مروری بر بهترین رشته‌ها برای مهاجرت، هم کاری هم تحصیلی

    کد خبر :958112

بهترین رشته‌ها برای مهاجرت با توجه به شرایط مختلف، متفاوت است و می‌توان بر اساس رویکردهای متفاوت، شرایط مهاجرت کاری و تحصیلی را طبقه‌بندی کرد. در این رویکرد توجه به ده‌ها عامل مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌توان انتظار داشت که بر اساس پارامترهای مختلف، بهترین رشته‌ها برای مهاجرت کاری و تحصیلی متفاوت باشد.

نکته مهم در این نوع طبقه‌بندی‌ها، درک این مطلب است که در کشورهای خارجی بهترین رشته با رویکرد ارزشی انتخاب نمی‌شود. در این کشورها هیچ رشته و تخصصی بر رشته و تخصص دیگر ارجحیت ندارد و همه رشته‌ها از مزیت و شرایط خاص و مناسب خود برخوردار هستند.

این مقاله به سؤالات و دغدغه‌های مهاجرانی که شناختی از زندگی در خارج ندارند و می‌خواهند با رویکرد کسب درآمد و استخدام توأم با تقاضای شغلی بالا، بهترین رشته‌ها را پیدا کنند، پاسخ می‌دهد. در این مطلب با توجه به گزارش‌های منتشر شده، به این سؤال پاسخ می‌دهیم که برای مهاجرت چه رشته‌هایی مناسب هستند و بازار کار در خارج به چه شکل است؟

بهترین کشورها برای کار و تحصیل

به صورت کلی کشورهایی که دارای اقتصاد توسعه یافته، ثبات اجتماعی، رشد اقتصادی و تعاملات جهانی هستند، برای کار و ادامه تحصیل مناسب هستند و افراد می‌توانند برای اخذ ویزا اقدام کنند؛ اما به صورت کلی کشورهای کانادا، استرالیا، آلمان؛ قبرس، ایتالیا؛ پرتغال و کشورهای اروپایی برای کار و ادامه تحصیل مناسب هستند.

بهترین رشته‌ها برای مهاجرت

در فرایند مهاجرت، توجه به مسئله کار و انتخاب درست کشور مقصد از اهمیت زیادی برخوردار است. کشورهای توسعه یافته به اثربخش بودن و بهره‌وری انسان‌ها اهمیت می‌دهند و انتظار دارند که متقاضیان چه در شغل و چه در کار بهره‌وری داشته باشند. پس اگر قصد مهاجرت دارید باید با بهترین شغل‌ها و کارها در خارج آشنا شوید.

به همین خاطر در گام اول، بهترین رشته‌های تحصیلی برای مهاجرت را معرفی می‌کنیم و سپس به این سؤال پاسخ می‌دهیم که بازار کار کدام رشته تحصیلی از وضعیت خوبی برخوردار است؟

بهترین رشته‌ها برای مهاجرت تحصیلی

به صورت کلی حوزه‌های پزشکی، علوم انسانی، مهندسی، هنر و علوم پایه از جایگاه ویژه‌ای در کشورهای توسعه یافته برخوردار هستند و می‌توانند بازار کار خوبی هم داشته باشند.

در هر کدام از این حوزه‌ها، رشته‌های تخصصی و خوبی وجود دارند که تحصیل در این رشته‌ها مفید و پر بازده به شمار می‌رود.

بهترین رشته‌های پزشکی برای مهاجرت

خیلی‌ها معتقدند که پزشکی، بهترین رشته برای مهاجرت است. البته نه هر گرایشی و نه برای مهاجرت به هر کشوری! از طرفی، بعضی گرایش‌های پزشکی، فارغ از کشور مقصد و نیازهای بازار کار در آن، در اکثر کشورها تقاضا دارند و جزو بهترین رشته‌ها برای مهاجرت تحصیلی محسوب می‌شوند.

در بخش پزشکی، رشته‌های خوبی مانند روانشناسی، پرستاری، چشم‌پزشکی، قلب و عروق، رادیولوژی، زنان و زایمان و… وجود دارند که در بهترین دانشگاه‌های خارج تدریس می‌شوند.

بهترین رشته‌های علوم انسانی برای مهاجرت

در خارج از کشور علوم انسانی از جایگاه والایی برخوردار است و حمایت کامل و قاطعی از آن می‌شود. بر خلاف ایران رشته‌های حوزه علوم انسانی در سطوح بالای جامعه، ارزش‌آفرینی می‌کنند و به لحاظ موقعیت اجتماعی و مالی شرایط خوبی دارند.

فلسفه، سیاست، جامعه‌شناسی، تربیت‌بدنی، مدیریت، زبان‌شناسی، مطالعات فرهنگی و… از رشته‌های محبوب علوم انسانی هستند که توسط بهترین دانشگاه‌های اروپا، کانادا و آمریکا تدریس می‌شوند.

بهترین رشته‌های حوزه تکنولوژی برای مهاجرت

این روزها تکنولوژی و رشته‌های مرتبط با آن به یک دنیای عمیق و متنوع تبدیل شده است که در دانشگاه‌های سراسر دنیا تدریس می‌شود و بازار جذابی دارد.

فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، رباتیک، یادگیری ماشین، دیجیتال مارکتینگ، برنامه‌نویسی، امنیت، علوم داده و…. تعداد معدودی از رشته‌های پرطرفدار حوزه تکنولوژی هستند که برای تحصیل در خارج از کشور وجود دارند.

بهترین رشته‌های برای مهاجرت مهندس‌ها

کشورهای توسعه یافته برای حفظ و تداوم توسعه خود به مهندسان و کارشناسان حوزه مهندسی نیاز دارند و بازار کار خوبی برای این قشر وجود دارد. مهندسی برق، مکانیک، هوافضا، خودرو، شیمی، معدن، محیط‌زیست و… از جمله بهترین رشته‌ها برای مهاجرت به شمار می‌روند.

رشته‌های فنی برای مهاجرت

در حوزه رشته‌های فنی، رشته‌هایی مانند طراحی جواهرت، گردشگری، آرایشگری، خدمات رستوران، انیمیشن‌سازی و بازاریابی از جایگاه خوبی برخوردار هستند و توسط دانشگاه‌های معتبر ارائه می‌شوند.

علاوه بر این‌ها رشته حقوق، روزنامه‌نگاری، معماری، مجسمه‌سازی، طراحی مد و لباس، عکاسی، طراحی گرافیک، بانکداری و… نیز از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار هستند و در معتبرترین دانشگاه‌های جهان ارائه می‌شوند.

بهترین رشته‌ها با بازار کار مناسب

در خارج از کشور بر خلاف ایران بین بازار کار و ظرفیت رشته‌ها، تناسب دقیق و مناسبی برقرار است و بهترین رشته برای مهاجرت به احتمال بسیار زیاد بازار کار خوبی دارد. در واقع در کشورهای خارجی به دلیل رشد اقتصادی، تبادلات بین‌المللی، رویکرد جهانی سازمان‌ها، حاکمیت شرکتی و ارتباط نزدیک بین دانشگاه و صنعت میزان بیکاری دانشجویان بسیار پایین است. از سوی دیگر راهبران حوزه مهاجرت و جذب مهاجران بدون اطمینان از تناسب بین ظرفیت رشته تحصیلی و آمادگی بازار کار، اقدام به پذیرش مهاجر نمی‌کنند.

اما به صورت کلی در رشته‌های پرستاری، قلب و عروق، دندان‌پزشکی، مامایی و… در حوزه پزشکی از بازار خوبی برخوردار هستند. در حوزه مهندسی هم رشته‌های مهندسی برق، مکانیک، شیمی، مکاترونیک، فیزیک، هوافضا و.. از جایگاه خوبی در بازار کار برخوردار هستند.

در علوم انسانی و اجتماعی نیز رشته‌های فلسفه، مدیریت، جامعه‌شناسی، مطالعات فرهنگی و.. بازار کار خوبی دارند و از نظر متوسط درآمد نیز شرایط بهتری دارند.

برای حوزه فنی طبیعتاً طراحی جواهرات، طراح مد و لباس، انیمیشن‌سازی، طراح گرافیک در بازار کار مهم هستند و می‌توانند در سازمان‌های مختلف استخدام شوند.

در حوزه تکنولوژی، رشته‌های برنامه‌نویسی، امنیت، هوش مصنوعی، بیگ دیتا، مهندسی سخت‌افزار و.. از جایگاه خوبی در بازار کار برخوردار هستند و حقوق‌های بسیار خوبی به شاغلین این رشته‌ها داده می‌شود.

رشته‌های گردشگری، معماری، اقتصاد، تربیت‌بدنی، آمار، هتلداری نیز از وضعیت خوبی برخوردار هستند و هم برای تحصیل و هم برای کار می‌توان به آن‌ها امید داشت.

سخن نهایی

بهترین رشته‌ها برای مهاجرت بر اساس فرایند آموزشی و بازار کار در اروپا همبستگی زیادی دارند و تفاوت جدی بین این دو مقوله وجود ندارد.

دولتمردان خارجی می‌دانند وقتی اقدام به جذب مهاجر به روش تحصیلی می‌کنند باید بر اساس نیاز اقتصادی آن‌ها باشد و بازار کار فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها هم مناسب باشد؛ پس می‌توان ادعا کرد که در صورت علاقه و استعداد در همه‌ی رشته‌های تحصیلی می‌توان انتظار بازار کار مناسب را داشت.

با این وجود در این مقاله به صورت کامل در مورد بهترین رشته‌های برای مهاجرت با رویکرد بازار کار صحبت کردیم و نکات مهمی در مورد آن‌ها ارائه کردیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید