آیا معافیت مالیاتی به نوع ثبت شرکت ارتباط دارد؟

    کد خبر :686617

به این ترتیب همیشه در نظر داشته باشید که پس از ثبت شرکت ، باید بلافاصله حوزه مالیاتی خود را مشخص نمایید وگرنه مشمول جرائم قانونی خواهید شد.

مطابق مصوبه سال 1366 قانون مالیات های مستقیم ، شرکت های تعاونی و سایر شرکت هایی که در حوزه های زیر فعالیت دارند ، معاف از مالیات هستند:

مطابق با ماده 81 قانون مالیات های مستقیم ، شرکت های فعال در زمینه کشاورزی که درآمد حاصل از فعالیت آنها از راههای کشاورزی ، دامداری ، دامپروری ، پرورش ماهی ، زنبور عسل و طیور ، صیادی و ماهیگیری ، احیای مراتع و جنگل ها ، باغات و باغستان ها و … از پرداخت مالیات معاف می باشند .
طبق تبصره 6 ماده 105 قانون مالیات های مستقیم ، شرکت های تعاونی و سهامی عام از 25 درصد تخفیف معافیت مالیاتی برخوردارند.
مطابق ماده 132 قانون مالیات های مستقیم ، واحد های تولیدی و یا معدنی بخش های خصوصی و تعاونی که مجوز بهره برداری آنها از سال 1381 به بعد دریافت شده ، از تاریخ شروع بهره برداری و یا استخراج تا 80 درصد و به مدت 4 سال از پرداخت مالیات موضوع ماده 105 قانون معاف می باشند. البته معافیت مالیاتی برای تمام شرکت ها و تعاونی های مذکور که در مناطق کمتر توسعه یافته ثبت شوند تا 100 درصد نیز قابل اجرا خواهد بود.
لازم به ذکر است که ثبت برند هیچ گونه مالیاتی نداشته و طبق قانون اداره مالکیت های صنعتی ثبت برند معاف از مالیات است.

به گزارش تابناک،شاید لازم باشد تا درباره برند بیشتر بدانید. به طور کلی برند یا نام تجاری به دو صورت لاتین و غیر لاتین در دنیای کسب و کار استفاده می شود. استفاده از برند به معنای استفاده از انحصار یک امتیاز از یک کالا یا خدمات خاص است این امر به گونه ای انجام می شود که حق سوء استفاده یا کپی و یا حتی اعمال تحریم از آن سلب می شود. برند ها به صورت نوشته تجاری یا لوگو تایپ یا نوشته تجاری و لوگو جداگانه مورد استفاده قرار می گیرند.

 

طبق تبصره 3 ماده 132 قانون مالیات های مستقیم ، تمام اشخاص حقوقیجهانگردی فعالیت داشته و پروانه بهره برداری خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده باشند از پرداخت 50 درصد مالیات معاف می باشند .

تمام شرکت های تعاونی و شرکت های خصوصی که در محدوده آبریز تهران قرار دارند و تعداد کارکنان آنها حداکثر 50 نفر باشد ، در صورتی که محل کار خود را به خارج از شعاع 120 متری تهران منتقل کنند از پرداخت مالیات تا 10 سال معاف خواهند بود .
طبق بند ( ل) ماده 139 قانون مالیات های مستقیم ، تمام شرکت های تعاونی و خصوصی و دولتی و شبه دولتی که در امور انتشاراتی و مطبوعاتی و فرهنگی و هنری و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کنند ، از پرداخت مالیات معاف هستند.
مطابق تبصره 1 ماده 139 قانون مالیات های مستقیم ، تمام موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی و موسسات فرهنگی و هنری در صورتی که تمام درآمد خود را از راه های برگزاری سمینار های آموزشی ، دوره های آموزشی ، نشر کتاب ، نشریه های دوره ای و … به دست آورند مشمول مالیات نخواهند شد.
طبق ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد اقتصادی تمام شرکت های فعالی که در مناطق آزاد ثبت شوند ، از 20 سال معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد .

در اینجا نیز لازم است تا توضیحی کوتاهی از ثبت شرکت در مناطق آزاد ارائه دهیم. مناطق آزاد ایران عبارتند از منطقه آزاد کیش ، قشم ، چابهار ، ارس ، انزلی ، اروند و ماکو. از آنجا که کار صادرات و واردات در مناطق آزاد انجام می شود لذا در صورت ثبت شرکت در این مناطق می توان به مدت 20 سال از پرداخت مالیات معاف شد. البته لازم به ذکر است در صورتی که بخواهید شعبه ای از شرکت در شهرهای دیگه ثبت کنید بایستی پرونده مالیاتی تشکیل داد.

طبق ماده 105 قانون مالیات های مستقیم ، تمام شرکت های دانش بنیان به مدت 15 سال پس از تاریخ صدور مجوز معاف از مالیات هستند.
شرکت دانش بنیان در واقع به این منظور تشکیل می شود که تعاملی بین علم و ثروت برقرار کرده تا بتواند با تکیه بر دانش ، اقتصاد را توسعه داد و به اهداف علمی و اقتصادی به طور توام رسید. از جمله اهداف علمی و اقتصادی می توان به ثبت اختراع و استفاده از آن در جامعه اشاره نمود که شرکت های دانش بنیان در این زمینه بسیار فعال هستند.
بر طبق قوانین مالیاتی کشور، تمام شرکت ها موظفند از سال اول تاسیس اظهارنامه‌ مالیاتی خود را به اداره مالیات تحویل دهند. حال اگر فعالیت یک شرکت تازه تاسیس و نوپا در سال اول کم باشد، می‌تواند مشمول قوانین معافیت مالیاتی شرکت‌های تازه تاسیس و نوپا شود. بنابراین معافیت مالیاتی سال اول به نوع فعالیت و درآمد شرکت بستگی دارد.
مطابق ماده 142 قانون مالیات های مستقیم ، تمامی شرکت های تعاونی تولیدی و اتحادیه های تولید صنایع دستی به طور 100 درصد معاف از مالیات هستند. البته در صورتی که درآمد آنها از صادرات کالاهایی باشد که به صورت ترانزیت به ایران وارد شده و بدون تغییر در ماهیت آنها بار دیگر صادر شود. این افراد برای انجام فعالیت های وارداتی و صادراتی، باید کارت بازرگانی داشته باشند. داشتن کارت بازرگانی ، حیثیت تجاری و صنعتی بوده و برای پیشرفت و گسترش کسب و کار بسیار حائز اهمیت است.

.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید