قیمت جهانی طلا و نفت
در حالی که جهش در میزان سوددهی اوراق خزانه داری آمریکا موجب بالا رفتن هزینه فرصت سرمایه گذاری در بازار طلا شده، قیمت فلز زرد امروز اندکی کاهش یافت و در مسیر ثبت اولین کاهش هفتگی از اوایل ماه ژوئن قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا امروز با 0.11 درصد کاهش به 1951 دلار و 50 سنت رسید. قیمت طلا در معاملات آتی امروز و برای تحویل در ماه دسامبر با 0.52 درصد کاهش به 1960 دلار و 10 سنت رسید.
ادوارد میر تحلیلگر بازار طلا در موسسه کپیتال مارکتس گفت: «به دلیل افزایش سوددهی اوراق قرضه دولت آمریکا قیمت طلا تا حدی تضعیف شده است.»
میزان سوددهی اوراق قرضه ده ساله دولت آمریکا این هفته با 15 واحد افزایش مواجه بوده که بیشترین رشد از اوایل ماه ژوئن تاکنون است. بالا رفتن سوددهی اوراق قرضه موجب افزایش ارزش دلار و تضعیف قیمت طلا می شود.
در عین حال، انتشار آمارهای امیدوارکننده از بازار کار آمریکا سبب تقویت ارزش دلار شده و همین مسئله به جذابیت بازار طلا لطمه زده است.
بازارها از نزدیک تحولات مربوط به بسته محرک مالی جدید آمریکا را که در هفته های اخیر به دلیل اختلافات میان دولت و کنگره به در بسته خورده دنبال می کنند. مذاکرات تجاری بین آمریکا و چین در روز شنبه نیز از دیگر موضوعات مهم تاثیرگذار بر بازارهای مختلف است.
همزمان با اعلام بسته های محرک مالی قابل توجه در نقاط مختلف جهان که موجب تشویق سرمایه گذاران به حضور در بازارهای امن شده، قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از 28 درصد افزایش یافته است.
تحلیلگران بانک استاندارد چارترد در یادداشتی نوشتند: «با توجه به تضعیف ارزش دلار و اقدامات محرک مالی اجرا شده روند افزایشی بلندمدت قیمت طلا همچنان به قوت خود باقی است و ما انتظار داریم نرخ بهره همچنان در نزدیکی صفر و یا حتی ارقام منفی باقی بماند.»
به گزارش تسنیم، در حالی که این امیدواری ایجاد شده که به رغم تداوم شیوع گسترده کرونا تقاضا برای نفت در حال افزایش است، قیمت نفت روز جمعه شاهد افزایش بود و در مسیر ثبت دومین هفته افزایشی متوالی خود قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 14 سنت معادل 0.3 درصد افزایش به 45 دلار و 10 سنت رسید و در مسیر ثبت رشد هفتگی حدودا 1.6 درصدی قرار گرفت. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم امروز با 12 سنت معادل 0.3 درصد رشد به 42 دلار و 36 سنت رسید. نفت خام آمریکا از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود 3 درصد رشد داشته است.
رابرت یاوگر، تحلیلگر شرکت میزوهو سکیوریتیز گفت: «وضعیت تا حدودی بهبود یافته اما عوامل موثر در بازار هنوز با وضعیت مطلوب فاصله دارند…. بازار با مازاد عرضه روبروست.»
این هفته دولت آمریکا اعلام کرد که میزان ذخایر نفت خام، بنزین و میعانات این کشور طی هفته گذشته شاهد کاهش بوده و پالایشگاه ها اقدام به افزایش تولید خود کرده اند. همین مسئله سبب رشد قیمت ها شد. با این وجود، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود از میزان تقاضا برای نفت در سال جاری میلادی را کاهش داده و گفته کاهش سفرهای هوایی به دلیل کرونا موجب افت 8.1 میلیون بشکه ای مصرف نفت در سال 2020 خواهد شد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هم اوایل این هفته گفته بود تقاضای جهانی نفت امسال احتمالا 9.06 میلیون بشکه کاهش خواهد یافت. اوپک و متحدانش از جمله روسیه از ماه می تولید نفت خود را به میزان حدود 10 درصد تقاضای جهانی کاهش داده اند. در همین حال، الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه گفته انتظار ندارد در نشست کمیته نظارتی گروه اوپک پلاس در هفته آینده تصمیمی سریعی در مورد کاهش تولید نفت اتخاذ شود.