اپل به اولین شرکت 3 هزار میلیارد دلاری دنیا تبدیل شد

    کد خبر :876436
اپل به اولین شرکت 3 هزار میلیارد دلاری دنیا تبدیل شد

رقابت شدیدی بین شرکت‌های اپل، مایکروسافت و آمازون برای در اختیار داشتن جایگاه پرارزش‌ترین شرکت دنیا در جریان است که به صورت دوره‌ای و متناسب با فعالیت‌ها و اخبار پیرامون آنها، این جایگاه را در اختیارشان قرار می‌دهد.

«بازتاب»؛ مهتاب جهاندار_  در همین حال ارزش بازار شرکت اپل روز دوشنبه به لطف اطمینان سرمایه‌گذاران از موفقیت این شرکت در حوزه‌های جدید فعالیت آن یعنی خودرو و متاورس به مرز ۳ تریلیون دلار رسید. شاید تا به حال تصاویر گرافیکی یا نقشه‌های جغرافیایی را دیده باشید که در آنها نشان داده شده، ارزش کدام کشورها از اپل بیشتر یا کمتر است. در واقع این نقشه‌ها نشان می‌دهند که اگر میزان GDP یک کشور را درآمد سالانه آن محسوب و با ارزش اپل مقایسه کنیم، تنها تعداد انگشت‌شماری از کشورها هستند که ارزش بیشتری نسبت به اپل دارند.

در جریان اولین روز معاملات بازارهای سهام در سال ۲۰۲۲، قیمت هر سهم شرکت اپل تا ۱۸۲.۸۸ دلار صعود کرد که با توجه به وجود حدود ۱۶.۴ میلیارد سهم این شرکت، ارزش بازار آن را به ۳ هزار میلیارد دلار می‌رساند. بدین ترتیب، می‌توان گفت اپل به عنوان باارزش‌ترین شرکت جهان به عنوان نخستین شرکت، باشگاه ۳ تریلیون دلاری‌ها را تأسیس کرده است. البته رشد ۳ درصدی بهای سهام اپل تا پایان معاملات روز دوشنبه ادامه نیافت و قیمت هر سهم آن در مرز ۱۸۲ دلار نوسان کرد.

 

 

از هر زاویه‌ای که به این موضوع نگاه کنیم، ارزش 3 تریلیون دلاری آنقدر شگفت‌انگیز است که این خبر را به سرتیتر همه رسانه‌های معتبر فناوری دنیا تبدیل کند. پیرو توضیحی که در مورد مقایسه ارزش اپل با میزان GDP کشورهای مختلف عنوان شد، حالا می‌توان گفت که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهایی مانند بریتانیا یا هند هم به پای ارزش جدید اپل نمی‌رسد.

جالب است بدانید، در روزهای سرد زمستان و ژانویه ۲۰۰۷ که اپل از اولین نسل آیفون رونمایی کرد، ارزش کل سهام این شرکت تنها 73.4 میلیارد دلار بود.حالا و پس از 15 سال فعالیت در حوزه‌های مختلف که البته طی این سال‌ها از نظر کمیت، افزایش زیادی نداشته است، در سال مالی منتهی به سپتامبر 2021، اپل از ردیف فروش آیفون‌ها درآمدی معادل 192 میلیارد دلار را به ثبت رسانده که ۴۰ درصد بیشتر از سال گذشته و 261 درصد بیشتر از کل ارزش سهام شرکت، زمان معرفی اولین آیفون است.

یکی از سیاست‌های مهمی که اپل بر خلاف شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری مانند گوگل، مایکروسافت، متا و حتی آمازون دنبال می‌کند، عدم علاقه زیاد به خریداری و تصاحب شرکت‌های کوچک و در عوض آن صرف هزینه بسیار بالا در بخش‌های تحقیق و توسعه است. طبق اعلام سخنگوی این شرکت، اپل طی ۵ سال گذشته حدود ۸۲ میلیارد دلار در بخش تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کرده و در حال حاضر بیش از ۱۵۴ هزار نفر مهندس، طراح، برنامه نویس و ایده‌پرداز در این بخش شرکت در کشورهای مختلف از جمله آلمان، هند، اندونزی، چین و اسرائیل مشغول به کار هستند.

البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که آیفون تنها منبع درآمد بزرگ اپل نیست؛ کامپیوترهای مک همراه و دسکتاپ، آیپد و سرویس‌های نرم‌افزاری مانند اپ استور، عمده منابع درآمدی بزرگ شرکت در کنار آیفون هستند. همچنین اپل سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه AR و VR انجام داده و همانطور که عنوان شد توجه ویژه به حوزه متاورس نیز به تازگی از زمینه‌های مورد علاقه اپل اعلام شده است. به هر حال این پایان کار شرکت اپل نیست و مسلماً در آینده نزدیک از آن و رقابت دیگر شرکت‌ها برای ورود به حوزه‌های جدید فناوری بیشتر خواهیم شنید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید