بازگشایی مدارس متوسطه دوم از امروز شنبه ۱۵ آبان

    کد خبر :859202
بازگشایی مدارس متوسطه دوم از امروز شنبه ۱۵ آبان

امروز دو میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز متوسطه دوم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی رسماً راهی مدرسه می شوند.

روزنامه ایران شنبه ۱۵ آبان در گفت وگو با علیرضا کمره‌ای سخنگوی آموزش و پرورش نوشت: بر اساس الگوی بازگشایی که وزارت آموزش وپرورش در نظر گرفته وبرنامه ای که تهیه کرده است مدارس گروه‌بندی شده‌اند و مدیران هم با توجه به مجوز هر منطقه، فعالیت آموزشی خود را بر همین اساس آغاز خواهند کرد.

امروز مرحله جدید بازگشایی مدارس دانش‌آموزان متوسطه دوم یعنی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در همه شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی را دربرمی گیرد و بر اساس مصوبه جلسه نود و یکم ستاد ملی کرونا که اخیراً برگزار شد دانش‌آموزان پایه‌های هفتم، هشتم و نهم و دوره ابتدایی از اول آذرماه به سمت فعالیت حضوری خواهند رفت.

به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش ۴۵ هزار مدرسه کشور با تراکم پایین جمعیتی در مهرماه به‌صورت حضوری بازگشایی شدند و درهای حدود ۵۰ درصد از مدارس که تراکم بالایی دارند در نیمه دوم آبان ماه باز می شوند. مسئولان وزارت آموزش وپرورش درباره بازگشایی مدارس اعلام کرده‌اند که حرکت به‌سمت بازگشایی مدارس یک اجبار است نه یک اختیار و خانواده‌ها اگر نگران سلامتی فرزندانشان هستند، باید مهارت خودمراقبتی را به آنان یاد دهند.

سخنگوی آموزش و پرورش درباره نگرانی خانواده‌ها می‌گوید: «پیشنهاد ما این است که خانواده‌ها در یک همکاری مشترک با مدرسه با حفظ ملاحظات بهداشتی مدارس و رعایت استانداردهای مدرسه در تأمین ایمنی و سلامت برای دانش‌آموزان کمک کنند و انتظارات خود را مطرح و مطالبه کنند و فرزندان خود را هم با ابعاد بهداشت فردی و نحوه حضور در اجتماعات در شرایط مختلف آشنا کنند. در این صورت ما قادر خواهیم بود حق سلامت و ایمنی را در کنار حق برخورداری از تعلیم و تربیت با کیفیت همزمان برای دانش‌آموزان تأمین کنیم.»

علیرضا کمره‌ای می‌افزاید: «بیش از ۱۹ ماه برنامه تدریجی و هشداردهنده از حضور در اجتماعات غیرضروری موجب شده است که خانواده‌ها نسبت به هر گونه اجتماع انسانی نگران باشند. این موضوع از نظر مدیران دولتی، سازمان‌ها و وزارتخانه‌های ارائه‌کننده خدمات دارای اهمیت بالایی است. به همین دلیل آموزش و پرورش با همکاری وزارت بهداشت شیوه‌نامه‌های تأثیرگذاری را طراحی و تدوین کرده است. الگوی فعالیت حضوری مدارس که توسط وزارت آموزش و پرورش ارائه شده است نیز به کاهش تراکم حضور در کلاس‌های درس و فاصله‌گذاری‌های فیزیکی تأکید و اصرار دارد و علاوه بر آن در زمینه بهداشت محیطی و بهداشت فردی ملاحظات روشنی را برای نظارت و کنترل مدارس ارسال کرده است و بر اجرای آن نظارت می‌کند.

باید این نظارت‌ها با نظارت عمومی جامعه و خانواده تقویت شود تا همه ما نسبت به شرایط ایمن‌تر برای دانش‌آموزان اطمینان حاصل کنیم. در این صورت خانواده‌ها با اطمینان و اعتماد بیشتری فرزندان خود را راهی مدارس می‌کنند. خانواده ها برای تعلیم و تربیت فرزندانشان ارزش قائلند و برای همین آنها را در مدرسه ثبت‌نام کرده‌اند.»

بازگشایی‌ها شامل همه مدارس است

سخنگوی آموزش وپرورش با اشاره به اینکه این بازگشایی‌ها شامل همه مدارس دولتی و غیردولتی در همه مقاطع تحصیلی می‌شود و مدارس استثنایی نیز بر اساس شیوه‌نامه‌ جداگانه‌ای بازگشایی خواهند شد، اظهار می‌کند: «جای امیدواری است دانش‌آموزانی که واکسن نزده یا یک دوز واکسن زده‌اند تا پایان آبان دوز دوم را تزریق کنند. هم اکنون ۸۵ درصد معلمان و ۶۸ درصد دانش‌آموزان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.» او در پاسخ به اینکه تکلیف دانش‌آموزان و معلمانی که واکسن نزده‌اند چه می‌شود؟ می‌گوید: «درصد بالایی از معلمان واکسینه شده‌اند و خوشبختانه این روند در مورد دانش‌آموزان نیز شتاب خوبی گرفته است. ما امیدواریم تا زمانی که مدارس به طور کامل بازگشایی می‌شوند، واکسیناسیون معلمان در بالاترین سطح ممکن قرار گیرد و دانش‌آموزان در گروه سنی مورد نظر به‌طور کامل واکسن دریافت کنند. موضوع واکسیناسیون معلمان و دانش‌آموزان قبل از هر چیزی با سلامتی خود آنها رابطه دارد و سپس به توقف در چرخه بیماری کمک می‌کند. در موارد استثنا برای واکسیناسیون تابع سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت هستیم.»

کمره‌ای درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس می‌گوید: «ایجاد تهویه مناسب در کلاس‌ها از شروط اصلی بازگشایی مدارس است. فاصله دانش‌آموزان در کلاس‌ها حداقل یک و نیم متر خواهد بود و فواصل اجتماعی در زنگ‌های تفریح نیز باید رعایت شود که نظارت بر آن بر عهده معاونان مدارس خواهد بود. بوفه‌های مدارس تعطیل است و زنگ‌های ورزش نیز طبق الگوی خاص برگزار خواهد شد. برای رعایت فاصله‌های دانش‌آموزان در کلاس‌ها، مدیران مدارس می‌توانند کلاس‌ها را به دو یا سه کلاس ۱۰ تا ۱۵ نفره تقسیم کنند که در روزهای هفته تقسیم خواهد شد. طبق این تصمیم دانش‌آموزان دو یا سه روز در هفته در مدرسه حاضر خواهند شد و بقیه روزها را به آموزش مجازی خواهند پرداخت. در صورتی که تعداد دانش‌آموزان مدرسه کم باشد کلاس‌ها می‌توانند به‌صورت حضوری ۵ روز در هفته نیز دایر باشند.»

در بازگشایی مدارس تابع تصمیمات ستاد هستیم

سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا قرار است ساعت کار معلمان از نیمه دوم آبان ماه با مدل ترکیبی افزایش پیدا کند؟ اظهار می‌کند: «در مدارس پرجمعیت نحوه اداره مدرسه و توزیع دانش‌آموزان در کلاس‌ها و تعیین زمان حضور و انتخاب و اولویت دروس برای آموزش‌ها حضوری، هماهنگی و راهبری جریان مدرسه، تنظیم مناسبات با خانواده‌ها، مسأله سرویس‌های دانش‌آموزان، زمان آموزش معلمان، نحوه تسهیل‌گیری معلمان در فضای مجازی و بسیاری مسائل دیگر دچار تغییر می‌شود و تنظیم آنها دشواری‌های فراوانی برای مدیر مدرسه دارد. بویژه که معلمان علی‌رغم تعهدشان به آموزش با کیفیت دانش‌آموزان در سطح ساعات ابلاغ خود وظیفه دارند.

به همین دلیل بهترین برنامه برای اداره مدرسه و ارائه آموزش‌های حضوری در شرایط ترکیبی توجه به شرایط زمینه‌ای دانش‌آموزان در هریک از دروس و تعیین اولویت دروس برای ارائه آموزش‌های حضوری و نیز تلاش برای آموزش با کیفیت‌تر از طرف معلمان و انجام ارزشیابی‌های متناسب در راستای اهداف یادگیری و پوشش کامل دروس مختلف از حیث آموزش و یادگیری در شرایط حضوری و مجازی است.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید