جزئیات روند پرداخت تسهیلاتِ کرونا به ۱ میلیون کارگاه آسیب دیده
محمد شریعتمداری در پایان جلسه با مسئولان دستگاههای مختلف از جمله سازمان بهزیستی، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و بنیاد مسکن که در محل بنیاد مستضعفان برگزار شد افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و ستاد اقتصادی دولت، با همکاری بانک مرکزی و از محل منابع شبکه بانکی، 50 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاههایی تخصیص خواهد یافت که در 13 رستهای که مستقیم یا غیر مستقیم از شیوع کرونا آسیب دیده اند فعال هستند.
وی اضافه کرد: بر مبنای اطلاعات موجود در سازمان تامین اجتماعی، یک میلیون کارگاه دارای شماره و ثبت شده، با 3 میلیون و 200 هزار کارگر و نیروی انسانی مشمول این مصوبه میشوند و این واحدها به شرط قبول تعهد حفظ نیروی کار خود که بر اساس فهرست بیمه ارسالی به تامین اجتماعی در ماههای دی و بهمن سال 1398 محاسبه میشود، مشمول دریافت پیامک مراجعه به سامانه کارا و ثبت نام دریافت وام خواهند شد.
به گزارش تسنیم، وزیر تعاون گفت: به ازای هر نفر از نیروی انسانی کارگاههایی که مستقیم از کرونا لطمه دیده اند مبلغ 16 میلیون تومان و به ازای هر کارگر کارگاههایی که غیر مستقیم لطمه خورده اند مبلغ 12 میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود 12 درصد تعلق میگیرد که این واحدها باید بعد از دریافت پیامک به سامانه کارا مراجعه و ثبت نام کنند.
وی ادامه داد: پس از ثبت نام، واحدهای صنعتی از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت، واحدهای گردشگری از طرف وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و واحدهای فرهنگی از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تایید نهایی قرار میگیرند و پس از تایید نهایی، به بانکهای عامل مراجعه و تسهیلات خود را از هفته دوم خرداد به بعد دریافت میکنند.
تحویل 6هزار واحدمسکونی به خانوارهای دارای 2معلول تا پایان سال
وزیر تعاون گفت: تا پایان سال، 2400 واحد مسکونی روستایی و 3500 واحد مسکونی شهری به خانوادههای دارای دو معلول و بیشتر تحت پوشش سازمان بهزیستی، تحویل خواهد شد.
محمد شریعتمداری افزود: این واحدها بخشی از تعهد بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برای ساخت 14 هزار واحد مسکونی به خانوادههای دارای دو معلول و بیشتر است.
وی اضافه کرد: تکمیل و تحویل حدود 2 هزار و 400 واحد مسکونی در سطوح روستایی با متوسط 65 متر مربع مساحت با قبول تعهد از سوی بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در قالب کمک بلاعوض و تسهیلات و همچنین آورده سازمان بهزیستی مورد تعهد طرفین قرار گرفت و امیدواریم این واحدها تا پایان سال تکمیل و تحویل خانوادهها شود.
وزیر تعاون گفت: همچنین در سطوح شهری هم 3 هزار و 500 واحد مسکونی با متوسط 75 متر مربع مساحت که هم اکنون نیمه کاره و در مراحل مختلف ساخت و ساز است با کمک بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی شامل 150 میلیارد تومان کمک بلاعوض نقدی و 70 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه برای تکمیل و تحویل به خانوادهها تامین مالی شده و عملیات تکمیل آنها اجرا میشود.
وی افزود: ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) هم در این جلسه 50 میلیارد تومان کمک را تعهد کرد و بقیه مبالغ مورد نیاز تکمیل این واحدها هم در تعهد سازمان بهزیستی است که تا پایان سال تحویل خانوادهها شود.
شریعتمداری همچنین از آغاز مذاکره با بنیاد مستضعفان برای ساخت 4 هزار واحد مسکونی دیگر خبر داد و گفت: مقرر شد دو طرف در نخستین فرصت ممکن مذاکرات آغاز این طرح را شروع کنند تا به لطف الهی این امر به برگ زرین دیگری در زمینه خدمت رسانی به معلولان بدل شود.
وی افزود: از ابتدای فعالیت بهزیستی تاکنون 123 هزار واحد مسکونی برای مددجویان ساخته شده است که 87 هزار واحد آن در عمر این دولت و البته به همت خیرین و سایر دستگاهها بوده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین ابراز امیدواری کرد با ساخت 4 هزار واحد جدید با کمک و تعهد بنیاد مستضعفان و 14 هزار واحد ثبت نام شده قبلی، خانوادههای دارای دو معلول و بیشتر صاحب خانه شوند و گفت: امیدواریم با غربالگری و روشهای مناسب دیگر، از این پس کشور وارد چرخه تولید خانوادههای دارای معلول نشود، اما اگر خانوادههای دارای چند معلول دیگری در کشور باشند، خانه دار شدن آنها در تعهد دولت و سازمان بهزیستی است.