لایحه بودجه ۱۴۰۱ در دولت نهایی شد
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اشاره به برنامههای معاونت پارلمانی رئیسجمهور برای تعامل بیشتر دولت و مجلس گفت: تلاش شده که از حاشیهها پرهیز کنیم چراکه مطمئناً دود این حاشیهها به چشم مردم میرود.
حسینی با اشاره به تعامل خوب دولت و مجلس گفت: وزرای پیشنهادی دولت با رأی بالای نمایندگان مجلس انتخاب شدند. فقط با توجه به حساسیتهای وزارت آموزش وپرورش، رأی اعتماد به وزیر این وزارتخانه، مقداری طول کشید.
وی همچنین از نهایی شدن لایحه بودجه در دولت خبر داد و گفت: این لایحه یکشنبه آینده تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود.
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: در سه ماهه دولت سیزدهم نسبت به سه ماهه دوازدهم تعداد سئوالات نمایندگان ۴ و نیم برابر افزایش یافته است.
حسینی ادامه داد: یک بحث جنجالی که رسانهها به آن دامن زدند انتصابات فامیلی بود که ۳۶ نماینده در مورد انتصابات فامیلی تذکر دادند. ما از نمایندگان خواستار ارائه مصادیقی این ادعا شدیم اما آنها گفتند منظور ما این بود که در آینده چنین انتصاباتی صورت نگیرد. برخی گفتند از رسانههای مجازی شنیدیم و برخی گفتند که بعدا مصادیق را میگوییم.
وی اظهار داشت: هر روز با تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان مواجه هستیم و به صورت مکتوب پاسخ میدهیم، این درحالی است که تذکرات در رسانهها منتشر میشود.
حسینی با بیان اینکه رهبری فرمودند مسئولان در تریبون با هم صحبت نکنند، گفت: توقع ما این است که ابتدا تذکرات به ما گفته شود و اگر پاسخ نگرفتند در تریبون مطرح کنند چون رسانههای بیگانه سو استفاده میکنند.
وی ادامه داد: تذکرات کتبی هر روز به دستگاههای مربوطه ارسال میشود تا به نمایندگان پاسخ داده شود.
معاون پارلمانی رئیسجمهور ادامه داد: با هیات رئیسه مجلس صحبت میکنیم که پاسخ برخی از سئوالات که شبهه ایجاد میکند، در صحن مجلس قرائت شود.
حسینی ادامه داد: اجرای قانون جهش تولید و حمایت از خانواده در دستور کار دولت است و بودجه لازم برای اجرای این قانون در نظر گرفته شده است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: سعی میکنیم جلسههای مشترک دولت و مجلس هر سه ماه یک بار برگزار شود. اینکه برخی اوقات درخواست برگزاری جلسات غیر علنی میکنیم بدین معنا نیست که مردم را نامحرم میدانیم بلکه به این دلیل است که موضوعات مهمی برای همگرایی مطرح است که نباید در رسانههای عمومی مطرح شود.
حسینی گفت: برخی از شوراها که مدتها تعطیل بود مجددا شروع به کار کرده است. رسانهها اقدامات را ببینند و امید و نشاط را در کشور ایجاد کنند.
وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه علت افزایش ۴ و نیم برابری سوالات نمایندگان از وزرا چیست؟ گفت: تاکید ما این است که ارتباطات بین وزرا و نمایندگان افزایش یابد. دوشنبهها وزرا به مجلس میروند. دسترسی نمایندگان به وزرا تسهیل شده و افزایش یافته است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور ادامه داد: وزرا هم جلسات متعددی دارند. در جلسات دولت، تلفن وزرا همراهشان نیست که پاسخ دهند بنابراین تاکید ما براین بوده که معاونان پارلمانی فعال باشند. البته در برخی وزارتخانه استقرار معاونان پارلمانی زمان برده است.
حسینی گفت: در دولت قبل شاید نمایندگان امیدی به پاسخگویی نداشتند چون رئیسجمهور در مجلس حضور نمییافت. نمایندگان معتقدند که از رئیسجمهور حمایت کردند و توقع دارند مشکلات زودتر حل بشود. به نظرم در ادامه، توقعات نمایندگان از دولت منطقیتر خواهد شد.
وی در مورد ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: جذب سرمایه و رشد اقتصادی از ویژگیهای لایحه بودجه است. علاوه بر این برای هر دستگاه تکالیفی برای تامین درآمد مشخص شده است، ردیفهای بودجه کاهش یافته، اختیارات دستگاهها افزایش یافته، اختیارات استانداران افزایش یافته و بودجه نیز نظارت پذیر است. کنترل و هدایت نقدینگی به سمت تولید، تورم، جلوگیری از کسری بودجه و توجه به اشتغال از جمله مواردی است که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مدنظر قرار گرفته است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: آمایش سرزمین در بودجه ۱۴۰۱ مدنظر بوده و توزیع بودجه بر این اساس صورت گرفته است. در بودجه سال آینده از رشد هزینهها جلوگیری شده است تا دستگاههای اجرایی گران اداره نشوند.