ساز و کار واردات خودرو در سال آینده مشخص شد

  • سیاسی
  • شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ ۱۲:۰۲
    کد خبر :892922
ساز و کار واردات خودرو در سال آینده مشخص شد

نمایندگان در نشست علنی امروز- شنبه(۱۴ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی با بند الحاقی ۱ تبصره ۷ موافقت کردند.

«مهرداد گودرزوند چگینی» با پیشنهاد اصلاح کل در این تبصره گفت:در این تبصره بحث مجوز واردات خودرو و رقابتی شدن است این مجوز باید زمینه رقابتی کردن ساخت خودرو در کشور را ایجاد کند.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که در این واردات به آن پرداخته نشده موضوع کامیونت است که واردات کامیونت های یخچالدار باید در این تبصره مورد توجه قرار گیرند .

احمد امیر آبادی فراهانی در پیشنهاد حذف کل در این تبصره گفت: این موضوع حداقل ۵ میلیارد دلار خروجی ارز برای کشورخواهد داشت و مشکلاتی را برای کشور به بار خواهد آورد.

نماینده مردم قم بیان داشت: ما نسبت به عملکرد خودروسازان راضی نیستیم رییس جمهور هم در بازدید اخیر خود از خودروسازان بر کیفیت تاکید کردند و اینکه باید فکری برای واردات خودرو کرد.

به گزارش ایرنا، وی افزود:مجلس قانون منع واردات خودرو را وضع نکرد خود دولت تصمیم گرفته است که خودرو را وارد نکند دولت می تواند واردات خودرو را آزاد کند اگر مجلس واردات خودرو را آزاد کند مجددا شورای نگهبان و مجمع تشخیص مخالفت می کند و اتفاقی که می افتد قیمت خودرو خارجی کاهش می یابد و سرمایه داران خودرو خریداری می کنند و دوباره قیمت افزایش می یابد.اجازه دهید مجلس در این زمینه تصمیم گیری نکند.

نمایندگان با پیشنهاد امیرآبادی مبنی بر حذف کل این بند مخالفت کردند.

بر اساس بند الحاقی ۱- به منظور تأمین مالی شبکه راه آهن کشور و ایجاد خطوط ریلی مورد نیاز اعم از قطار عادی، برقی، پرسرعت و قطار شهری و تکمیل طرحهای نیمه تمام در خطوط ریلی و بخش راهسازی، اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده ها، توسعه فرهنگ حمل و نقل و ارتقاء مدیریت عبور و مرور ناوگان حمل و نقل، به دولت اجازه داده می شود در سال ۱۴۰۱ و با رعایت سیاستهای کلی نظام نسبت به صدور مجوز واردات به صورت ذیل توسط بخش خصوصی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی از محل ارز غیرصادراتی(خود و دیگران) با تعرفه ورودی که به تصویب هیأت وزیران می رسد اقدام و درآمد ناشی از آن را به حساب درآمدی جدول شماره(۵) این قانون نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید:

اقلام وارداتی عبارت است از:

۱- تعداد ۵۰.۰۰۰ دستگاه خودرو سواری و ۲۰.۰۰۰ دستگاه خودرو سواری دوگانه سوز (هیبریدی و برقی)

۲- تعداد ۱۰.۰۰۰ دستگاه کامیون، تریلی، تریلی یخچال دار و کشنده

۳- تعداد ۱۰.۰۰۰ دستگاه اتوبوس برون شهری و درون شهری

۴- تعداد ۱.۰۰۰ دستگاه واگن و واگن یخچال دار

۵- تعداد ۵.۰۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین معادن و راه سازی اعم از نوساخت یا حداکثر پنج سال ساخت

منابع واریزی از محل جداول و ردیف­های هزینه­ای مربوط به مصرف می‌­رسد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید