تشخیص کرونا تنها با نوع صدا سرفه

    کد خبر :844357

طی مدت 2 سال گذشته شنیدن صدای سرفه یکی از بزرگترین رویدادهای دلهره‌آور برای انسان‌ها بوده است. پیش از شیوع فراگیر ویروس کرونا سرفه زدن یک فرد در رستوران نهایتا با نگاه اعتراض‌آمیز سایرین مواجه می‌شد؛ اما امروزه چنان‌چه فردی در فضای رستوران سرفه بزند؛ در این‌صورت بسیاری از افراد بلافاصله از سالن رستوران خارج می‌شوند.

«بازتاب»؛ مهتاب جهاندار–با توجه به اینکه سرفه یکی از علائم احتمالی بیماری کووید 19 محسوب می‌شود؛ لذا امروزه مردم نسبت به سرفه زدن اطرافیان خود بی‌تفاوت نیستند. با این‌حال بر اساس تحقیقات اخیر در حوزه پزشکی، صدای سرفه می‌تواند ارائه‌دهنده جزئیاتی فراتر از تصورات ما یا صرفا تعیین‌کننده سلامت یا بیماری یک فرد باشد. نشریه وال استریت ژورنال اخیرا یادداشتی را در رابطه با فعالیت موسسات مختلف منتشر کرده است. این موسسات به شکلی فعالانه در تلاش برای شناسایی بیماری‌های مختلف از طریق صدای سرفه افراد بیمار هستند. صدای سرفه افراد نیز به آسانی با استفاده از اسمارت‌فون در محیط منزل قابل ضبط خواهد بود.

در واقع کمپانی Hyfe Inc واقع در ایالت دلاور اقدام به انتشار 2 اپلیکیشن مختلف نموده است. یکی از این برنامه‌ها در دسترس مصرف‌کنندگان قرار گرفته و آن‌ها در صورت تمایل می‌توانند صدای خود را ضبط نموده و از آن‌ها به منظور تحقیقات استفاده کنند. بسیاری از بیماری‌ها دارای الگوی سرفه منحصربه‌فردی هستند و این الگوها احتمالا با گوش انسان قابل تشخیص نیستند. اما این اصوات با استفاده از هوش مصنوعی قابل دریافت و احتمالا قابل تشخیص خواهند بود. این موضوع در خصوص اکثر بیماری‌های تنفسی مانند سل، ذات‌الریه، آسم، کووید 19، برونشیت و مواردی از این دست صادق است.

پیتر اسمال؛ کارشناس ارشد پزشکی در موسسه Hyfe Inc خاطرنشان می‌کند که سرفه ناشی از بیماری ذات‌الریه با حالت ایجاد خراشیدگی در قسمت‌هایی از ریه قابل تشخیص است. از سوی دیگر سرفه‌های آسمی با صدای خس‌خس تشخیص داده می‌شوند. محققان کماکان در تلاش هستند تا در سرفه بیماران مبتلا به کووید 19 الگوی قابل‌توجهی را شناسایی نمایند. اگرچه ایجاد فناوری هوش مصنوعی به منظور تشخیص دقیق و مداوم بیماری‌های تنفسی از طریق صدای سرفه افراد مستلزم انجام تحقیقات بیش‌تر است. در همین راستا اطلاعات مربوط به سرفه هزاران بیمار آمریکایی و استرالیایی همراه با سوابق پزشکی آن‌ها در پایگاه داده دانشگاه کوئینزلند گردآوری شده است.حتی در حال حاضر نیز ثبت سرفه‌های بیماران در منزل می‌تواند اطلاعات واقعی و مهمی را در رابطه با دفعات و شدت سرفه‌ها ارائه نماید.

قیصر لیم؛ متخصص ریه در کلینیک مایو خاطرنشان می‌کند که به خاطر سپردن و یادآوری سرفه‌ها (به ویژه در زمان شب) توسط بیماران برای آن‌ها کاری به‌مراتب دشوارتر است. در حال حاضر پروژه ترکیب فناوری شخصی و مراقبت‌های بهداشتی به‌عنوان یک روش جدید در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. محققان پزشکی و هوش مصنوعی با همکاری یکدیگر در تلاش هستند تا نهایتا روش‌های تشخیصی پیشرفته و جدیدی را ابداع نمایند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید