خالکوبی و تتو سرطان زا است
تحقیقات جدید به مواد شیمیایی بالقوه مضر در جوهر خالکوبی اشاره میکند.
محققان قصد دارند وب سایتی ایجاد کنند که مواد تشکیل دهنده بسیاری از جوهرهای خالکوبی محبوب Depositphoto را فهرست کند.
تحقیقات جدیدی که در نشست پاییز انجمن شیمی آمریکا ارائه شد، این نگرانی را ایجاد کرده است که بسیاری از جوهرهای خالکوبی حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است برای سلامت انسان مضر باشند.
محققان با تجزیه و تحلیل نزدیک به ۱۰۰ جوهر خالکوبی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند، دریافتند بسیاری از جوهرها حاوی مواد شیمیایی هستند که در مواد تشکیل دهنده آنها اعلام نشده و در اندازههای نانوذراتی مشکوک به مضر بودت هستند.
جان سویرک، محقق اصلی این تحقیق جدید از دانشگاه بینگهمتون، توضیح داد: «ایده این پروژه در ابتدا به این دلیل به وجود آمد که من علاقهمند بودم وقتی از نور لیزر برای پاک کردن خالکوبی استفاده میشود چه اتفاقی میافتد. اما بعد متوجه شدم که در مورد ترکیب جوهرهای خالکوبی اطلاعات کمی وجود دارد، بنابراین ما شروع به تجزیه و تحلیل مارکهای محبوب کردیم.
طبق گفته سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، خالکوبی در محدوده لوازم آرایشی قرار دارد. به این معنی که جوهرهای مورد استفاده نیازی به تایید FDA ندارند و هیچ مقرراتی از سازنده نمیخواهد که حتی مواد تشکیل دهنده جوهر تاتو را فهرست و اعلام کند.
همانطور که سویرک و همکارانش شروع به تحقیق کردند، به سرعت متوجه شدند که اکثر خالکوبیها دقیقاً مشخص نیست که چه موادی در جوهرهایشان دارند.
بسیاری از شرکتهای سازنده جوهرها نیز مشخص شد که رنگدانههایی برای رنگها و منسوجات تولید میکنند؛ بنابراین آیا رنگدانههای خالکوبی از همان مواد شیمیایی موجود در رنگهای تجاری استفاده میکردند؟
با استفاده از تکنیکهایی مانند طیفسنجی تشدید مغناطیسی هستهای و طیفسنجی رامان، محققان تلاش کردند تا بفهمند دقیقاً چه چیزی در این جوهرهای خالکوبی وجود دارد.
در این مرحله مقدماتی تحقیق، حدود ۱۰۰ جوهر خالکوبی مورد بررسی قرار گرفت، و به گفته سویرک تقریباً با هر جوهری که مطالعه کردند، شگفتیهایی وجود داشت.
سویرک میگوید: هر بار که یکی از جوهرها را بررسی میکردیم، مطلب جدیدی مییافتیم.
برای مثال، ۲۳ مورد از ۵۶ جوهر مختلف که تا به امروز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند، نشان میدهند که رنگ حاوی آزو وجود دارد.
رنگهای آزو عموماً ایمن در نظر گرفته میشوند و در تعدادی از محصولات تجاری از فرش گرفته تا منسوجات استفاده میشوند.
برخی از انواع رنگهای آزو نیز در محصولات غذایی استفاده میشود.
با این حال، اشعه ماوراء بنفش یا باکتریها میتوانند این رنگدانهها را به مولکولهایی تبدیل کنند که سرطان زا هستند.
تجزیه و تحلیل بیشتر از ۱۶ جوهر نشان داد که حدود نیمی از محصولات حاوی نانوذرات کوچکتر از ۱۰۰ نانومتر بودند.
ذرات به این کوچکی به احتمال زیاد به سایر قسمتهای بدن مهاجرت میکنند، همانطور که در یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داده شد که نانوذرات ریز جوهر خالکوبی را میتوان در غدد لنفاوی افراد یافت.
سویرک افزود: این اندازه مواد نگران کننده است.
ذرات با این اندازه میتوانند از غشای سلول عبور کنند و به طور بالقوه باعث آسیب شوند.
در نهایت این بررسی هنوز در مراحل اولیه است.
محققان وبسایتی به نام «What’s In My Ink» راهاندازی کردهاند که برای فهرستبندی محتوای بسیاری از جوهرهای خالکوبی موجود در بازار طراحی شده است.
تاکنون فقط تعداد کمی از جوهرها در وب سایت ذکر شده است.