شیوه داوری جشنواره اسباببازی تشریح شد
شیوه داوری سومین جشنواره ملی اسباببازی از سوی دبیر کمیته داوری این جشنواره تشریح شد.
به گزارش بازتاب به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محسن حموله گفت: کمیته داوری سومین جشنواره ملی اسباببازی با توجه به نقش حاکمیتی شورای نظارت بر اسباببازی در سطح کشور از سوی ستاد برگزاری جشنواره تعیین شده است.
رییس دبیرخانه شورای نظارت بر تولید، توزیع و واردات اسباببازی در توضیح مصوبات شورای نظارت بر اسباببازی به تشریح شیوه داوری و ویژگی داوران این دوره از جشنواره ملی اسباببازی پرداخت.
وی اظهار کرد: براساس مصوبه شورای نظارت بر اسباببازی مقرر شده است، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هر سال طرحهای ثبتشده یا مجوز تولیدی سال گذشته دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی را ارزیابی و مورد تقدیر قرار دهد. بنابراین با شکلگیری جشنواره ملی اسباببازی این مصوبه نیز اجرایی شد و با پذیرش ایدههای جدید در این جشنواره، ارزیابی هیئت داوران در بخشهای مختلف به برنامههای جشنواره اضافه شد.
به گفتهی او، طرحهای ثبتی که موفق به اخذ گواهینامه در سال گذشته شدهاند و نمونه اسباببازیهایی که قابلیت ثبت به لحاظ کپیبرداری از نمونه خارجی نداشته، اما مجوز تولید آنها صادر شده، در این جشنواره ارزیابی میشود.
حموله با بیان اینکه طرحهای جدید و نو که تا به حال در هیچ جشنوارهای عرضه نشده، قرار است در سومین جشنواره ملی اسباببازی به داوری گذاشته شوند، گفت: کمیته داوری سومین جشنواره ملی اسباببازی با توجه به نقش حاکمیتی شورای نظارت بر اسباببازی در سطح کشور از سوی ستاد برگزاری جشنواره تعیین شده است. این کمیته غیر از موارد داوری، پیشنهادهایی را هم برای حمایت از برگزیدگان گروههای مخاطب حمایت از اسباببازی به ستاد جشنواره اعلام داشته است. مثلا در بخش واردات اسباببازی خارجی حمایت از فعالان اسباببازیهای خلاق، فکری، آموزشی و کمک آموزشی یا مجموعههای تأثیرگذار در عرصه اسباببازی کودکان در دستور کار قرار داده شده است.
وی ادامه داد: کمیته داوری سومین جشنواره اسباببازی، کار را از ماههای گذشته آغاز کرده است. طرحها، پیشنهادها و اقدامهای عملیاتی و اجرایی در این کمیته کارشناسی شده و در حال انجام است و طبق برنامهریزی و تقویم زمانبندیشده تا قبل از آغاز جشنواره، برگزیدگان مشخص خواهند شد.
دبیر کمیته داوری سومین جشنواره ملی اسباببازی در تشریح شیوه انتخاب داوران، بر لزوم حضور کارشناسان حوزههای مختلف در این ترکیب تاکید کرد و افزود: داورها براساس تجربه، دانش، تخصص و نقش تأثیرگذاری که در این حوزه دارند، انتخاب شدهاند. سعی کردهایم از تمام جوانب به موضوع و حضور داوران توجه داشته باشیم. در میان داوران، اساتیدی از دانشگاه در حوزههای حقوق، روانشناسی، صنایع دستی، طراحی صنعتی، علوم و ارتباطات اجتماعی حضور دارند تا ضمن ارائه نظرهای جامع و کامل، انتخاب درست و شایستهای نیز داشته باشند. به یقین، پیشینه کاری و سوابق عملی داوران در دستیابی به معیارها و شاخصهای ارزیابی و در نهایت معرفی آثار برتر این جشنواره تأثیر بسزایی خواهد داشت.
حموله درباره شیوه داوری این جشنواره نیز گفت: دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی، شش گروه اسباببازی در بخشهای فکری، فرهنگی، هنری، آموزشی و کمک آموزشی، حرکتی مهارتی و الکترونیکی و رایانهای را مشخص کرده است. البته این گروهها سالهاست که در سطح جامعه معرفی شدهاند و اسباببازیها براساس این گروهها مجوز ثبت و تولید دریافت میکنند. سعی شده است برای هریک از این گروهها، شاخصهای عمومی و اختصاصی تدوین شود و در هر سه بخش که داوری جداگانهای انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: این شاخصها براساس امتیاز در اختیار داوران قرار میگیرد و آنها پس از بررسی و رؤیت طرح اعلام نظر میکنند. نکته قابل توجه اینکه هر یک از آثار با توجه به گروه مرتبط ارزیابی میشود.
حموله از ثبت ۲۷۸ طرح و اختصاص مجوز تولید به ۷۸ اسباببازی در سال ۹۵ خبر داد و گفت: با توجه به آمار موجود در دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی در سال ۹۵ در بخش طرحهای ثبتی تعداد ۲۷۸ طرح ثبت شده است که گواهینامه دریافت کردهاند و در بخش مجوز تولید، تعداد ۷۸ اسباببازی مجوز دریافت کردهاند. همچنین در بخش ایدهبازار که فراخوان جداگانه از ابتدای سال برای این موضوع در نظر گرفته شده، تا کنون ۲۰ اثر تحویل دبیرخانه شده است.
دبیر کمیتهی داوری سومین جشنواره ملی اسباببازی دربارهی شیوهی انتخاب و داوری این آثار، گفت: کمیته داوری پس از جمعبندی نظرهای کارشناسی تصمیم گرفت، ابتدا با یک هیئت انتخاب سه نفره، کل آثار را با توجه به شناخت کامل این آثار بررسی و آثار راهیافته به بخش داوری اصلی را مشخص کند، البته در بخش ایدهبازار تمام آثار دریافتی در اختیار کل داوران قرار خواهد گرفت.
او در پاسخ به این پرسش که آیا از دورههای پیش تا کنون فیلترهایی برای انتخاب آثار با کیفیتتر در دستورالعملها قرار گرفته است یا خیر؟ عنوان کرد: کمیته داوری، طرحهای ثبتی و مجوز تولید سال ۹۵ را بررسی خواهد کرد. البته امسال با هماهنگی کمیته نشستهای تخصصی، سعی کردهایم نگاهی به منتخبان دورههای قبل هم باشد و از برخی منتخبان طرحهای ثبتی سالهای گذشته دعوت خواهد شد تا در یک نشست تخصصی کار خود را برای بخشی از تولیدکنندگان که تمایل دارند در این نشست شرکت کنند، معرفی کنند و در آخر امیدواریم در این باره مذاکرههای خوبی برای تولید این طرحها در سال جاری انجام شود.
حموله با بیان اینکه در سه بخش داوری نفرات اول تا سوم معرفی خواهد شد، گفت: امسال هم با در نظر گرفتن نفرات اول، دوم و سوم در هریک از گروههای مرتبط در سه بخش داوری که شامل پنج گروه ثبتی، چهار گروه مجوز تولیدی و سه برگزیده در بخش ایدهبازار است، برگزیدگان معرفی خواهند شد و در صورتی که هیئت داوران در یکی از گروهها به این نتیجه برسد که آثار آن گروه دارای شرایط و امتیازهای لازم نیست. بنابراین آن گروه، برگزیدهای نخواهد داشت.
سومین جشنواره ملی اسباببازی از ۲۴ مردادماه آغاز به کار خواهد کرد.