وقوع جنگی تمام عیار در صورت حمله ایران به مواضع اسرائیل
الجزیره در تحلیلی به تنشها میان ایران و اسرائیل پرداخت.
حمله ناجوانمردانهای که منجر به درگذشت محسن فخریزاده دانشمند ایرانی شد بدون شک تهران را عصبانی کرده است. مقامات ایرانی اسرائیل را مقصر این قتل دانستند و قول دادند که به سرعت مقابله به مثل کنند. تماسهایی در داخل این کشور برای حمله به بندر حیفا در اسرائیل انجام شده است اما بعید به نظر میرسد.
ایران در تقابل نامتقارن با اسرائیل و متحد اصلی آن، ایالات متحده به خوبی آگاه است که شلیک به اهداف اسرائیلی یا آمریکایی منجر به یک جنگ همهجانبه خواهد شد اما متحدان آمریکایی دیگری نیز در منطقه وجود دارند که در سالهای اخیر به اهداف سادهتری تبدیل شدهاند.
به دلیل برخی تغییرات خاص در بازار نفت و اولویتهای سیاست خارجی ایالات متحده، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس امروز در موقعیت آسیب پذیرتری قرار دارند. به همین دلیل است که امارات متحده عربی – که اخیراً همسویی خود را با اسرائیل رسمی کرده است – در محکومیت قتل دانشمند هستهای ایران عجله کرد.
در واقع، امارات متحده عربی برای ترس خود دلیل دارد. در آغاز تابستان، انصارالله حملات خود را به زیرساختهای عربستان سعودی، متحد نزدیک ابوظبی از سر گرفتند. در ماه ژوئن و ژوئیه، آنها با استفاده از موشک و هواپیماهای بدون سرنشین به تاسیسات نظامی در ریاض و اهداف مختلف در استانهای جنوبی جیزان، اسیر و نجران حمله کردند.
در ماه نوامبر، حداقل سه حمله انجام شد. در ۱۱ نوامبر، انصارالله خسارت جزئی به تأسیسات نفتی در بندر جیزان وارد کردند. در ۲۳ نوامبر ، آنها حمله موشکی به تاسیسات توزیع نفت در جده انجام دادند. دو روز بعد، یک تانکرمورد اصابت مین قرار گرفت.
به گزارش ایلنا، این حملات به بنادر دریای سرخ به احتمال زیاد برای نشان دادن توانایی انصارالله در هدف قرار دادن اهداف در سراسر شبه جزیره عربستان، دور از مناطق تحت کنترل آنها بود. آنها هشدار و یادآوری حملات سپتامبر ۲۰۱۹ به زیرساختهای نفتی آرامکو در شرق عربستان سعودی بودند که به طور موقت تولید نفت عربستان را در حدود ۵.۷ میلیون بشکه در روز کاهش داد.