نشست کمیسیون مشترک برجام در وین آغاز شد

    کد خبر :802563
نشست کمیسیون مشترک برجام در وین آغاز شد

جلسه کمیسیون مشترک برجام میان ایران و گروه ۱+۴ از دقایقی پیش در سطح معاونان سیاسی در گرندهتل وین آغاز شد.

ریاست هیأت ایرانی را در این جلسه سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه بر عهده دارد.

قرار است در این جلسه ضمن مرور بحث‌های صورت‌گرفته، نتایج رایزنی‌های فنی کارگروه‌های کارشناسی در دو حوزه تحریم و هسته‌ای دریافت و مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

همچنین قرار است حاضرین در نشست در خصوص نحوه و سرعت ادامه کار و همچنین موضوعاتی که باید مورد حل و فصل قرار گیرند، تصمیم‌گیری کنند.

به گزارش ایلنا، پیش از این نشست، چندین نشست دو و چندجانبه میان رئیس هیأت مذاکره‌کننده کشورمان، انریکه مورا معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و روسای دیگر هیأت‌های حاضر در مذاکرات برگزار شده است.

به موازات این گفت‌وگوها، رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای فنی گروه‌های کارشناسی نیز ادامه دارد.​

گفتنی است که دیپلمات‌های اروپایی بین هیات ایرانی و هیات آمریکایی به ریاست رابرت مالی که نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در این مذاکرات است، در حال آمد و شد هستند.

مقامات ایرانی اعلام کردند که در مذاکرات اخیر بر این مساله تمرکز داشتند که لیستی از تحریم هایی که باید از سوی آمریکا برداشته شود تهیه و مورد توافق قرار گیرد.

سید عباس عراقچی در این باره تاکید کرد که “بدون لیست (تحریم ها) من فکر نمی کنم که بتوانیم پیشرفتی داشته باشیم. بدون این لیست هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

او گفته است که تهران همچنین آماده است لیستی مشابه درباره اقدامات هسته‌ای که باید اتخاذ شود، تهیه کند.

با این حال به نظر نمی آید تا کنون در رابطه با لیست تحریم های مدنظر ایران که باید از سوی آمریکا رفع شوند تا همه طرف ها به برجام بازگردند موفقیتی به دست آمده باشد.

مذاکرات در وین از هفته گذشته تا کنون در حالی ادامه دارد که روند کار با توجه به اقدام خرابکارانه در نطنز کمی کند شده است. علاوه بر این ایران در واکنش به این اقدام که معتقد است از سوی رژیم اسراییل حمایت و هدایت شده است غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم و افزایش سانتریفیوژهایش را در دستور کار قرار داد که اقداماتی فراتر از چارچوب برجام و در عین حال در چارچوب بند ۲۶ و ۳۶ این توافق است.

به گفته رییس سازمان انرژی اتمی در روز پنجشنبه هفته گذشته ایران توانسته در اولین گام حدود ۹ گرم اورانیوم تا غنای ۶۰ درصد تولید کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید