چای که می‌تواند منجر به ناباروری شود!

    کد خبر :1115713
چای

دانشمندان دانشگاه اتونوما در بارسلونا هشدار داده‌اند که مصرف یک نوع چای کیسه‌ای می‌تواند میلیاردها ذره میکروپلاستیک خطرناک را وارد بدن انسان کند.

میکروپلاستیک‌ها و خطرات سلامتی

به گزارش همشهری آنلاین، میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای می‌توانند مشکلات جدی سلامتی ایجاد کرده و خطر ابتلا به سرطان و ناباروری را افزایش دهند. این هشدار پس از انتشار یک مطالعه جدید مطرح شد که نشان داد در هنگام دم کردن چای، میکروپلاستیک‌های موجود در کیسه‌ها به آب داغ وارد می‌شوند. میکروپلاستیک‌ها که در انواع مختلف اقلام روزمره مانند ظروف غذا، قابلمه‌ها و حتی هوای اطراف ما یافت می‌شوند، می‌توانند به راحتی وارد مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و بدن انسان شوند.

آزمایش‌ها نشان می‌دهند که مقادیر بالایی از میکروپلاستیک‌ها در خون، بزاق، مدفوع و حتی شیر مادر وجود دارند. علاوه بر این، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، کشف کردند که ذرات میکروپلاستیک موجود در هوا ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در جوانان شود.

محققان ۳ هزار مطالعه را بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که پس از استنشاق میکروپلاستیک‌ها، این ذرات از طریق ریه‌ها وارد خون شده و در طول زمان در اندام‌های مختلف بدن تجمع می‌کنند. همچنین، مطالعات مختلف نشان می‌دهند که این ذرات می‌توانند باعث تغییرات ساختاری در روده بزرگ و آسیب به دیواره‌های آن شوند. در یک مطالعه چینی نیز مشاهده شد که موش‌هایی که به طور مزمن در معرض میکروپلاستیک‌ها قرار داشتند، دچار اختلالات قابل توجهی در روده بزرگ شدند.

چای کیسه‌ای و ناباروری

یکی از نگرانی‌های جدید پژوهشگران، ارتباط میکروپلاستیک‌ها با مشکلات باروری است. محققان دریافتند که ذرات پلاستیکی در اسپرم مردان می‌توانند باعث کاهش تحرک اسپرم شده و توانایی بارور کردن تخمک‌ها را کاهش دهند. این یافته‌ها به افزایش نگرانی‌ها در مورد کاهش نرخ باروری در سطح جهانی ارتباط داده شده‌اند.

در مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه اتونوما در بارسلونا انجام شد، نشان داده شد که میکروپلاستیک‌ها به راحتی از طریق چای کیسه‌ای وارد بدن می‌شوند. در این تحقیق، سه نوع چای کیسه‌ای مختلف بررسی شد که به راحتی در بازار موجود هستند. محققان دریافتند که در هر سه نوع چای کیسه‌ای، مقادیر زیادی از ذرات میکروپلاستیک در اندازه‌های نانو آزاد می‌شود. کیسه‌های چای پلی پروپیلن بیشترین میزان میکروپلاستیک را منتشر کردند، به طوری که هر میلی‌لیتر آب حاوی حدود ۱.۲ میلیارد ذره بود.

تحقیقات نشان می‌دهد که سلول‌های روده‌ای که مسئول تولید مخاط هستند، بیشترین میزان جذب میکروپلاستیک‌ها را دارند. انسان‌ها می‌توانند از طریق مصرف غذا، آب آشامیدنی و حتی از طریق هوای اطرافشان در معرض این ذرات قرار بگیرند.

نتیجه‌گیری و هشدار

محققان خواستار تحقیقات بیشتر در مورد تأثیر میکروپلاستیک‌ها بر سلامت انسان شده‌اند. آنها تأکید دارند که یافته‌های این مطالعه به شواهدی جدید در زمینه آلودگی میکروپلاستیکی و پیامدهای آن برای سلامتی انسان می‌افزاید و ضرورت تحقیقات فوری در این زمینه را نشان می‌دهد.

 اطلاعات/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید