وجود 400 هزار زندانی مرتبط با مسائل اجتماعی
مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سازمان بهزیستی متولی تأمین سلامت اجتماعی است.
به گزارش ایسنا، سید حسن موسوی چلک 21 مرداد ماه در جمع خبرنگاران، سازمان بهزیستی را متولی سلامت اجتماعی اعلام و تأکید کرد: اجباری شدن مشاوره ژنتیک، ساماندهی بیماران روانی و کودکان خیابانی از اقدامات این سازمان در این زمینه بوده است.
وی اظهار کرد: بیش از 15 میلیون پرونده قضایی و 400 هزار نفر زندانی مرتبط با مسائل اجتماعی در کشور وجود دارد.
موسوی چلک افزود: تعداد زنان سرپرست خانوار طی سالهای 90 تا 95، از دو میلیون به سه میلیون نفر رسیده است و این نشانگر افزایش 20 درصدی این تعداد است.
موسوی چلک ادامه داد: پس از بررسی 870 منطقه در کشور، یک هزار و 100 محله ناکارآمد با جمعیت 19 میلیون نفر شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: در پیشگیری از آسیب اجتماعی بایستی مطالبهگری اجتماعی جایگاه خویش را بهدست آورد.
موسوی چلک با اشاره به موضوع کودک آزاری در برخی جوامع، گفت: بروز این مسئله ناشی از وجود ضعف در اخلاق اجتماعی است و لایحه کودکان و نوجوانان به منظور حمایت از کودکان در شرایط آزار، بزه و موضوعات مشابه در برنامههای این سازمان تدوین شده است.
وی بیان کرد: مسائل اجتماعی نباید مورد بهرهبرداری سیاسی قرار گیرد و این مسائل نیازمند بازنگری با نگاه مشکل محور و مسئله محور است.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: آموزش و پرورش ظرفیت بزرگی دارد و میتواند در انجام مسئولیتهای مذکور، سازمان بهزیستی را با مدیریت همه جانبه و هوشمند یاری کند.
موسوی چلک اظهار کرد: بخش مهمی از رسالت سازمان بهزیستی مطالبهگری و پرسشگری درحوزه اجتماعی است و رسانهها در تحقق این امر نقش موثری خواهند داشت و با پرداختن به نقاط قوت، ضعف و معرفی منابع مربوطه، با این سازمان همکاری میکنند.
وی تصریح کرد: حوزه اجتماعی تخصصی، پیچیده و نیازمند مدیریت اجتماعی است و شناسایی پیچیدگیهای آن ضروری است.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مردم بایستی اورژانس اجتماعی را بشناسند، خاطرنشان کرد: 198 اورژانس اجتماعی در کشور موجود است و تا پایان سال جاری 140 مورد دیگر ایجاد خواهد شد.
موسوی چلک افزود: سال گذشته حدود پنج هزار نفر در شرایط اقدام به خودکشی در کشور با مداخله اورژانس اجتماعی از این عمل صرف نظر کردند.