برخی از معادن کشور باید تعطیل شوند/ آمریکا معاویه زمان است

  • سیاسی
  • جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۸:۴۰

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: شایسته است که برخی از معادن در کشورمان تعطیل شوند تا برخی به مرگ تدریجی دچار نشوند.

سیدمصطفی هاشمی‌طباء کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری شامگاه پنجشنبه 14 اردیبهشت در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما، در تشریح برنامه‌های خود ضمن تبریک ایام اعیاد شعبانیه و تسلیت به مناسب جان‌ باختن تعدادی از معدن‌چیان استان گلستان، گفت: شرایط معادن ذغال سنگ در ایران بسیار بد است.

وی ادامه داد: بنده در کرمان در برخی از معادن حضور یافتم، به اعتقاد بنده آدم‌ها در معادن به مرگ تدریجی دچار می‌شوند.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: انسان‌ها در عمق 200 متری به تدریج معلول می‌شوند، شایسته است که برخی از معادن در کشورمان تعطیل شوند تا برخی به مرگ تدریجی دچار نشوند.

هاشمی‌طباء در پاسخ به سئوالی درباره اینکه هزینه تبلیغاتی شما چه میزان است؟ اظهار داشت: باید این موضوع را صدا و سیما اعلام کند، چون رسانه ملی برای بنده تبلیغ می‌کند. بنده خودم هزینه شخصی نداشتم.

وی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه رابطه شما با مردم بعد از انتخاب شدن به عنوان رئیس‌جمهور چگونه خواهد بود؟ افزود: بنده معتقدم بعضی از کارها نمایشی است؛ اینکه رئیس‌جمهوری برود یک استانی و مردم را به دنبال خود راه بیاندازد مناسب یا هزاران نامه را دریافت کند، درست نیست، بلکه این ارتباطات یکطرفه است. هم‌اکنون از طریق فضای مجازی می‌توان کارهای زیادی انجام داد.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود:  رئیس جمهور از طریق دستوراتش می‌تواند کارهای زیادی کند. من وقتی رئیس سازمان تربیت بدنی بودم دستور آموزش به معلمان را دادم که این آموزش‌ها هر 180 روز برگزار می‌شد. مهمترین کار رئیس جمهور دستور دادن است. من از این کارهای نمایشی را انجام نمی‌دهم.

هاشمی‌طباء با اشاره به برنامه‌های خود برای بیمه‌های حمایت‌گر، اظهار داشت:  تا وقتی که تولید ناخالص زیاد نشود، نمی‌توان بیمه‌ها را بزرگ و مسئولیت‌هایشان را افزایش داد.

وی با بیان اینکه افزایش رفاه مردم توسط دولت امکان‌پذیر نیست، افزود:  هم‌اینک بیماران سرپایی درصد فرانشیزشان با بیمارانی که دارای بیماری بزرگ و سختی هستند، ‌هم‌سطح است. بیمارانی که قادر به درمان سرپایی هستند باید فرانشیزشان بیشتری نسبت به  بیمارانی که بیماری  صعب‌العلاج  دارند پرداخت کنند.

کاندیدا انتخابات‌ریاست جمهوری درخصوص ارزیابی‌اش از اسناد بالا دستی در آموزش و پرورش هم بیان کرد: در آموزش و پرورش دوبخش داریم؛ یکی آموزش و دیگری پرورش است.

هاشمی‌طباء افزود: آموزش ما تا حد بسیاری کار خود را انجام می‌دهد هرچند که باید تکمیل شود. بحث من، درخصوص پرورش است که در آموزش و پروش ما مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه معلمان پرورشی ما به مربیان مناسک مذهبی تبدیل شده‌اند، تصریح کرد: این کارها خوب است ولی آن مربیان کارهای آموزشی و پرورشی را نمی‌کند. البته سند 2030 یونسکو هم وجود دارد که به تایید آموزش و پرورش و دولت نیز رسیده است، هرچند که افرادی به آن نقدهایی هم دارند. مهمترین بندهایی که درباره تریبت در این سند است، باید مورد توجه قرار گیرد.

کاندیدا انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه پاکدستی شما و هیات دولت جزو اولویت‌هایتان است؟ عنوان کرد: از هر کسی بپرسید می‌گوید اولویت اول. هیچ کس نمی‌گوید افراد منتخب من ناپاک هستند. اینکه فردی تاجر باشد، خوب است ولی برای کسی که در دولت کار می‌کند، تنها شغلش باید همان شغل خاص باشد. اگر کسی وزیر بهداری می‌شود و جراح خوبی هم است، نباید جراحی کند. اگر مهندسی کار مهندسی می‌کند و وزیر صنایع هم است، باید کار وزارت صنایع را انجام دهد.

هاشمی‌طباء در پاسخ به سئوالی درباره اینکه برنامه شما برای رسیدگی به محرومان چیست؟ گفت: اولین اولویت را حفظ ایران و اصلاح کشاورزی اعلام کردم و به طورموازی رسیدگی به محرومان. ما بجای برقراری عدالت، تساوی برقرار کردیم. علمای ما مانند شهید مطهری و علامه جعفری همیشه اعلام می‌کردند تساوی یک امر کمونیستی است و اسلام عدالت را می‌طلبد.

وی ادامه داد: ما تساوی را برقرار کردیم مانند یارانه‌ها که برای همه یارانه برقرار کردیم. من قبول ندارم که محرومین در کشور 25 میلیون نفرهستند. این سیاه‌نمایی است. پس جمهوری در این سال‌ها چه کرده است؟

کاندیدا دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌‌جمهوری با بیان اینکه دولت تمام درآمدهایش باید به تصویب مجلس برسد، افزود: دولت‌ها  در چارچوب خاصی حرکت می‌کنند.

هاشمی‌طباء با تاکید براینکه آنچه تعریف شده این است که یارانه‌ها به صورت مساوی بایدتوزیع شود، افزود: بنده یارانه مساوی را قطع می‌کنم و آن را در اختیار بهزیستی و کمیته امداد قرار می‌دهم. رسیدگی هم پرداخت پول نیست بلکه ممکن است به شکل ساخت مسکن، خرید جهزیه و… باشد.

وی  در پاسخ به این سوال که قول می‌دهید اگر رئیس جمهور شود، دارایی‌هایتان را اعلام کنید؟ تصریح کرد: دفعه قبل هم اعلام کردیم، الان نیز اعلام می‌کنیم. این یک امر قانونی است.

کاندیدا دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌‌جمهوری در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه  برخورد شما با فساد چگونه خواهد بود و اگر این فساد از سوی نزدیکان باشد، چه برخوردی می‌کنید؟ آیا حاضرمی‌شوید قوه قضاییه به این مسئله رسیدگی کند و دستش باز باشد؟ گفت: همیشه دست قوه قضاییه باز است. قضات ما باید شجاع باشند و از کسی تاثیر نپذیرند. من اگر از فسادی مطلع شوم در درجه اول آن فرد را از سمتش برکنار می‌کنم بدون آنکه علت را اعلام کنم چون بیان علت برعهده قوه قضاییه است. باید علل شرعی و قانونی رعایت شود، بنده  فرد مفسد را در اختیار قوه قضاییه قرار می‌دهم.

هاشمی‌طباء در پاسخ به این سوال که آیا رسانه‌ها در دولت شما آزاد به نقد کردن هستند؟ ابراز داشت: باید به منتقدان پول هم بدهیم. ما از تعریف کردن آدم‌ها خوش‌مان می‌آید. اگر رسانه‌ای نقد می‌کند ما را به اطلاع لازم می‌رساند چون اطلاعاتی که به مسئولان می‌رسد فیلتر شده است. البته تهمت‌زدن و سیاه‌نمایی مسئله بدی است و نشریات باید از آن اجتناب کنند. رسانه‌ها رکن چهارم مشروطه بودند. آنها آزاد به انتقاد کردن هستند.

وی  در پاسخ به این سوال که آیا جنگ نرم را قبول دارید و چه برنامه‌ای برای مقابله با آن دارید؟ افزود: جنگ نرم وجود دارد ولی مهم مقابله با آن است. اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی یک واقعیت است ولی یک واقعیتی که وجود دارد، این است که ما علیه خودمان جنگ نرم راه می‌اندازیم.

هاشمی طبا با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های پس از انقلاب خدمات زیادی انجام داده است، گفت: برخی از نامزدها طوری رفتار می‌کنند که همه مسئولان ناسالم هستند و به مردم ظلم می‌کنند. باید خدمات مسئولان و دولت را پاس بداریم. من سه مورد از خدمات جمهوری اسلامی را می‌گویم. یکی گازرسانی است. مهندسان گاز را از کف دریا استخراج و پخش می‌کنند. مگر اداره برق‌رسانی و گازرسانی کم است. امنیت آن کم است. مگر در کشورهای دیگر چه خدماتی را در اختیار مردم قرار می‌دهند. اینکه بگوییم هیچ خدمتی به شما نمی‌شود، ظلم است.

وی افزود: شهید رجایی همیشه می‌گفت نگویید انقلاب برای ما چه کرد بلکه بگویید ما برای انقلاب چه کردیم؟ نباید انقلاب را تخریب کنیم. شرایط زیستی ایران یعنی آب، خاک، رودخانه، تالاب و زباله‌ها و… نگاه کنید. ممکلت را تخریب کردیم. شهدا ایران را حفظ کردند، همه مردم باید بدانند که ایران را باید حفظ کرد. میراث ما برای آیندگان پایدار و خوب باشد و نه تخریب.

این کاندیدا دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی درباره اینکه رهبر معظم انقلاب شاخصه‌هایی  برای انقلاب دارند با توجه به این شاخصه‌ها آیا خودتان را انقلابی می‌دانید؟ اظهار داشت: انقلابی بودن به داد و فریاد و یقه بستن نیست. انقلابی کسی است که حق‌الناس را رعایت کند

هاشمی طباء ادامه داد: دوم اینکه باید صادق باشد. دروغ‌گویی، بزرگ‌نمایی و ترویه نداشته باشد. ما باید عمل‌مان صداقت داشته باشد اگر می‌خواهیم شخصی یا موضوعی را مطرح کنیم باید محاسن و معایب آن را درست بگوییم. اگر قرار است از شهردار انتقاد کنیم هم کارهای خوبش را بگوییم هم کارهایش بدش. از رئیس جمهور می‌خواهیم انتقاد کنیم هم کارهای خوبش را بگوییم و هم کارهای بدش را به همان اندازه که هست بگوییم. باید کاری کنیم که مردم احساس انقلابی بودن داشته باشند.

وی گفت: ما در تهران خیابانی داریم به نام خیابان جمهوری اما متاسفانه در این خیابان جمهوری اسلامی یک تابلوی محصولات ایرانی در آن نیست و تولیدات خارجی در آن جا خودنمایی می‌کنند. مردم و مسئولان کشور انقلابی این تابلوها را باید به کالاهای ایرانی تبدیل کنند. باید تلاش کرد و اقتصاد مقاومتی را جدی گرفت. متاسفانه در دل مردم حسرت کالای خارجی است باید در دل مردم حسرت کالای داخلی باشد من اگر کالای خارجی مصرف می‌کنم نباید ادعای انقلابی بودن داشته باشم.

این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به راهکارهای خود برای مقابله با بدعهدی آمریکا در برجام، گفت: ایستادگی و  جهاد امری دائمی  است این‌ها سطح و مقطع ندارند.

هاشمی طباء با تاکید براینکه شیوه ایستادگی و جهاد در زمان‌های  شکلش  تغییر می‌کند، افزود:  به قول علمای اسلام صلح امام حسن(ع) و جهاد امام حسین(ع) هر دو، دو روی یک سکه هستند. در یک موقعی اقتضا کرد امام صلح کنند و در زمان دیگری امام باید جهاد می‌کرد. اینکه بگوییم راحت شدیم، نداریم. یعنی اگر امروز آمریکا بد عهدی نمی‌کرد نباید بگوییم راحت شدیم.

وی امریکا را  معاویه زمان خواند و ادامه داد: مگر امام حسن(ع) نمی‌دانستند معاویه بد است هم از نظر عقلایی و  هم از نظر علم امامت این موضوع را می‌دانست.

این کاندیدا دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: آقای ظریف در هنگام امضای برجام بشدت ماهیت آمریکا ر ا می‌دانستند اما این دلیل نمی‌شود این معاهده لنگ باشد. با یک تاکیک بسیار خوب باعث شدیم دشمنان‌مان یعنی نتانیاهو و جمهوری خواهان آمریکا از این موضوع ناراحت شوند و ما بالاخره آن را امضا کردیم و گشایش‌های بسیار از این معاهده داشتیم. ماهیت آمریکا بد عهدی است. آمریکا که سرخپوست خوب را سرخپوست مرده می‌داند نباید از آن انتظار دوستی داشت اما نباید از یک بازی که برد-برد است و باعث شد از هزینه‌هایی که به دلایل تحریم پرداخت کردیم رهایی یابیم، اجتناب کنیم. مقاومت همیشه هست و در زمان‌های مختلف باید عاقلانه با تکنیک کار خودمان را جلو ببریم.

هاشمی‌طباء بهترین راه برای مقابله با ترفندهای آمریکا را  مقاومت دانست و افزود: البته باید عاقلانه برخورد کرد باید خوشیتن‌دار باشیم و استقامت کنیم. استقامت به معنی بی‌تربیتی و دشنام دادن نیست بلکه باید با حفظ اصول اسلامی استقامت کنیم. اگر ما را تحریم می‌کنند باید در درون کشور استقامت کنیم.

وی با اشاره به تحریم‌های ایران در دوره‌های مختلف توسط برخی از کشورها گفت: اگر کره ما را تحریم کرده ماشینش را وارد کشور نکنیم. اگر آلمان ما را تحریم کرده ماشین یک میلیاردی از آنجا واردکشور نکنیم. ما تظاهر کردیم از آنها کالا خریدیم و مانند کبک سرمان را زیر برف کردیم. استقامت این است که با مردم روراست باشیم. درجنگ تحمیلی دولت با 500 هزار بشکه نفت 6 دلاری مملکت را اداره کرد. اما در دوره‌ای آنها ما را  تحریم می‌کنند اما ما بوق رفاه‌طلبی می‌زنیم. اینها نقض غرض است. مقررات باید در کشور حاکم شود و باید آن را رعایت کرد. این‌ها نقض غرضی است که در دوران تحریم انجام دادیم و خوشبختانه با مدیریت دکتر روحانی و دکتر ظریف و درایت رهبری این موضوع پایان یافت و این معاهده شکل گرفت و ما هم باید با استقامت به سر منزل مقصود برسیم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره فصل‌الخطاب بودن قانون نیز تاکیدکرد: برای آینده فکر جدیدی کردم. عده‌ای به من گفتند اگر در کرسی دولت بنشینید چه می‌کنید؟ گفتم قوانین موجود را رعایت می‌کنم وچیزی را که لازم است به صورت لایحه به مجلس می‌دهم و اگر تصویب شد آن را اجرای می‌کنم. اگر قانون را خمیر کردیم و بگوییم این قانون را قبول نداریم این خلاف تمام اصول است. باید مر قانون رعایت شود نه استنباط از قانون. اگر قانون مورد قبول ما نیست باید آن را اجرا کنیم اما می‌توانیم آن را اصلاح کنیم ولی به هر حال نباید خلاف قانون رفتار کرد.

هاشمی‌طباء درباره تعامل بین قوه مجریه با دیگر قوا و مشکلاتی که گاهی اوقات بین این قوا پیش می‌آید گفت: پیامبر فرمودند اختلاف علما برای مردم رحمت است. یعنی تضاد و تفاوت افکار باید باشد. البته تعاطی افکار هم باید باشد یعنی قابلیت انعطاف داشته باشیم. ما در کشورمان فصل‌الخطاب داریم اگر جایی نرسیدیم تشخیص مصلحت نظام و مقام معظم رهبری فصل‌الخطاب هستند. هر جایی که تخطی از قانون شده به ضرر ما شده است. خودکامگی درمملکت ما نباید وجود داشته باشد اما حُسن استفاده از قانون باید باشد. در هیات دولت آقای خاتمی برخی از وزرا از قانون محاسبات ایراد می‌گرفتند من گفتم من با آن مشکلی ندارم چراکه قانون محاسبات بسیار خوب است. سختگیرانه است اما راه‌حل‌هایی هم دارد درزمان‌هایی که در دولت متصدی بودم قانون محاسبات را رعایت کردم.

وی در پاسخ به این سوال که انقلاب مرهون خون شهداست شما برای حفظ این آرمان‌ها چه تعهدی می‌دهید، توضیح داد: به نوبه خودم متعهد هستم. اما تعهد دیگری هم می‌دهم؛ تعهد می‌دهم که همه راست‌ها را به مردم بگویم و مردم را هوشیار کنم تا مردم آگاهانه خون شهیدان را رعایت کنند. امروز اگر کشاورز ما برای نیازهایی که دارد اقدام به تخریب می‌کند، اگر کارخانه‌ای فاضلابش را در رودخانه رها می‌کند اینها پایمال کردن خون شهداست. شهدا مرزها را حفظ کردند و الان هم مرزداران و بسیجیان و سپاه در حفاظت از مرزها می‌کوشند اما مردم باید داخل کشور را حفظ کنند. متاسفانه محیط‌زیست ما در حال از بین رفتن است. معتقدم مردم باید با پایداری ایران را حفظ کنند  و ارث ما به آینده خوب باشد.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری  با اشاره به میراث گذشتگان برای ایران گفت:  نادر شاه وحدت را برای ایران باقی گذاشت اما شاه سلطان حسین ایران را به بیگانه تسلیم کرد و یکی استقلال و دیگری تسلیم را به ما میراث دادند. همه ما باید برای آینده میراث نکویی از خود باقی بگذاریم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید