مالکین آپارتمان‌ها، برای آسانسورهای خود باید تاییدیه بگیرید

    کد خبر :86983

مدیرکل استاندارد استان تهران گفت: طبق ضوابط و الزامات مبحث ۲۲ – ۲ – ۶ مقررات ملی ساختمان، مسؤولیت هرگونه حادثه ناشی از عدم عقد قرارداد سرویس و نگهداری بازرسی و دریافت تاییدیه آسانسور در آپارتمان‌ها، به عهده مدیر ساختمان و یا مالک است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسلم بیات در تشریح بند ۲۲-۱۰-۲ و ۲۲-۲-۶ مبحث مقررات ملی ساختمان، گفت: مدیران و مالکان ساختمان‌ها در ارتباط با ایمن‌سازی واخذ تاییدیه‌های مورد نیاز سیستم‌ها و تجهیزات منصوبه، مکلفند با توجه به ماهیت آسانسورها و پله‌های برقی، برای حصول اطمینان از عملکرد مناسب و داشتن ایمنی کافی در دوره بهره‌برداری، با انجام سروریس‌های ماهانه و بازرسی‌های سالانه اقدام کنند؛ لذا مدیران دستگاه‌های اجرایی و مالکین و مدیران مجتمع‌های مسکونی و تجاری، قانونا موظف به ایمن و استانداردسازی آسانسورهای مجموعه‌های متبوع خود هستند.

وی افزود: گواهینامه‌ها و تاییدیه‌های ایمنی و عملکرد صادرشده از سوی سازمان ملی استاندارد، به شرط انجام سرویس‌های ماهانه ازجانب نصابان مجاز، دارای اعتبار یکساله‌اند و بعد از یکسال نیاز به بازرسی مجدد و اخذ تاییدیه‌های سرویس‌های ماهانه ازجانب نصابان مجاز می‌باشد؛ مدیران و مالکان آپارتمان‌ها به استناد مبحث ۲۲-۲-۶ مقررات ملی ساختمان موظفند، ضمن عقد قرارداد سرویس و نگهداری ماهانه با شرکت‌های نصاب، در خصوص بهره‌گیری از خدمات شرکت‌های بازرسی واجد صلاحیت از سازمان ملی استاندارد ایران، جهت انجام بازرسی ادواری(سالانه) و اخذ تاییدیه ایمنی و عملکرد، از طریق مراجعه و ثبت‌نام در سایت سازمان ملی استاندارد به آدرس lift.isiri.gov.ir ،اقدام کنند.

بیات در ادامه افزود: این اداره‌کل در خصوص استانداردسازی آسانسورهای اماکن عمومی که محدودیت انجام بازرسی وجود نداشته‌است، اقدامات ترویجی و بازرسی رایگان انجام داده‌است. سال گذشته، اداره‌کل استاندارد استان تهران۱۳۰۰ دستگاه آسانسور اماکن عمومی و دولتی شامل بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها، خوابگاه‌های دانشجویی، ادارات و ارگان‌های دولتی و قضایی، و نیز مراکز تجاری و فروشگاه‌ها را بصورت رایگان، بازرسی کرد و در جریان این بازرسی‌ها، نواقص آسانسورها به مدیران و متولیان آن گزارش داده شد. در خصوص ساختمان‌هایی که علیرغم اخطارهای داده‌شده اقدام به رفع نواقص آسانسورهای خود نکردند، مراتب به مراجع قضایی گزارش‌داده‌شد و باید پاسخگوی قصور خود باشند.

مدیرکل استاندارد تهران در پایان یادآور شد: بسیاری از آسانسورهایی که در برج‌های قدیمی مانند مجموعه‎‌های آتی‌ساز و اکباتان، پیش از اجباری شدن استاندارد آسانسورها، نصب شده‌اند، مدیران آن‌ها باید جهت پیشگیری از بروز حوادث احتمالی، سریعا برای استانداردسازی آسانسورها خود اقدام کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید