جدیدترین اخبار
17 شهریور 1398 ساعت 09:48 پزشکی و سلامت کد خبر :605063
رئیس گروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛

توجه به نکات بهداشتی غذاهای نذری و ظروف یکبار مصرف

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با رعایت نکات بهداشتی در هنگام توزیع چای و غذای نذری، توضیحاتی ارائه داد.

مجید تاجیک، با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، گفت: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی انجام شود و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

وی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، یادآور شد: توصیه می شود از مواد غذایی بسته بندی شده ای که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: ضروری است احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.

تاجیک درباره نمک و روغن مورد استفاده در اقلام نذری گفت:برای تهیه و پخت غذا، برنج و همچنین مصرف روی سفره ها بایداز نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو و از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

وی درباره ظروف مورد استفاده در نذری ها توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود و پس از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست و شو شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: همچنین ضروری است در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود.

تاجیک درباره نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان کرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت، خودداری کنند و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

وی با بیان اینکه در برخی از مراسم ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند، گفت: اینکار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود و ضروری است از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خود داری شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه با تاکید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، افزود: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

دیگران می خوانند:
واکنش شورای شهر به درخواست بسیج و پویش تغییر نام خیابان نوفل لوشاتو

تاجیک با تاکید بر عدم مصرف دخانیات در مکان های مسقف، ادامه داد: ضروری است با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری شود.

وی همچنین بر اهمیت اطمینان از سلامت آب آشامیدنی تاکید کرد و گفت: ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، باید مستمر شستشو و گندزدایی شوند.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره نحوه استفاده درست از ظروف یکبار مصرف توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.

تاجیک اضافه کرد: استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) مناسب نیست.

وی درباره بهداشت سرویس های بهداشتی مکان های عزاداری یادآور شد: در سرویس های بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شستشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره پسماند های تولید شده در این ایام سوگواری گفت: پسماند های تولید شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و ضروری است درکنار هرایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.

تاجیک ادامه داد: بهتر است در توزیع آب و شربت در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده شود.

وی افزود: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای نذورات استفاده شود و در صورت تهیه نوشیدنهای باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه یادآور شد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.

تاجیک افزود: کارشناسان بهداشت محیط در طول این مدت با همکاری سایرارگان های نظارتی از ماسجد، تکایا و حسینه ها بازدید کرده و ضمن اموزش متولیان مساجد و روسای هیات ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می کنند.

وی افزود: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی میتوانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری کنند.

Ad

روی خط خبر

  • وزیر کار هم مبتلا شد
  • پرداخت حداقل دستمزد در اتحادیه اروپا اجباری شد
  • عرضه خودرو در بورس منتفی شد
  • سه کشته در حمله با چاقو به کلیسای نیس فرانسه/سر زن قربانی جدا شد
  • متوسط قیمت مسکن در 22 منطقه تهران اعلام شد / جدول
  • جدیدترین قیمت انواع طلا و سکه
  • آمریکا: تا زمان بازگشت ایران به میز مذاکره، کارزار فشار حداکثری ادامه دارد
  • کریم اکبری مبارکه بر اثر کرونا درگذشت
  • قیمت روز گوشی موبایل در ۸ آبان؛ از سامسونگ و هواوی تا اپل و شیائومی
  • منتظر گرمای بی‌سابقه پاییزی باشید
  • تقویت دیوار دفاعی ارتش در مرزهای شمال غربی / تصاویر
  • بالاترین خیانت به مردم از نظر روحانی / خبر خوش به مردم تهران
  • تاثیر مستقیم دلار بر قیمت آهن
  • روزانه 70 میلیون دلار در بازار متشکل ارزی عرضه شد
  • افشاگری پولیتیکو در مورد ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا
  • جشنواره کن برگزیدگان بخش «سینه‌فونداسیون» را معرفی کرد
  • یک هواپیما بالای میتینگ انتخابانی ترامپ رهگیری شد/ فیلم
  • آخرین وضعیت رقابت ترامپ و بایدن / نقشه
  • سقوط قیمت نفت به ۵ درصد رسید / نفت برنت ۳۹ دلاری شد
  • استقبال گسترده از طرح پیش فروش سایپا حتی با قیمت جدید
  • پیروزی قاطع جو بایدن 5 روز مانده به انتخابات آمریکا
  • قیمت دلار و دیگر ارزها در صرافی اعلام شد
  • ارزش مایکروسافت در بازار سهام به 1600 میلیارد دلار رسید
  • آیا در قیمت‌های جدید شرکت سایپا تخلفی رخ داده است؟
  • روغن در کشور به وفور وجود دارد
  • سکه و دلار نزولی شدند
  • رونمایی از چهارمین یارانه توسط مجلس
  • واکنش گمرک به فساد برنج های دپو شده؛ مجوز ترخیص نداریم
  • عوارض آزادراه تهران-شمال دوباره الکترونیکی می‌شود؟
  • پشت پرده ماسک های روزهای کرونایی/ ماسک استاندارد را بشناسیم
  • Ad