمت، ید را به نمک های خوراکی اضافه کرد که براساس تصویب این کمیته و مقررات وضع شده، تمامی کارخانه های نمک موظف به افزودن ید به نمک های خوراکی شدند.

عبداللهی با بیان اینکه با افزودن ید به نمک های خوراکی بیماری گواتر روبه کاهش رفت، خاطرنشان کرد: در طول دو دهه ید رسانی به رژیم غذایی مردم، شیوع گواتر از ۶۸ درصد به ۶.۵ درصد کاهش پیدا کرده است و پوشش مصرف نمک یددار به ۹۸ درصد در کشور رسید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از کشورهای موفق در زمینه کاهش کمبود ید معرفی شد، اظهار داشت: در حال حاضر که تقریبا ۲۵ سال از یدرسانی می گذرد، این مشکل تحت کنترل است.

وی در خصوص برنامه هایی که در خصوص پایش و کنترل کمبود ید در دست انجام است، گفت: در این راستا برنامه پایش ید ادرار دانش آموزان در سطح کشور وجود دارد، به عبارتی، پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان نشان می دهد که این ماده در بدن آنها کافی است یانه، که این پایش شاخص کفایت دریافت ید در جامعه است.

عبداللهی ادامه داد: طبق اطلاعاتی که از این پایش سالانه استخراج شده است، می توان دریافت که میانه ید ادرار دانش آموزان در حد مطلوب و بالاتر از مطلوب است که نشان کفایت دریافت این ماده در بدن مردم جامعه و کافی بودن ید در نمک های خوراکی است.

به گزارش مهر، وی در خصوص سنجش سلامت و کیفیت نمک های خوراکی از لحاظ دارا بودن ید، بیان کرد: نمک های خوراکی که در سطح کشور در کارنجات مجاز تولید و بسته بندی می شوند، تحت نظام پایش و کنترل کیفیت نمک های خوراکی مورد بررسی قرار گرفته و ید آنها اندازه گیری می شود.

عبداللهی در پایان افزود: این پایش، هم در سطح تولید با مسئولیت سازمان غذا و دارو و هم در سطح عرضه توسط بازرسین بهداشت محیط با کیت یدسنج انجام می شود.

Ad

روی خط خبر

  • انواع آنفلوآنزا و بهترین زمان تزریق واکسن برای افراد پرخطر
  • دادگاه پرونده ارسال نامه سمی برای ترامپ برگزار شد
  • فاضلی: وزارت بهداشت دسترسی ساده مردم به تست کرونا را فراهم کند
  • سرمدی: برگزار نکردن راهپیمایی اربعین، به سود کشور ما و به سود مردم همه کشورهاست
  • انتقاد تند جمهوری اسلامی از حذف نام و تصویر آیت الله هاشمی از تاریخ دفاع مقدس
  • هرگونه توافق هسته‌ای جدید با ایران باید به عدم اشاعه بینجامد
  • هزینه ماهانه یک بیمار آلزایمری چقدر است؟
  • واقعیت ماجرای تحویل دناپلاس به نمایندگان مجلس چیست؟
  • توزیع واکسن آنفلوآنزا هنوز آغاز نشده است
  • هدیه امیر قطر به سفیر ایران / عکس
  • غرق مصنوعی و آزار جنسی «لجین الهذلول» در زندان عربستان
  • آب مجانی برای تهرانی‌ها در حال بررسی است
  • ایرباس هواپیمای هیدروژنی می‌سازد
  • سفر ظریف به ترکیه لغو شد
  • پیش بینی وزش باد شدید در جنوب تهران
  • روحانی ساعت ۹ امشب در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کند
  • لغو اپرا به دلیل رعایت نکردن فاصله‌ اجتماعی
  • معرفی رزم حسینی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت به مجلس
  • جایزه فرانتس کافکا به میلان کوندرا رسید
  • شرط مضحک آمریکا برای برداشتن تحریم‌های ایران
  • سرنوشت اعاده دادرسی سعید مرتضوی در پرونده بازداشتگاه کهریزک
  • قیمت روز انواع گوشی موبایل نوکیا، هواوی و شیائومی در بازار
  • سقوط ارزش سهام بانک‌های جهان پس از انتشار اسناد فین‌سن
  • حریرچی: جهش ژنتیکی کرونا / افزایش ابتلاهای خانوادگی
  • کاهش قیمت تمام سکه و طلا در بازار امروز
  • آخرین مهلت واریز قسط اول مسکن ملی تا پایان امشب
  • قیمت دلار و یورو در صرافی‌ها امروز ۹۹/۰۷/۰۱
  • افت ۵۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • لاوروف: تحریم تسلیحاتی ایران، ۲۷ مهر لغو خواهد شد
  • آموزش مجازی دبستانی‌ها بعدازظهر برگزار می‌شود/ هر کلاس ۲۵ تا ۳۵ دقیقه
  • Ad