«بلک‌برد»؛ تاکسی پرنده‌ای که با فناوری جدید حرکت در آسمان را تغییر می‌دهد

    کد خبر :1111261
تاکسی پرنده

شرکت اتریشی سایکلوتک از طرح اولیه تاکسی پرنده‌ای با نام «بلک‌برد» رونمایی کرد که از یک سیستم پیشرانه جدید و متفاوت به نام سایکلوروتور بهره می‌برد. این سیستم پیشرانه که کاملاً برقی است، می‌تواند به تاکسی پرنده این امکان را بدهد که در هر جهتی حرکت کرده و بچرخد.

بازتابتاکسی پرنده «بلک‌برد» از یک فناوری جدید برای حرکت در آسمان استفاده می‌کند که مشابه با سیستم پیشرانه‌ای است که در قایق‌های یدک‌کش به کار می‌رود. سایکلوروتور یک روتور دایره‌ای است که تیغه‌های کوچک پروانه درون آن قرار دارند. این روتور قادر است نه تنها برای پیشرانه، بلکه برای هدایت هواپیما نیز استفاده شود. با تغییر مرکز چرخش تیغه‌های پروانه، این امکان فراهم می‌شود که سرعت و جهت حرکت هواپیما تغییر کند.

تاکسی پرنده

این سیستم پیشرانه، که به ‌طور خاص برای «بلک‌برد» طراحی شده، می‌تواند تغییرات دقیقی در مسیر پرواز ایجاد کرده و هواپیما را قادر به چرخش و حرکت درهرجهتی کند. این ویژگی‌ها، از جمله کنترل دقیق‌تر پرواز در شرایط آب و هوایی نامساعد، می‌تواند ایمنی و راحتی بیشتری برای مسافران فراهم آورد.

این فناوری، بلک‌برد را از هواپیماهای عمودی با قابلیت برخاست و فرود (eVTOL) که از طراحی‌های سنتی‌ پروانه ای استفاده می‌کنند، متمایز می‌کند.

در حال حاضر، مدل مقیاس‌ کوچک «بلک‌برد» قادر است حداکثر ۳۴۰ کیلوگرم وزن را تحمل کند و با سرعت حدود ۱۱۸ کیلومتر بر ساعت پرواز کند. این سرعت تقریباً نصف سرعت یک هواپیمای Cessna Skyhawk است که سرعتی بالغ بر ۲۲۹ کیلومتر بر ساعت دارد. تیم توسعه‌دهنده «بلک‌برد» در نظر دارد که نسخه کامل این هواپیما را در اوایل سال ۲۰۲۵ به پرواز درآورد.

منبع livescience

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید