بررسی اعمال تحریم‌های سخت‌تر علیه ایران از سوی آمریکا

    کد خبر :829015
بررسی اعمال تحریم‌های سخت‌تر علیه ایران از سوی آمریکا

یک روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات رسمی این کشور و برخی منابع مطلع مدعی شد که آمریکا در حال بررسی اعمال تحریم‌های سخت‌ترعلیه صادرات نفت ایران به چین به منظور ترغیب ایران به ادامه دادن مذاکرات احیای توافق هسته‌ای و یا تنبیه آن در صورت ترک این مذاکرات است.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که دولت آمریکا در حال بررسی تحریم‌هایی سخت‌تر علیه صادرات نفت ایران به چین است تا از این طریق تهران را در به نتیجه رساندن توافقی هسته‌ای و بالا بردن بهای ترک مذاکرات احیای توافق هسته ای که به طول انجامیده است، ترغیب کند.

وال استریت ژورنال به نقل از مقامات رسمی آمریکا و افراد مطلع با توجه به مذاکرات اخیر در وین بر سر احیای توافق هسته ای نوشت: چون این مذاکرات در حال متزلزل شدن هستند، آمریکا در حال بررسی گزینه هایی است که ایران را ترغیب به حفظ و ادامه مذاکرات کرده یا اگر چنین نکرد، آن را تنبیه کند.

این روزنامه به ادامه ادعای مقامات آمریکایی مذکور پرداخته و نوشت: یک برنامه که در مرحله پیش نویس است، از طریق تحریم‌هایی جدید که شبکه های حمل و نقل را که به صادرات حدود یک میلیون بشکه در روز کمک کرده و منابع مالی مهمی را برای ایران فراهم می کند، موجب قطع کردن فروش رو به افزایش نفت ایران به چین، مشتری اصلی نفت این کشور، می شود.

این گزارش در ادامه مطرح می کند: این مقامات می گویند، اقدامات جدید در صورت شکست مذاکرات هسته ای انجام خواهند شد. آن ها همچنین می گویند، این برنامه شامل اجرای سلطه جویانه تحریم های فعلی می شود که از طریق اعلام موارد جدید تحریمی یا اقدامات قانونی انجام خواهد شد.

وال استریت ژورنال به نقل از یکی از این مقامات آمریکایی نوشت: چیز زیادی در اقتصاد ایران برای تحریم باقی نمانده است، فروش نفت ایران به چین غنیمت است.

این روزنامه ادامه داد: این مقامات می گویند، هیچ تصمیمی برای پیش بردن این برنامه گرفته نشده است؛ خطر این وجود دارد که چنین اقدامی دارای نتیجه معکوس باشد، یعنی باعث شود ایران برنامه هسته ای‌اش را سرعت ببخشد. آن ها همچنین اظهار کردند گزینه های دیگر نیز در حال بررسی شدن هستند.

وال استریت ژورنال همچنین به نقل از نفر دومی از این مقامات آمریکایی نوشت: این گزینه ها شامل کارزاری دیپلماتیک برای متقاعد کردن چین، هند و دیگر مشتریان بزرگ نفت خام به قطع کردن واردات این محصول، کالاهای تجاری غیر نفتی، تامین مالی بدهی و نقل و انتقالات مالی می شود.

به گزارش ایسنا، طی ماهای گذشته مذاکرات احیای توافق هسته ای میان اعضای کمیسیون مشترک برجام با حضور آمریکا در وین، محل برگزاری مذاکرات در جریان بوده است. مذاکرات در مسیری پیش می رود که احیای توافق از طریق بازگشت آمریکا به توافق هسته ای و بازگشت ایران به پایبندی دوباره به تعهدات برجامی که آن ها را طی اقدامات جبرانی در نتیجه خروج آمریکا از برجام کاهش داده بود، محقق شود.

آمریکا و ایران مذاکرات مستقیمی نداشته‌اند و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی می‌کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید