تداوم تعطیلی کارخانه اپل در هند بهدلیل مسمومیت غذایی کارگران
یک کارخانه آیفون فاکسکان در هندوستان که در مرکز یک حادثه مسمومیت غذایی گسترده قرار دارد، تعطیلی یک هفتهای خود را تا سه روز دیگر تمدید خواهد کرد.
یک مقام ارشد در ایالت تامیل نادو به این خبرگزاری گفت که این کارخانه که حدود ۱۷۰۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند، قرار بود برخی از فعالیتهای خود را از روز دوشنبه از سر بگیرد، اما اکنون انتظار میرود که تولید را با ۱۰۰۰ کارگر از روز پنجشنبه ادامه دهد. او افزود که دولت ایالتی بازرسیهایی از خوابگاههای کارگران انجام داده است.
هفته گذشته، بیش از ۲۵۰ کارگر زن این کارخانه در یکی از خوابگاهها دچار مسمویت غذایی شده و به مراکز درمانی منتقل شدند. پس از آن اعتراضهایی در این خصوص شکل گرفت که به دخالت پلیس در آن انجامید. ماموران تعدادی از معترضان را دستگیر کردند، اما آنها کمی بعد آزاد شدند.
این حادثه شرایط زندگی کارگران که بیشتر آنها زن هستند را که در خوابگاههای نزدیک کارخانه واقع در شهر جنوبی چنای زندگی میکنند، مورد توجه قرار داده است.
این مقام دولتی گفت که مسئولان این حادثه برای بازجویی احضار شدهاند. او همچنین گفت: «دولت ایالتی از فاکسکان خواست تا خدمات ارائه شده به کارگران از جمله تامین برق در خوابگاهها، غذا و آب را بررسی کند و اداره ایمنی و بهداشت صنعتی همچنین ارائه امکانات تفریحی مانند تلویزیون، کتابخانه و بازیهای سالنی برای کارگران را توصیه کرد.
تحلیلگران میگویند انتظار میرود که تاثیر تعطیلی کارخانه بر روی اپل که مدلهای آیفون ۱۲ را میسازد و تولید آزمایشی آیفون ۱۳ را نیز آغاز کرده است، کم باشد. اما این کارخانه در درازمدت، استراتژیک است، زیرا اپل تلاش میکند تا در بحبوحه تنشهای تجاری بین واشنگتن و پکن، اتکای خود را به زنجیره تامین چین کاهش دهد.
این اختلال زمانی رخ میدهد که اپل با تنگناهای زنجیره تامین مرتبط با همهگیری کووید-۱۹ دست و پنجه نرم میکند. در ماه اکتبر، این شرکت هشدار داد که تاثیر مشکلات زنجیره تامین در طول سه ماهه نخست سال آینده بدتر خواهد شد.
به گزارش همشهری آنلاین، ناآرامی در فاکسکان دومین ناآرامی است که در یک سال گذشته یک کارخانه تامینکننده اپل در هند را درگیر میکند. در دسامبر ۲۰۲۰، هزاران کارگر قراردادی در یک کارخانه متعلق به شرکت ویسترون، تجهیزات و وسایل نقلیه را به دلیل ادعای عدم پرداخت دستمزد تخریب کردند و خساراتی به بار آوردند که حدود ۶۰ میلیون دلار برآورد شد.