تخفیف مجازات قاچاقچیان عادلانه نیست/افزایش کشت و قیمت «تریاک»
به گفته معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، سوء مصرف مواد مخدر در ایران سالانه 4 هزار نفر را به کام مرگ میفرستد.
به گزارش ایسنا، اسدالله هادینژاد یکشنبه 22 مرداد در جمع خبرنگاران طرح تخفیف مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر را عادلانه ندانست و افزود: گفته می شود که اعدام قاچاقچی مواد مخدر تبعاتی برای خانواده وی که بیگناه هستند دارد؛ باید پرسید سالانه چه تعداد خانواده بهخاطر عمل قاچاقچیان از هم میپاشد؟.
هادینژاد تصریح کرد: آیا خانواده افرادی که براثر سوء مصرف موادمخدر جان خود را از دست میدهند، دچار تبعات نمیشوند؟ حق آنان چیست؟.
او در خصوص طرح توزیع قانونمند مواد مخدر سنتی در موارد خاص نیز، گفت: کشور ما از سال 1988 عضو کنوانسیون بین المللی شده که در آن کشورها به هیچ وجه اجازه ندارند اقدام به توزیع مواد مخدر کنند، لذا طرح چنین مباحثی درست و قانونی نیست.
هادینژاد با تاکید بر اینکه ما نیز به اصلاح قانون اعتقاد داریم، افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر، مسیر دادستانی کل که خود در این ستاد عضویت دارد را به رسمیت میشناسد.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، در پاسخ این سئوال که چرا معتاد بیمار تلقی میشود حال آنکه آنان خود عاملی موثر در توزیع مواد و اشاعه بیماریهای مختلف محسوب میشوند؟ گفت: طبق قانون هر معتادی که برای ترک اقدام نکند مجرم است و میتوان او را تحت پیگرد قانون قرار داد؛ معتادی بیمار محسوب میشود که گواهی مراجعه به مراکز ترک اعتیاد داشته یا اثبات کند در حال درمان است.
هادینژاد همچنین به تولید مواد مخدر در کشورهای همسایه اشاره و اضافه کرد: در یکساله اخیر کشت تریاک در افغانستان 35 تا 40 درصد افزایش و در عینحال قیمت این نوع از مواد مخدر هم افزایش چشمگیری داشته است.
او مسیر صدور دست کم 35 درصد از این مواد را ایران اعلام و خاطرنشان کرد: در مرز ایران با افغانستان امکان تردد کامیون و کاروان حمل مواد مخدر به دلیل کنترلهای شدید وجود ندارد و تنها 160 کیلومتر از مرزهای جنوبی باقیمانده که باید مانع گذاری شود.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، مسیرهای جدید انتقال مواد مخدر را از طریق دریا عنوان و اضافه کرد: از طریق دریا دو مسیر باز شده که یکی به سمت اقیانوس هند و دیگری به سمت خلیج فارس و به نیت ورود مواد مخدر به ایران است.
هادینژاد اولویت مبارزه با مواد مخدر را در استانهایی چون سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اعلام و اضافه کرد: سال گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر بیش از 710 تن کشفیات داشته که 75 درصد از این میزان در استانهای یاد شده بوده است.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، با بیان اینکه سگهای موادیاب عامل کشف 10 درصد از کل موادمخدر کشف شده محسوب میشوند، از رشد 11 درصدی کشفیات در 4 ماهه اول سال 96 خبر داد.
هادینژاد گفت: از ابتدای امسال تا کنون حدود 300 تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده که شامل 217 هزار کیلوگرم تریاک، 5500 کیلوگرم هروئین، 7500 کیلوگرم مرفین و حجم قابل توجهی شیشه و سایر مواد مخدر صنعتی بوده است.