سقف کاذب چیست؟ قیمت و شیوه اجرای آن چگونه است ؟
سقف کاذب(Dropped ceiling) قسمتی از معماری داخلی میباشد که به طور مبتکرانه ای برای پوشاندن سقف اصلی طبقات، مورد به کار گیری قرار می گیرد و سبب پوشاندن تاسیسات مصرف شده در سقف اصلی، آکوستیک کردن محیط و ایجاد کردن حجمهای دکوراتیو میگردد.
ویژگی ها و کاربردهای سقف کاذب خیلی زیاد میباشد که در ادامه آنهارا بیان خواهیم کرد.پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
درصورتی که دربارهی عمر این حرفهی فنی بخواهید بدانید، حقیقت این میباشد که داده های مستند و مناسبی در دسترس نیست و مشخص نمیباشد که اولین اشخاصی که از سقف کاذب به کارگیری کردند، چه افرادی بودند؛
البته این را می دانیم که اینک بهکارگیری سقف کاذب، یکی از رایج ترین و دوستداشتنیترین روشهای اجرا شده در ساختمانهای گوناگون، با کاربریهای متفاوت در صنعت ساختمان میباشد.
جنس و کارکرد های سقف کاذب
انواع سقف کاذب را می توان به حالت های مختلفی نظیر،کامپوزیت، فلزات رنگ شده،به صورت گچ، آلومینیومی،به حالت چوب، pvc،همچنین به صورت پارچهای بودن،شیشهای، آهنی،ورقهای فلزی ای که دارای روکش میباشند و… تقسیم بندی کرد که هرمورد، قابلیت و امکان اجرا بهصورت جدا یا این که ترکیبی را دارا هستند.
سقفهای کاذب در مواقعی که بیان میشوند، قابلیت و امکانات خود را بروز نشان میدهند
پوشش تأسیسات پایین سقف اصلی، آکوستیک کردن محیط، ایجاد کردن حجمهای دکوراتیو، نورپردازی مطلوب با وضعیت فعالیت و زندگی،پوشاندن، هدایت و دوری از اتلاف دما و رطوبت، مهمترین کارکردهای این سقفهای کاذب میباشند،علاوه بر پوشش دادن، میتوان گفت در صرفه جویی کردن انرژی و همچنین عملکرد دکوراتیو و روشنایی، از اهمیت بالایی برخوردار میباشند.
مزایا و دلایلی که منجر به کارگیری از سقف کاذب میشود
خرید و فروش سقف کاذب در بازار به عامل های مختلفی مثل قیمت سقف کاذب و وضعیت اَب و هوایی بستگی دارد.
با این حال که سقفهای کاذب به نسبت سقف های عادی سبکتر میباشند و از قابلیت و امکان جابجایی و برداشت سقف نیز برخوردار می باشند.
از سایر مزیت های سقف کاذب میتوان به هزینه مناسب آن اشاره نمود. در ضمن سقفهای کاذب سبب ساز پیشرفت عایق صوت گردیده و از اجرا و نصب ساده هم برخوردار می باشد.
همینطور میتوان گفت، در صورتیکه اجرای سقف کاذب بهصورت منظم و درست انجام بگیرد سبب کم شدن مصرف سوخت و انتقال حرارت نیز میگردد.
سقف کاذب را میتوان به دو قسمت تقسیم کرد:
♦ پنلهای سبک
♦ شبکه فلزی
کناف چیست؟ و چه تاثیری در اجرای سقف کاذب دارد؟
کناف (knauf) یک ورق روکشدار از جنس گچ میباشد، که اتفاقاً یکیاز متداولترین اجزای اولیه اجرایی، در سقف کاذب به شمار میرود.
این صفحات یا ورق ها، دارنده هسته گچی بوده و سطح و کنارههای آن ها با کاغذ سفت و محکم مخصوصی، پوشانده شدهاند.
کنافکاری در ساختمان به چهار صورت، کنافکاری دیوارهای کاذب پوششی، دیوارهای کاذب جدا کننده، سقف کاذب یکپارچه و مشبک انجام میگردد؛ همینطور این صفحه های روکشدار گچی (کناف) در چهار مدل عادی RG، مقاوم در مقابل رطوبت MR، مقاوم در مقابل آتش FR، مقاوم در مقابل آتش و رطوبت FM ساخته می شوند و باتوجه به مورد به کارگیری از آن، در ضخامتهای گوناگون 6و ۹٫۵ و ۱۲٫۵ و ۱۵ و ۱۸ میلیمیتری به بازار عرضه و پخش میگردند، که بیش تر در مورد های زیر کارایی دارند:
پانلهایی که ضخامتشان ۶ میلیمتر میباشد: این پانلها، تنها جهت اجرا در طرحهایی که دربرگیرنده منحنیهای با قوس تند میباشد، به کارگیری میگردد.
پانلهای که ضخامتشان ۹٫۵ میلیمتر میباشد: این نوع پانلها را میتوان گفت که همانند پانلهای مرحله قبل،عملکردی در اجرای قوس دارند و به هیچ عنوان از آنان برای اجرا کردن دیوار و یا این که سقف کاذب ساده، نبایستی استفاده کرد.
پانلهای که ضخامتشان ۱۲٫۵ میلیمتر میباشد: شایع ترین ساخت کارخانه کناف کشور ایران، پانل ۱۲٫۵ میل میباشد که برای دیوارهایی که بحالت جداکننده هستند و همچنین دکوراتیو،در حالت پوششی و سقفهای کاذب ساده به کارگیری میگردد.
پانلهای که ضخامتشان ۱۵ میلیمتر، ۱۸ میلیمتر و فراتر میباشد: معمولاً جهت به کارگیری در فضاهای خاصی که نیاز به استحکام خیلی زیاد یا این که احتمال خطر برخورد سخت با دیوار وجود دارد، به کارگیری می گردد.
گونه های سقفهای کاذب مورد به کار گیری در ساختمان
♦ سقف گچی
♦ سقف گچ پاریس یا این که POP
♦ سقف فلزی
♦ سقف چوبی با تخته سه لایی و یا این که ترموود
♦ سقف شیشهای
♦ سقف پارچهای
♦ سقف فیبر معدنی
♦ سقف پی وی سی
اجرای خدمات سقف کاذب دارای چه قیمتی میباشد؟
تقریبا هزینه اجرای سقف کاذب کناف همراه با مواد آن، چیزی نزدیک به 45 تا 120 هزار تومان به ازای هر متر مربع می گردد؛
البته برای کسب قیمتی بی نقص بایستی کارشناس سقف کاذب از آن بازدید نماید.
سقف کناف چیست؟
این تولیدات، نوعی ورق روکش دار بوده که روی آن گچی است و به حالتی دیگر میتوان گفت که کناف نوعی نسل تازه از گچ محسوب میگردد که در همه شغل های ساختمانی امروزی به فعالیت میروند.
البته چه علتی دارد که از این دسته گچ یا سقف کناف استفاده شود؟ خوب است بدانید که این دسته دارنده سرعت اجرای بسیار بالا بوده و اجرای بزرگی دارد، که به زیبا کردن ساختمان ها کمک زیادی مینماید.
سقف کناف را میتوان گفت، نوآوری و تولید اولیه آن، از کشور آلمان بوده که با تکنولوژی آلمان، شایسته ترین اجرا را در آن خواهیم داشت؛ پس تا اینجا دانستید که شایسته ترین مدل و جنس که تولید آلمان میباشد، با به کارگیری از این مدل صفحه،که سقف کناف هست، ساخته میشود و امروزه یکیاز مهمترین عنصرهای ساختمانی شناخته شدهاست.
پیش از تعیین و اجرای مدل، اولین چیز، معلوم کردن فضایی میباشد که میخواهید سقف کناف را آنجا قرار دهید؛ بعنوان مثال، مدلی که برای اتاق خواب میباشد، بدرد حمام نخواهد خورد.
خصوصیت های متفاوت در اجرای کناف
♦ سرعت عمل بالاتر
♦ قابلیت ساختن دکورهای 4 سانتی متری
♦ تنوع بیش تر در طراحی
♦ در مقابل زمین لرزه مقاومت خوبیدارند
♦ هنگام نوسازی خانه دسترسی راحتی به سازه خواهید داشت
♦ ترکیب کردن گونه هایی از نورهای دکوراتیو و اصلی
سقف معرق CNC چیست؟
سقف معرق CNC ،درواقع پوششی از نوع PVC در قالب تایل های 60 *60 و یا این که ورق های MDF میباشد؛ که به جهت ضد آب بودن، به ما قابلیت و امکان به کارگیری در مکان های مرطوب و کم آب، مانند شهر های شمال کشور، استخر، حمام، توالت و … را میدهد.
سقف معرق جایگزین مطلوب تایل های چوبی میباشد؛ به عبارت دیگر ، سقف معرق CNC در دو نوع چوبی و پی وی سی ، جهت به کارگیری در فضا های کم آب و مرطوب، ساخته میشود.
میتوان گفت که نام سقف معرق، به دلیل به کارگیری از دستگاه CNC به دلیل ایجاد برش به صورت اسلیمی و همچنین، عملی کردن طرح های معرق بسیار پیچیده و خوشگل بر روی ورق های از نوع pvc میباشد ، که به صورت سقف کاذب و دیوارک در دکوراسیون داخلی و تقسیم کردن فضا، مورد به کارگیری قرار میگیرد.
گروه مهندسی معماری سبک مدرن فعالیت خود را از سال 1388 در ایران آغاز کرده و کلیه خدمات طراحی پلان، نما، داخلی نظارت و اجرای پروژه های لوکس ساختمانی (اداری، تجاری، مسکونی، ویلایی، مشاعات و فضای سبز) را از پی ریزی تا چیدمان، به سبک های مختلف و با بهترین و بروزترین متریال و با نیروهای حرفه ای ارائه میدهد.